Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky Vám za návštěvu a komentář s odkazy. :-)

0 0
možnosti
Foto

Díky všem za příspěvky do diskuse. Reaguji na ně trochu později, protože jsem se naobědval a prošel venku. K obědu jsem si uvařil kyselé zelí s buřtem a bramborami a zapil to nealkoholickým pivem. Pak jsem byl půl hodiny venku v parku na čerstvém chladném vzduchu nordic walkingovat. Jak jsem v článku napsal, dle mne nejdůležitější ochrana proti nemocem je zdravě žít, tj. zdravě rozmanitě jíst, dostatek pohybu, mít radost ze života a být též mentálně aktivní. Detaily viz zde:

https://chudacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=761642

https://chudacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=708139

3 0
možnosti
Foto

A teď reakce na některé vaše reakce:

Přehnané používání antibiotik v Česku je velmi špatná záležitost. Četl jsem o tom.

Zajímavé je, že v Nizozemsku lékaři lidem antibiotika zbytečně nepředpisují. Avšak ve velkém chovaná zvířata, například kuřata, slepice atd. byla a asi ještě jsou antibiotiky dávkována preventivně. To je strašné zlo. Myslím si, že toto se již zlepšilo, určitě u zvířat, které jdou do tzv. biopotravin.

1 0
možnosti
JR

J27a40n 63R24á66ž

5. 12. 2020 15:20

Je na zvážení každého, zda očkování vakcínou, která nemá prověřené vedlejší účinky na důležité tělesné orgány, nemá vůbec, a to "vůbec" zdůrazňuji, prověřeno, jaký dlouhodobý vliv bude mít na organismus podání druhé dávky (je nutná, aby byla vakcína účinná), je vyšší než riziko infekce virem SARS CoV-2 při dodržení základních osobních preventivních opatření.

Záleží to opravdu na každém z nás, jak se rozhodneme! Nezáleží opravdu na názorech Ministerstva zdravotnictví, ani názorech vlády, které tím, že má jako poradce pro vakcinaci prof. Prymulu, osobně vůbec nevěřím, ani jiným odborníkům, kteří nemaji(!) jiné informace, než se dají každým z nás sehnat na internetu.

Je to prostě na každém z nás jak se rozhodne.

Já už se rozhodl. Letos, ani příští rok se očkovat nenechám!

1 0
možnosti
Foto

Očkování proti COVIDu-19 (zatím) asi povinné udělat nemohou.

0 0
možnosti
MB

Kdysi v práci vypukla anketa na téma - očkování se proti chřipce. Názory zajímavé, zvítězil - "Očkovat se nenechám, neb chci být zdravý". Byl vzpomenut i bratranec iráckého diktátora Saddáma Husajna ! Zlidovělo to - Přece nejsem nějaký "Chemický Alí" ... Vážně :

Jsem názoru, že má existovat nějaká přirozenost rovnováhy - Aby byl člověk zdravý - Tedy musí onemocnět. Není sporu o ctihodnosti sira A. Fleminga s Penicilinem. Úžasný objev, nicméně se bacil dožral, přivykl. Tedy stále větší dávky. No a co dále ?

Popisované, beru na normálně zdravého člověka. Určitě budou případy oslabených, přestárlých - Jde o něco jiného. Téma je nekonečné, souvisí se stylem života, životosprávou ... Skutečně si nemyslím, že je dobré jít cestou - "Zase se něco objevilo! Nic se neděje, jdu se očkovat a tak problém vyřeším" !? Dokonce názory - Za mé zdraví přece odpovídá lékař, žéé ... :-)

1 0
možnosti

S tím penicilinem mám dobré zkušenosti. Jako malá holka jsem ho dostávala hodně...při zánětech uší (25x píchané). A po letech mi ho lékařka dala opět, a zabral skvěle.

1 0
možnosti

Tak, Jaroslave, já s myškou naprosto souhlasím. Nikdy jsem se nenechala očkovat proti chřipce. A kdy jsem měla naposledy chřipku, si fakt nepamatuji. Vakcina proti covidu je moc "rychlokvaška". A i kdyby fungovala, tak bych nerada natáhla bačkory na vedlejší účinky. Ale je to každého věc jak se rozhodne.

Ať Tě raději Mikuláš obdaruje zdravím!

2 0
možnosti
Foto

Marie, díky Ti za příspěvek do diskuse.

Souhlasím, že současné vakcíny proti covidu jsou rychlokvašky. Například, z toho, jak dlouho spíš jak krátce je testují, je jasné, že nemůžeme vědět na jak dlouho ta očkování proti covidu imunitu vytváří.

Na druhou stranu, chápu, že s tím pospíchají. Aby

1. se co nejdříve omezil počet nakažených, nemocných, vážně nemocných, hospitalizovaných a zesnulých,

2. se mohlo rozvolnit a omezily se ekonomické dopady proticorronavirových opatření.

1 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky