Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Protiruská propaganda je protimluv. Propaganda je ruský termín a Rusové z KGB jsou v ní kovaní. Když mluvíte o zmanipulovaných Holanďanech a západu obecně, co říkáte na svobodu projevu a manipulaci v ruských médiích?

0 1
možnosti
Foto

Svoboda v ruských médiích velká není. To se mi také nelíbí. Tam ale nežiji a věci v Rusku si musí vyřešit především Rusové.

My se musíme postarat předně o pořádek v naších zemích a pochopitelně též o zabezpečení našich zemí proti vnějším nepřátelům, tj. například proti radikálnímu islámu a i proti Rusku, pokud by nás a naše spojence ohrožovalo.

1 0
možnosti
PP

P18e18t36r 54P71o92l45á94k

17. 2. 2015 13:07

Pane Chudacku, zbytecny clanek. Propaganda jiz bezi na plne obratky, stado jiz souhlasne buci a kazdy, kdo nesouhlasi a dava na stul rozumne argumenty, je "umlacen cepicemi". O valce s Ruskem uz asi nekde bylo rozhodnuto. Jen jsem zvedav, jestli se konflikt presune i na uzemi CR, co budou vyrvavat ti dnesni burcovaci k valce s Ruskem. Az budou umirat jejich pribuzni, kamaradi a znami, nepotece jim z kohoutku voda, nebudou odtekat splasky, nepujde elektrina a plyn a vsechny super a hyper markety budou zavrene a jidlo bude nedostupnea na ulicich se bude strilet. Zrejme jim zklapne jako vsem ostatnim burcovacum v minulosti. Inu, nepoucili jsme se z minulosti, tak si ji zopakujeme...

4 0
možnosti
Foto

Díky Vám za příspěvek do diskuse.

Máte pravdu, historie se stále opakuje, a to i v neblahém používání (válečné) propagandy . Možná však je tu stále naděje, že se celá situace na Ukrajině, mezi Ukrajinou a Ruskem a mezi EU a Ruskem urovná kompromisy a jednáním. Napětí mezi EU a Ruskem však asi nadále zůstane, za to mohou obě strany. Obzvláště, když si to někteří politici v USA budou přát.

Článek jsem napsal proto, že to, co v něm stojí, si myslím. Ačkoliv mi o karmu primárně nejde, tak mne mile překvapilo, že článku do této doby kliklo na karmu 132 čtenářů. To znamená, že s článkem v principu souhlasí a se jim líbí. Takže je myslím vidět, že alespoň v ČR válečná protiruská propaganda neuspívá a snad ani neuspěje.

Je to však hodně kontroverzní téma. Vím, že některým čtenářům se článek nelíbí. Někteří to i vyjádřili v diskusi, za což jsem jim vděčen.

2 0
možnosti
JR

J52a80r83a 11R20a75n14k

17. 2. 2015 3:33

Vy se divite???

1 3
možnosti
Foto

Divím i nedivím.

Divím, protože média na obou stranách neinformují objektivně. Systematicky vybírají jen jisté informace a tímto plus svými komentáři se snaží manipulovat čtenáře.

Nedivím, protože toto se asi dělo skoro ve všech dobách. V jistých dobách a jistých zemích to však bylo extrémní. Například před a během první světové války, jak jsem v článku zmínil. Tato nesmyslná válka (pokud boj o moc nepovažujeme za smyslný, což vlastně v jistém smyslu i je, je to Darwinismus uplatněný na lidské společnosti) způsobila obrovské ztráty na lidských životech a zničení kapitálu na obou stranách. Německo díky této válce nesmírně zchudlo, hrozil tam nástup komunismu (viz Rosa Luxemburg)  a byly tím vytvořeny podmínky pro nástup Hitlera. Za jeho vedení (a mimo jiné díky půjčkám banky v Amsterdamu, kterou vedl dědeček G. W. Bushe) se Německo hospodářsky postavilo na nohy, nesmírně zbrojilo, napadlo spoustu zemí a nakonec i Sovětský Svaz. Sovětský svaz Hitlera (s pomocí západu) ze země vyhnal a dobyl Berlín. Takže Hitler vlastně umožnil to, že se bolševici rozlezli po celé východní Evropě.

Po roce 1989 byla naděje, že studená válka skončí a Evropa se zmůže. Bohužel zase dochází k - dle mne přehnané a nesmyslné - polarizaci EU s Ruskem. A k studené válce, která každým okamžikem může přejít do války velmi horké.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji všem za příspěvky do diskuse, za souhlasné, nesouhlasné i za dotazy.

Na některé jsem odpověděl. Na některé ne, nuancovaná odpověď by byla hodně dlouhá.

Uvažuji proto na téma Ruska a Ukrajiny časem napsat nový článek, ve kterém na některé Vaše připomínky a dotazy zareaguji.

Přeji všem dobrou noc a těm novým zítra dobré ráno.

1 0
možnosti
Foto

Podívejte se sem: http://www.novarepublika.cz/2015/02/senzace-porosenko-snal-z-putina.html?showComment=1424121706048#c6756058102181474623

Jestli je to pravda, tak budou muset Američané Porošenka dát zabít (ostatně v tom mají praxi s prezidenty Srbska, Iráku i Libye) a znovu dosadit k moci Turčinova s Jaceňukem, aby válka s cílem zatáhnout do ní rusko mohla dále eskalovat.

Otázkou ovšem je, co tato slova vyvolají mezi západními Ukrajinci, kteří už tak nechtějí bojovat proti svým spoluobčanům.

2 4
možnosti
VV

Ten odkaz je nejak jako ty vase obvykle zmatenej, ale i tak, s tim se Americane nemusi vubec zabyvat. Porosenka chce v prvni rade zabit Vladimir Vladimirovic Putin. Nejak mu to ale zatim jeho KGB kolegove nestacili uskutecnit.

2 0
možnosti
KD

U nás se celý rok děje to samé a v čele bojovníků za pravdu a lásku je veřejnoprávní Česká televize. No co předváděl během olympiády v Soči její zpravodaj ČT na Ukrajině Karas - pravdy ras, to bylo neuvěřitelné. Oceňoval jsem, že žádný náš sportovec se nenechal zatáhnout do této špinavé hry.!!

6 2
možnosti
IB

I26v74o 41B93o86u18š36e

16. 2. 2015 21:44

Jak chcete nuancovat vojenskou agresi na UKrajinu?

2 1
možnosti
VV

No vidite, ta antiruska propaganda jede na plne obratky, v Finsku, Norsku, Svedsku, Nemecku, Polsku, vami uz zminenem Hollandsku, Belgii, Luxemburgsku, Francii, Britanii, Irsku, Svycarsku, Spanelsku, Portugalsku, Italii, Rakousku, Slovensku, Cesku, Rumunsku, Bulharsku dokonce i Turecku. O vrazich z wall streetu nemluve.

Cim to asi bude?

6 2
možnosti
ZH

No a jak byjste psal o Německu, po zabrání zbytku československa a vtrhnutí do Polska. Rozebíral by jste snad nějaké jiné možnosti, než jak nakopat němce do zadku? Tohle je obdobná situace.:-)

2 1
možnosti
PS

Jenom bych se slušně zeptal ?  Po tom ,co předvádí putin a jeho armáda, není ta tzv. protiruská nálada na místě ? Nezavinil si to sám putin? Pokud by putinovo Rusko nešílelo touhou po éře sovětského svazu, byla by Evropa v klidu a míru a všichni by se rádi s Moskvou družili.

12 7
možnosti
KD

Zatím zešílela Amerika - Jugoslávie, Afghánistán, Irák, Libye, Jemen, Sýrie.....

2 5
možnosti
PR

Ziji v Nizozemsku kteremu rus zavrazdil stovky lidi pri sestreleni letadla a zlobi me protiruska propaganda,ted jinou pohadku z RF ambasady :-):-)ze vas to bavi se takhle ztrapnovat:-)

11 12
možnosti
Foto

I11v21a22n 40M76a87r96e57k

16. 2. 2015 20:28

Rus "zavraždil" stovky lidí při sestřelení letadla ? ! Vy máte p.Reichelt důkazy ? ! Važte výrazy a zklidněte hormon  ,ano ? ! RvRvRv

6 11
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky