Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Můj článek je o nevhodném chování Truma k Dánsku a o ničem jiném.

Pan Lima nechápe, že si dovolujeme Trumpa za něco kritizovat. Dle něj je USA stále fantastická země, která nemá problémy.

Pod Trumpem dále vzrůstá americký státní dluh, viz

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/usa-trump-rozpocet-deficit-dluh.A190822_121945_eko-zahranicni_mato

Zatímco k 31. prosinci státní dluh Česka k poměru k HDP byl 35%. Státní dluh USA k HDP byl 108%. Viz

https://en.wikipedia.org/wiki/National_debt_of_the_United_States

Viz tabulku dole

Gross debt as percentage of GDP Entity 2007 2010 2011 2017/2018 United States 62% 92% 102% 108%

0 0
možnosti
Foto

Začátek té tabulky ještě jednou

Gross debt as percentage of GDP Entity

2007 2010 2011 2017/2018

United States 62% 92% 102% 108%

0 0
možnosti

Trump chce Grónsko koupit a určitě bude respektovat, když Dánové neprodají.

Kdyby v USA vládl Putin, už by bylo Grónsko plné vojáků na dovolené.

2 0
možnosti
Foto

No, to je právě ten problém nekrytých peněz. Někdo si jich může natisknout 5 bazilionů a skoupit celou planetu. Jinak můj názor na Trumpa je vcelku stejný. Občas dělá boty, ale občas se nebojí i neotřelých řešení. Můj hlas ale zatím jistý nemá - uvidíme koho vygeneruje protistrana... :-)

3 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu a komentář.

Mně osobně by se nejvíce líbilo, kdyby opozice vygenerovala "demokratického socialistu" Bernie Sanderse. Jeho volební souboj s Trumpem by mohl být zajímavý. Byla by to asi tvrdá, ale věcná diskuse, na rozdíl od minulých voleb, kdy Trump bojoval s Hillary. Obě strany tehdy bojovaly arogantně a dost nečestně. O politickou vizi ani tak moc nešlo.

Dokonce by se mi i líbilo, kdyby Sanders boj s Trumpem vyhrál a pokusil se pak zavést jeho vizi kapitalismu s lidskou tváří. To by teprve byla asi prča. Komunismu s lidskou tváří (jako diktaturu proletariátu pod vedením KSČ) jsem nikdy nevěřil. Kapitalismus s lidskou tváří by mohl být zajímavější, i když je to asi také nesmysl. Mohlo by to skončit katastrofou pro USA i celý svět. I když (skoro) žádná katastrofa není definitivní.

Takže pro jistotu by bylo nejlepší, kdyby Sanders vyhrál primárky a pak i volby ne v našem, ale v nějakém paralelním světě, a my se na to mohli pouze dívat. Pokud by se to tam povedlo, tak bychom to zde mohli zavést také. ;-)

1 0
možnosti

J35i64r64i 53T61i65c15h64y

21. 8. 2019 17:10

Pri studiu matematiky jste nejak zapomnel na logiku Neni vubec treba se zabyvat tim nicotnym nesmyslem o Dansku. Je vsak nutne, pri neustalem zavilem, lzivem, az trestnem napadani Trumpa si pripomenou okce jeho vynikajicich odpurcu: komicka s "urezanou" hlavou Trumpa ve stylu ISIS, hollywoodsky herec vyhrozujici pesti do zubu, vypady cerneho rasisty z Baltimoru, lzi plozene Demokratickou kandidatkou na prezidenta o piti vody ze zachodu v centrech zadrzujicich nelegalni vetrelce z Mexika, nehlede na dennodeni lziva napadani z fasistickych doupat CNN, spolu s Washington Post a New York Times.

3 1
možnosti

To co říkáte, může být pravda. Ale to neopravňuje světového státníka č.1, aby se choval a působil na evropskou veřejnost jako křupan. USA tímto přístupem dost ztrácejí lesk a není to tím, že se chce aby na obranu dávali víc ...

4 0
možnosti
Foto

Donald není hlava. Koupě Grónska totiž není z jeho hlavy, o tu se USA snaží již delší dobu.

Donald je obyčejnej křupan..... a to jsem ještě velmi tolerantní. :-)

1 1
možnosti
Foto

Ano, USA se o koupi Grónska již snaží dlouho. Avšak od té doby, co dolar není krytý zlatem, tak vlastně nabízí Dánsku Grónsko zaplatit ničím nekrytými papírky nebo digitálními nulami a jedničkami. A těch může FED bohužel natisknout kolik chce. Proto jsem napsal, že Donald je hlava.

USA by však Grónsku jistě chtěly platit ničím nekrytými US dolary. No a těch si dovedou natisknout kolik chtějí. Donald je prostě hlava, a ne že není. :-)

Zdroj: https://chudacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=725183

1 0
možnosti

No, když to ráno hlásili ve zprávách, že tedy když nic, tak Doník nikam nejede, můj muž spontánně vyprsknul smíchy.

Jo, je tězké když je někdo zvyklý mít na co ukáže, že se všechno koupit nedá. Asi by potřeboval "řemenovou mast":-))

S posledním odstavcem blogu bez výhrad souhlasím.

1 0
možnosti

Já bych spíš řekl že lískovku a pětadvacet.

0 0
možnosti

Vím, že to není úplně k tématu článku, ale chtěl jsem potěšít Zieglera&spol. :)

Donald Trump přijal nabídku Emmanuela Macrona pozvat Rusko na summit G7 v roce 2020 ve Spojených státech, uvedla novinářka CNN Kylie Atwoodová na Twitteru a citovala vedoucí představitele americké administrativy.

Děkuji za článek, mám podobný pohled.

Karma a pěkný den všem, .... i Matuškovi.

:-)

0 2
možnosti
Foto

Arnolde, děkuji Vám za návštěvu a souhlasný komentář. :-)

Diskusi s Janem Zieglerem a spol., a s panem Matuškou však prosím veďte přímo s nimi a ne v hlavním příspěvku pod mým článkem. Předem Vám děkuji.

1 0
možnosti

Nejpikantnejsi na veci je, ze Danove by se ve skutecnosti Gronska, ktere stoji danske Danove poplatniky velke penize, kdyby to z politickych duvodu bylo mozne, radi zbavili

4 0
možnosti
Foto

Pravdou je, že Grónsko daňové poplatníky stojí peníze. Nevím, proč si myslíte, že by se Dánové (a které Dány máte na mysli?) Grónska rádi zbavili.

Pokud globální oteplování bude nadále pokračovat, tak se Grónsko opět stane zelená země s prosperujícím zemědělstvím a s prosperující těžbou surovin. :-)

0 0
možnosti

Trefné. Komentovat jeho výstřelky už snad ani nemá smysl. Nevím, možná už začínající morybundus. Nezávidím jeho budoucímu nástupci dát do pořádku všechno co za celou dobu svého působení ve světě rozvrtal.

2 3
možnosti
Foto

nepatřil jste náhodou také mezi ty, kteří po jeho zvolení tak nadšeně hýkali???

2 0
možnosti

Dánové by na Trumpa nadávali, udělal-li by cokoliv. Asi většina lidí v západní Evropě ho nemusí. Přijde jim zpátečnický, neuvážený a buranský. Že se tedy teď někdo rozčiluje, to mě vůbec nepřekvapuje.

Já ale třeba osobně Trumpovi docela fandím. Dle mého je jeho obraz v médiích zveličený. Zdaleka to není takový hlupák, jak se kde kdo snaží lidem vsugerovat. Pro USA dělá víc než jeho předchůdci. Ať už je to vyjednávání lepších bilaterálních dohod např. s Čínou, nebo nová daňová reforma, nebo snaha o zástavu imigrace ze zemí třetího světa.

A od toho přeci prezident v dané zemi je - aby hájil zájmy lidí v té zemi, nikoli aby hájil zájmy kdejakých minoritních, ač v dnešní době velice vlivných, skupin.

8 0
možnosti
Foto

V podstatě souhlasím.

Tento článek je však o tom, jak se právě zachoval k Dánsku.

To, že se dostal do obchodní války s Čínou, chápu. Myslím si však, že čínští politici se mu během jednání už smějí a to doslova. Viděl jsem jednu fotku jednání, kde na jedné straně sedí Trump a američtí politici (včetně first daughter Ivanky -:)) a na druhé straně čínští politice. Trump něco horlivě vykládal, nejspíš i hrozil, a Číňané se jen usmívali. Spojené státy jsou nesmírně zadluženy, zemi fakticky ovládají zbrojařské koncerny a banky. USA nesmírně zbrojí a nutí ostatní NATO země dělat totéž, tj. kupovat především americké zbraně. Dle mne USA mele z posledního. Podobně se chovalo Německo a Rakousko-Uhersko před a během první světové války. Němci financovali zbrojení a válku tištění peněz. Nakonec došlo v Německu k hyperinflaci. Neomezené a velké tištění peněz by mělo být zakázáno.

Jsem stále fandou západního světa. Obávám se však, že jak centrum světové civilizace a moci postupovalo z Mezopotámie, přes Řecko, Řím, Francii, Španělsko, Velkou Británii a dostalo se do Spojených států, tak půjde zase dál: do Číny a/nebo Ruska.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS