Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

R34u83d59a 95S13l91a27v13í47k

14. 3. 2019 22:14

Zajímalo by mě, zda tohle divadlo je to, co Okamura myslel tím "odejít z EU po anglicku" :-)

2 0
možnosti
Foto

;-D V jedné diskusi jsem četl, že ten odchod režíruje jejich komik Mr. Bean. Okamura je také trochu komik, byť profesionální politik.

1 0
možnosti
Foto

Pod článkem na iDnesu, který jsem v mém blogu zmínil, je moc pěkná diskuse:

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/brexit-hlasovani-odklad-parlament-mayova-eu.A190314_161342_zahranicni_zaz/diskuse/doporucovane

Cituji například tento příspěvek:

"K cemu boze? Za dva roky nepochopili, ze nejsou v pozici si DIKTOVAT podminky tak at mi netvrdi, ze to najednou do cervna pochopi. EU jim nabidla vic nez jen ferovou dohodu ale oni si porad mysli, ze je to malo a ze jsou velmoc.

Zustat nechteji, dohodu taky nechteji...tak at odejdou bez dohody a hotovo. Vzdyt jsou celemu svetu pro smich."

S ním v principu souhlasím.

2 0
možnosti
PK

EU by bylo lépe kdyby v tom absolutně volném pohybu osob byly brzdy. A to nejen ty úvodní ale trvalé. Když se do Albionu navalilo milion Poláků + další dávky z jiných ost zemí tak vznikl veliký problém. A to u Britů hodně rozhodlo. Míním i Brity z Pakistánu:-)

1 0
možnosti
Foto

Na ty Poláky mám jiný názor. Nechci se jich zcela zastávat, vím že jsou hluční a často příliš pijí. Polští instalatéři však dali z velké části do pořádku a levně nevyhovující (často zapáchající plísní) britské koupelny a záchody, a Britové je za to ještě kritizují a jim závidí. V tomto případě jde asi hlavně o závist neschopných Britů. Pochopitelně ne všichni Britové jsou neschopní a Polákům závidí.

1 0
možnosti
Foto

krásný příklad toho jak politici často nevědí co dělají, improvizují, provádí změny které ovlivní osudy miliónů lidí bez toho aby měli jasnou vizi a byli připraveni-že je kocourkov nejen u nás ale i týká se i takové velmoci je děsivé:-/

6 1
možnosti
Foto

Souhlasím.

Na druhou stranu však průběh brexitu-nebrexitu ukazuje na to, jak je demokracie (zatím) nedokonalá. Referendum o brexitu bylo vypsáno nejasně, především nebylo jasné o jaký druh brexitu jde a jaké brexit bude mít důsledky pro Brity. Občané nebyli dostatečně informováni o tom co brexit přinese, částečně to byla chyba úřadů a částečně chyba voličů. Británie má parlamentní (zastupitelskou) demokracii a velká otázka je, zda taková složitá věc, jako je vystoupení z EU, bylo vhodné jako téma pro celostátní referendum.

Mnoho Britů volilo v referendu pro brexit, protože jsou - a z velké části právem - nespokojeni s byrokratickou EU, která se členským státům míchá i do věcí, které by měla nechat v jejich kompetenci. Důsledky brexitu si však myslím mnozí neuvědomili. V principu jsou dvě možnosti: buď UK po opuštění EU zůstane (jako například Norsko) v EU prostoru, na pravidla EU nebude mít vliv, ale bude je muset dodržovat. Nebo vystoupí bez dohody, tj tvrdý brexit. Ani jedna z těchto dvou možností se však většině občanů a asi ani většině voličů nelíbí. To je smutné. To si měli uvědomit zavčas.

0 1
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky