Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Doufám, že přijde doba, kdy věda a logické myšlení dostatečně vysvětlí, že náboženství k ničemu nepotřebujeme. K náboženství patří např. řezání hlav u radikálních muslimů a v minulosti také pálení čarodějnic ze zištných důvodů.

Na druhé straně dnes ještě mnoha lidem víra pomáhá a v žádném případě bych jim to nerozmlouval. Ještě mě na padlo to někde napsal Karel Gott: Bůh nestvořil lidi, lidi stvořili boha.

3 1
možnosti
Foto

Díky za komentář. R^:-) Souhlasím s Vámi.

0 1
možnosti

Mimochodem papež František označil klerikalismus za nejhorší zlo v katolické církvi, identifikuje ho jako jeden z hlavních faktorů, který dovolil kněžím zneužívat mladé lidi a umožnil biskupům, aby takovéto zločiny tak dlouho drželi v tajnosti.

3 0
možnosti
Foto

Díky za pravdivý a důležitý komentář. R^

1 0
možnosti
Foto

K článku jsem přidal dodatek

Dodatek 12:26: Aby reformy byly důsledné, tak komunisti by nejprve museli zrušit tezi o diktatuře proletariátu pod vedením komunistické strany a omezit jimi vynucovaný velký vliv straníků ve společnosti. Katolická církev by musela omezit klerikalismus (tj. velký vliv klerikálů v církvi) a tezi o tom, že papež je zástupce Boha na Zemi. To by však komunisti nebyli komunisti a Katolická církev by nebyla Katolická církev. Konec dodatku.

Zdroj: https://chudacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=703799

1 0
možnosti
Foto

Stačí jen trochu pozorně sledovat konání papeže Františka a jeho pravidelně publikovaná vyjádření. To je prakticky žitá víra s lidskou tváří-

Zdravím a přeji vše dobré, Jaroslave.

2 0
možnosti
Foto

Také se mi papež František celkem líbí a jsem zvědav, jak se jeho pontifikát vyvine a jak dopadne.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS