Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J49a18n 43P61i14n87d33l17i20k

21. 11. 2013 16:29

zdá se mi to trochu riskantní záležitost, zeptal bych se rád autora, jaký má názor na potíže systému pramenící z možného zneužití systému minery, jak prezentováno v článku http://www.extremetech.com/extreme/170473-bitcoin-flaw-allows-miners-to-game-the-system-gain-control-of-entire-network , děkuji.

1 0
možnosti
Foto

Díky za poznámku a dotaz.

Jak jsem ve svých článcích zmínil - např. v článku "Bitcoiny snadno a rychle", tak kupovat, uchovávat a prodávat bitcoiny je (z mnoha důvodů) riskantní.

Co se týče problematiky popsané v článku, na který odkazujete, následující:

Už jsem o tom četl v jiných článcích na webu. Závěr těchto článků byl podobný, jako zde, kde se končí slovy "So, each party — the authors of the paper, the Bitcoin developers, and the vocal miners who oppose the claim — appear to be right. The exploit is there, and technically Bitcoin is vulnerable, but it would take an awful lot of effort to effectively utilize the exploit." V jednom z článků, který jsem četl, stál ještě trochu silnější závěr, že takové zneužití je prakticky nemožné. Věřím/doufám, že to tak je. Sám to posoudit nedovedu.

Přesto, i z mnoha jiných důvodů, by člověk s bitcoiny měl být opatrný a měl do nich investovat jen to, co nepotřebuje a o co bez velké bolesti může přijít. Navíc, v posledních dvou měsících cena bitcoinu několikanásobně stoupla. Takže, kdo bitcoiny koupil dříve, mohl a může malou část svých bitcoinů prodat, aby se mu investice a náklady vrátily, a bitcoiny, které mu zbydou, pak má vlastně zadarmo.

0 0
možnosti
JP

J58a64n 43P42i78n80d29l30i29k

28. 11. 2013 18:59

děkuji za odpověď, reaguji dost pozdě...

-  sám jsem z onoho článku vyvodil jen to, že pokud si někteří minéři budou "syslit" bitcoiny pro sebe, skutečnost, že se dočasně nebude zvyšovat počet mincí v poolu, hraje pro růst ceny těch stávajících (do doby, než si daná skupina minérů usmyslí  větší množství prodat, čímž je schopna vyvolat pěkný "sešup", při kolektivní psychologii násobně umocněný:)

- doporučuji k přečtení nový článek odůvodňující "zdravou skepsi" ohledně dlouhodobého růstu či jistoty udržení této měny (tzn. zejména limitovaná potřeba reálného používání této nové měny mimo účely hromadění s vidinou investice, směny s jinými existujícími měnami (včetně praní peněz), či případů s nutností skrývat identitu při finančních operacích),na http://www.extremetech.com/extreme/171762-bitcoin-hits-1000-but-how-far-can-it-go/2 

  - jako "nevinná hra" s možným obětováním zbytné částky to samozřejmě kouzlo má (už pro sledování osudu tohoto technologicko-sociálního experimetnu s možností přidaného  finančního bonusu), ale myslím, že půjde o to, tedy pokud to člověk začne chápat jako svoji investici, umět včas vycouvat a bitcoiny zas vybrat v stabilní běžně použitelné měně (čekám spíš vývoj s dramatickými výkyvy, za současným raketového růstem vidím hlavně ryzí lidskou hamižnost)... 

- každopádně Vám děkuji za rozšíření svého obzoru o existenci Bitcoinů, o kterých jsem před 14 dny nic netušil:-)

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za reakci a za odkaz.

Ten článek jsem si přečetl a nesouhlasím s ním. Autor myslím zcela nepochopil, co bitcoin je a jaké možnosti má. Internet nám dala mnoho možností. Můžeme na www publikovat a nemusíme publikace tisknout a prodávat přes nakladatelství. Můžeme si posílat maily a nemusíme používat staré běžné pošty.

Alternativní digitální měna bitcoin umožňuje si posílat bitcoiny (peníze) přes internet a nemusíme používat banky. To je, o co tu jde. Toto spolu s omezenou edicí bitcoinů je také hlavní důvod proč bitcoin stoupá v ceně a asi bude stoupat dál. Kdyby bitcoin byl jen komodita, tak by nemohl 4 roky tak v ceně stoupat.

Mějte se pěkně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky