Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Smysl pro humor ti naši evropští politici mají. Zdalipak víte, proč byl brexit odložen právě do čtvrtka 31. října 201í?

....

Ten den totiž připadá na Halloween.

3 0
možnosti
JS

Nevím, který název je přesnější. Šaškárna nebo telenovela. Ať žije demokracie.

1 0
možnosti
Foto

;-D

Šaškárna je velmi výstižné označení. Šaškárna však může trvat jen například dvě hodiny, jen jedno představení. Telenovela naznačuje, že jde o něco, co se může táhnout léta.

1 0
možnosti
Foto

Navrhuji začít tipovat, zda se dříve rozpadne EU nebo UK.

0 0
možnosti
Foto

Kdo si myslí, že se dříve rozpadne UK, ať dá plus zde.

1 0
možnosti
VH

Je to jednoduché: Budeme Brexit odsouvat tak dlouho, až to Theresa vzdá. Labouristický premiér vypíše nové referendum ..... Takto přece EU své zájmy hájí běžně. (Jen to zatím probíhalo rychleji.)

1 2
možnosti
Foto

Souhlasím s tím, že mnozí (na obou stranách) se starají o odsouvání brexitu proto, aby žádost o brexit časem byla odvolána. Nevím však, zda příští premiér bude z Labour Party. Pokud ano, tak doufám, že to nebude Corbyn.

Za to, jak dlouho se brexit táhne mohou Britové, kteří nevědí, co chtějí, a nejsou schopni přijmout realistické řešení. Nejsem příznivcem současné byrokratické EU, věřím, že EU může za to, že v britské referendu vyhrál brexit. EU však nemůže za to, jak dlouho se brexit táhne.

1 0
možnosti
Foto

R^tedy to je ale divadlo8-okdyž uvážím jak obrovské bylo Britské impérium tak pokud všechna jejich rozhodnutí byla takhle zmatečná tak těpic:-)

1 0
možnosti
Foto

Britské impérium bylo velmi mocné. A víte proč? Mohou za o Angličanky. Nejsou moc pěkné, neradi se milují, špatně a nerady vaří. Proto britským mužům nevadilo být měsíce na lodích na moři. To takoví Češi by se bez svých krásných žen a vynikajících milenek a bez svíčkové s deseti knedlíky neobešly ani týden.

Britská navy byla léta nejsilnější na světě a ovládala světová moře. Do té doby než bylo vymyšleno a vstoupilo do boje válečné letectvo. Ve druhé světové válce Japončíci celkem snadno pomocí malých letadel zdecimovali britskou navy. Po druhé světové válce přišly o kolonie.

1 0
možnosti
AC

Karma.

Nejlepší by bylo, kdyby Britové (a Irové) neodešli a EU se reformovala....třeba se tak i vyplní, kdo ví.

2 0
možnosti
Foto

To si také myslím. A nejsme jediní dva, kteří si to myslí. :-)

2 0
možnosti
Foto

K článku jsem vložil dodatek "Závěry".

0 0
možnosti
Foto

moc tomu nerozumím, ale napovídá to, jak bychom asi odcházeli my.

3 0
možnosti
Foto

Jaromíre, díky Ti za návštěvu a komentář.

Současná byrokratická EU, která se členským zemím míchá do věcí, které by měly zůstat v jejich kompetenci, se mi nelíbí. Mnoha Britům se proto také nelíbí. Mám však dojem, že Britové nejsou schopni pochopit a akceptovat, že když EU opustí, tak ztratí i některé výhody členství v EU.

Problém je též Irsko. Irská republika je členem a zůstává členem EU. Mnoha Britům se nelíbí, že když UK z EU vystoupí, pak se hranice mezi Irskou republikou a Severním Irskem stane hranicí mezi UK a EU, což bude mít pro Iry důsledky.

Osobně si myslím, že k brexitu možná ani nedojde.

Též si myslím, že UK se během několika desetiletí rozpadne, že Skotsko a Severní Irsko UK opustí. Kdysi mocné Britské impérium se rozpadá již sto let. V tomto století se jeho rozpad, a právem, dokončí. Doby, kdy Britové diktovali jiným velkým národům (například Indii a Číně) svou moc, skončily.

Ať žije svoboda lidí a národů! :-);-) A též svoboda cyklistů a motorkářů. !:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky