Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je ještě jedno řešení, uplatit Irskou republiku, aby také vystoupila z EU.

0 0
možnosti
Foto

Nejspíš si děláte legraci. Teoreticky ta možnost sice je. Nikdo by však Irskou republiku nemohl uplatit. Irská republika na svém členství v EU, především díky schopnosti svých politiků a svých obyvatel velmi vydělala. Dublin se stalo moderním městem, s moderním průmyslem, žije tam dost cizinců a Irská republika nemá zájem o vystoupení z EU.

Možná by Irská republika připustila, aby se k ní připojilo Severní Irsko. Tomu by však bránili severoirští protestanti a centrální UK vláda v Londýně. Občané a politici Irské republiky o to však asi, a právem, nestojí. Severní Irsko je nyní ekonomicky dosti neproduktivní a jeho připojením by Irská republika jen získala ekonomické problémy a třenice s protestanty. To jim za to asi nestojí.

1 0
možnosti
Foto

Vyjdeme-li z tvrzení brexitářů, tak bez brexitu britské zdravotnictví zkrachuje. A tedy všichni Britové na hlavu. To byste GB přál?

0 0
možnosti
Foto

Nejde o to, co bych já UK přál. Důležité je, jak to dopadne. Myslím si, že UK se během několika desetiletí rozpadne, a zaslouženě.

1 0
možnosti
Foto

V článku jsem napsal:

"Můj závěr tedy je, že buď bude brexit 30. června s dohodou nebo 29. března bez dohody. Avšak možná uvažuji příliš striktně logicky. Třeba britští a EU politici opět vymyslí nějaké krativní řešení-neřešení."

Zdroj: https://chudacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=704688

V UK má ještě někdo rozum: předseda dolní komory parlamentu John Bercow odmítl možnost, že by poslanci mohli znovu hlasovat o dvakrát odmítnuté „rozvodové“ dohodě, aniž by vládní návrh doznal významných změn.

Theresa Mayová nato vymyslela skutečně kreativní řešení-neřešení a požádá EU o odklad až o dva roky. Viz

"Ještě v úterý nebo ve středu pošle britská vláda předsedovi Evropské rady Donaldu Tuskovi dopis, kterým EU požádá o odklad brexitu."

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/brexit-britanie-eu-parlament-tusk-mayova.A190319_142008_zahranicni_remy

0 0
možnosti
Foto

A celé to vzniklo jako důsledek stupidního nápadu, že o tak zásadních otázkách jako je v tomto případě vystoupení státu z EU může v referendu rozhodnout "ulice" stupidně definovaným zadáním referenda! Doufám že nás nic takového nepotká, i když některé partaje to mají v programu!Rv

2 1
možnosti
VV

V cestine je to Velka Britanie, tedy rodu zenskeho. Asi i u ni plati, ze nevi co chce a neda pokoj dokud to nedostane.

0 0
možnosti
Foto

;-D

Oficiálně to je však Spojené království Velké Británie a Severního Irska, zkráceně Velká Británie, také Spojené království.

0 0
možnosti
Foto

Nejlepší by bylo svěřit brexit našemu soudnictví. Ani vnuci by se ho nedočkali. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Takže by brexit dostal amnestii a žádný by se nekonal?

0 0
možnosti
Foto

Já to vidím spíš jako tragikomedii a mnohé britské politiky jako klauny a komedianty.

1 0
možnosti
Foto

Veškeré úvahy o rozpadu Británie nebo odpojení Severního Irska, jak diskutováno níže, jsou naprosto neopodstatněné.

Irsko-irská hranice zůstane otevřená. Ani Skotsko Británii neopustí.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, zda Skotsko UK opustí či ne. Pokud však UK z EU vystoupí, tak bude ve Skotsku opět touha po referendu o vystoupení z UK. Mnoho Skotů bude raději mít nezávislý stát, který bude rovnoprávným (tak to alespoň říkají v Bruselu a mnoho Skotů tomu věří) členem EU než nerovnoprávným členem UK (tak to mnoho Skotů vidí).

Pokud UK vystoupí z EU, tedy dojde k brexitu, tak si - určitě v případě tvrdého brexitu - nedovedu představit dlouhodobé otevření irsko-irské hranice. To by znamenalo, že se do a z UK přes Irsko může pašovat zboží i lidi. To EU nedopustí. Severní Irsko je pro UK prodělečné, Londýn ho drží jen kvůli svým velkomocenským choutkám.

2 0
možnosti
Foto

V blogu se píše:

Pokud to chápu správně, tak pokud do 20. března britský parlament schválí dohodu o brexitu (kterou již dvakrát zamítl, SIC) a odklad jednomyslně schválí i Evropská rada, tak bude brexit odložen do konce června, kdy podle této dohody proběhne.

Co se stane, když parlament do 20. března tu dohodu neschválí? Pak dle mne zbývá do 29. března jen pár dní na to, aby to vyřešili jinak. Dle mne nezbývá pak nic jiného než tvrdý brexit 29. března v 23:00. Teoreticky by mohl zbývat remain, ten však britský parlament ve své většině nechce, mimo jiné proto, že chce respektovat výsledek referenda.

Zdroj:https://chudacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=704688

---------------------------------------------------------------------------------------

Nedojde-li ke schválení dohody, bude se žádat o delší prodloužení termínu odchodu. To s sebou nese pro Británii ovšem nutnost zúčastnit se voleb do evropského parlamentu.

Tvrdý brexit čistě technicky přichází do úvahy, politicky však jen stěží.

0 0
možnosti
Foto

Možná by to Mayová v tom případě chtěla, ale pochybuji, že EU bude mít s tím britským odkládáním tak dlouho ještě trpělivost, musela by to jednomyslně schválit Rada Evropy. Navíc, opozice britské vlády by pak asi chtěla rychle nové volby a jako argument by měla, že Mayová nezařídila včas brexit, i když za to vlastně nemohla, poslanci se na ničem nemohli shodnout. :-)

Na druhou stranu, myslím, že to byl Junkers, kdo nedávno něco řekl o tom, že by se UK mělo připravit na Evropské volby, pokud do konce března z EU nevystoupí. Třeba se Junkers potají dohodl s Mayovou, že budou jednat, odkládat a tajtrlíkovat tak dlouho, až všem prasknout nervy a žádost o brexit se zruší. Toto je hodně konspirační teorie, ale moc by mne to nepřekvapilo. Mayová původně brexit nechtěla (možná ani teď) a Junkers jej asi nechtěl nikdy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky