Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J47a88n 24P59i87n96d31l37i19k

21. 11. 2013 16:29

zdá se mi to trochu riskantní záležitost, zeptal bych se rád autora, jaký má názor na potíže systému pramenící z možného zneužití systému minery, jak prezentováno v článku http://www.extremetech.com/extreme/170473-bitcoin-flaw-allows-miners-to-game-the-system-gain-control-of-entire-network , děkuji.

1 0
možnosti
Foto

Díky za poznámku a dotaz.

Jak jsem ve svých článcích zmínil - např. v článku "Bitcoiny snadno a rychle", tak kupovat, uchovávat a prodávat bitcoiny je (z mnoha důvodů) riskantní.

Co se týče problematiky popsané v článku, na který odkazujete, následující:

Už jsem o tom četl v jiných článcích na webu. Závěr těchto článků byl podobný, jako zde, kde se končí slovy "So, each party — the authors of the paper, the Bitcoin developers, and the vocal miners who oppose the claim — appear to be right. The exploit is there, and technically Bitcoin is vulnerable, but it would take an awful lot of effort to effectively utilize the exploit." V jednom z článků, který jsem četl, stál ještě trochu silnější závěr, že takové zneužití je prakticky nemožné. Věřím/doufám, že to tak je. Sám to posoudit nedovedu.

Přesto, i z mnoha jiných důvodů, by člověk s bitcoiny měl být opatrný a měl do nich investovat jen to, co nepotřebuje a o co bez velké bolesti může přijít. Navíc, v posledních dvou měsících cena bitcoinu několikanásobně stoupla. Takže, kdo bitcoiny koupil dříve, mohl a může malou část svých bitcoinů prodat, aby se mu investice a náklady vrátily, a bitcoiny, které mu zbydou, pak má vlastně zadarmo.

0 0
možnosti
Foto

Karle, srdečné díky za odkaz. Už jsem o tom četl na Technetu, kde o tom je lepší a podrobnější článek.

Jak jsem psal, je to riziko podnikání. Rizika jsou však všude. Jistá rizika se dají pojistit. Bitcoiny zatím ne. Proto by do nich člověk měl investovat jen to, o co bez velké bolseti může přijít.

 

V článku "Bitcoiny snadno a rychle" jsem doporučoval německou bitcoinovou směňárnu, která již delší dobu dobře a spolehlivě funguje a je snad dobře proti hackerům chráněna.

0 0
možnosti

co přesně to umí, kromě toho, že se to nějak zázračně "zmnohonásobuje"? asi je to v tom linku, ale nemám chuť to číst, dalo by se to nějak zhuštěně popsat?

1 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu.

Znásobování ceny bitcoinu není podstatou systému. Toto je až důsledek toho, že je omezena emise bitcoinů, že stoupá zájem o bitcoiny a že lidi jsou ochotni stále více za bitcoiny platit.

Jádrem toho systému je to, že to je distribuovaný systém na omezenou emisi bitcoinů a na transakce bitcoinů z jedné virtuílní bitcoinové peněženky na nějakou bitcoinovou adresu.

Jako úvod do problematiky bitcoinů je vhodný můj článek "Digitální měna bitcoin", tam také odkazuji na pěkný článek ve Wikipedii.

0 0
možnosti

Vzdyt je to jen takova hazardni hra. Ruletu taky hrajete napred o zetony (zde bitcoiny) a to si pak menite za realne penize.

1 0
možnosti
Foto

Díky za příspěvek. Máte trochu pravdu.

Dle mne je 20% riziko, že o všechno přijdete, 80% je pravděpodobnost, že za 1 rok se cena bitcoinu zdesateronásobí. 0,2 x 0 + 0,8 x 10 = 0 + 8 = 8. Tudíž vážená střední očekáváná cena bitcoinů koupených za 1 euro po 1 roce je 8 eur. Tudíž očekávaný průměrný zisk je 799 %.

Jelikož tu velké riziko je, tak jsem v předchozích článcích (např. v "Bitcoiny snadno a rychle") čtenáře varoval, aby do bitcoinů neinvestovali více než to, o co bez velké bolesti mohou přijít. Podobně varují i seriózní dealeři a směnárny.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že už je na čase upozornit na Vás a Váš blog adminy a tu Vaši investiční agitaci a reklamu zarazit.

0 3
možnosti
Foto

Pane Faltýne, toto pro mne není žádná investiční agitace, ale informuji o dle mne matematicky, technicky a též finančně zajímavé věci.

Chápu však, že Vám, jako člověku, který za vlády komunistů vystudoval v Rusku, se má série článků o bitcoinu nelíbí. Vždyť je to téměř anarchie: měna, která je nezávislá na vládách a ani FED a ECB nemají vliv na tištění dalších bitcoinů, které by sami mohly prodávat. Díky tomu také cena bitcoinu roste, protože emise bitcoinů je předem technicky omezena.

Vím, že jste v Moskvě vystudoval herectví, a odhaduji, že komunistický systém jste asi neměl rád. Obávám se však, že Vás nadosmrti poznamenalo, že jste část svého mládí strávil v SSSR. A to je na Vás např. v diskusi pod mými články o bitcoinu vidět.

V každém případě Vám však děkuji za příspěvek do diskuse. Stále lepší Váš příspěvek, než prázdná diskuse.

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky