Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Díky za názor Jardo. Je to prostě slabý premiér, který na to nemá a každou chvíli říká něco jiného (ovšem fakt je, že zvýšení daní se nevyhneme - jiná možnost je tisk peněz a zvyšování dluhu, což je cesta do pekel).

4 1
možnosti
Foto

Zdravím Tě Pavle a díky Ti za komentář R^, s kterým souhlasím.

Byl jsi loni na naší zlaté promoci? Náš bývalý spolužák a bývalý děkan tam řekl: "Jednou Mat-fyzák, vždycky Mat-fyzák". A Mat-fyzákům to vždy dobře myslelo a stále myslí. Ne jako tomuto jazykovědci a politologovi. I když Fiala to teď snadné nemá.

0 0
možnosti

Nic proti tomu, když máte potřebu kritizovat našeho premiéra (od toho koneckonců politikové jsou:-)). Ale dělat z něj žáka Putina, to jste tedy hodně přehnal. Je vidět, že zde nežijete a nejste v obraze, protože jinak byste takovou nehoráznost nevypustil z klávesnice.:-/Rv

2 3
možnosti
Foto

Přesně tak, pane Chudáčkuu. I my to vidíme. (Kromě těch, co to vidět nechtějí). Karma. R^:-/

4 3
možnosti
Foto

Díky za návštěvu a komentář. :-)

2 2
možnosti
TC

Některé banky správně vyřešily výši daně z vysokých zisků. Zvýšily procenta úroků z vkladů, tím zvýšily zisk klientů, a snížily svůj zisk. Správně by mělo být

- zvýšily zisk BOHATÝM klientům, například Bureše. Ano, to je to správné řešení Chudáčku, liberále se sociálním cítěním !

0 4
možnosti
JK

Fiala a Putinův žák? Jste krajně nechutný, autore.

5 6
možnosti
Foto

J51a13n 35P65r42a15ž18á45k

16. 10. 2022 18:46

Pane autore, možná už žijete příliš dlouho v cizina na to, abyste rozeznal jemnou nuanci mezi použitím slova daň v doslovném a přeneseném významu. Všichni platíme daň z příjmu, spotřební daň, DPH a podobné daně stanovené zákonem. Vedle toho už delší dobu platíme "válečnou daň" ve formě zdražovaní energií a mnohého dalšího. O této "dani" však nerozhoduje náš pan premiér, vláda nebo parlament, ta je důsledkem russácké agrese na Ukrajině.

5 2
možnosti
Foto

Obávám se, že jste si důkladně nepřečetl můj článek ani článek, na který odkazuji, nebo nerozumíte psanému textu. Cituji z obou článků:

Zvyšovat se naopak bude ta „válečná“. Fiala však poznamenal, že válečná daň je speciální věc, která se netýká celého sektoru a je dočasná.

Zdroj: https://chudacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=793152

Nejde tedy o použití slova "daň" v přeneseném slova smyslu, ale o skutečnou novou daň.

Navíc mne urážíte, že "nerozeznám jemnou nuanci, jelikož dlouho žiji v cizině". Toto je diskusní faul.

4 1
možnosti
Foto

Co je trvale konstantní, pak sliby, jak se všechny vlády ohání snížením byrokracie. Paradoxně s tím vidím nedostatek úředníků, kteří by přímo a osobně vysvětlili potřebným, kteří víc než tápou v internetové komunikaci, a tak vlastně neumí zažádat, i když jim vznikne nárok.

6 0
možnosti
FL

Fakt že jo, "speciální válečná daň", to zní skoro jako "speciální vojenská operace". To není daň, to není válka kdo to tvrdí půjde sedět. Až nám zhorší rating kvůli nepředvídatelnému daňovému prostředí a prodraží se nám tím dluhy, bude nás to stát možná víz než kolik stát získá speciální daní. Taky si odradíme budoucí investory

3 1
možnosti
Foto

Souhlasím. R^ Děkuji Vám za návštěvu a komentář.

0 0
možnosti
MB

Vaše šťouchnutí do P. Fialy je úsměvné. V podstatě jste jej pochválil, viz diskuse dole. Problémy jsou jinde,. ČR je ohrožena! Pokud se podstatně neznění hospodaření, směřujeme do teplých krajin - Do Řecka. Je ohrožena základní funkce státu - jeho služeb. Stát si omezil příjmy. Poslední hřebíčkem je Superhrubá mzda. Opatření sice správné, no ruku na srdce ...

To pomáhá pouze těm, kteří to nepotřebovali. Největší prokletí českého daňového a sociálního systému? Pořád dokola, jeho plošnost a neadresnost. Klasika 5. tis. Kč na dítě - podobně pomoc s energiemi. Určeno komu? Da dítě skoro a na energie - Všem! Jistě líbivé, no i kritizované - Dali málo. Je to blbě a hlavně nikam nevede. ČR potřebuje výdajové řezy a účelné investice. Zvýšit si příjmy, žel daně. Bude ochota, odvaha? Proč to Středula svým milým nesdělil ? ...

Toto je třeba vládě vytýkat. Nemáme na to a jsme v dluzích. O úsměvných nápadech opozice ani nemluvím. Jejich podpory by byly v násobcích. Pro děti, důchodce a energie třeba i zdarma. Stačí pozvednout strop až k nebesům! V podstatě y se jednalo o novou CK. U toho Jadranu bychom byli rázem, všichni. Stačilo by si vytáhnout Niveu a užívat si ... :-)

6 0
možnosti
JD

Vládne vláda, ne opozice!

Fiala řekl, že nebude zvedat daně.

To opravdu nebude, bude zavádět daň novou. ;-D;-D;-D

Kde má pan Fiala ty slibované úspory?

Kde má ty tisíce propuštěných zbytečných úředníků?

Kde má ty slibované reformy?

7 3
možnosti
AT

Pokud na Fialu nemáte nic horšího než tuhle konstrukci, tak je to vcelku fajn premier

9 1
možnosti
Foto

Podle Vašeho měřítka. Možná. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky