Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Do článku jsem přidal fotku temného rudého zatmělého Měsíce, která se náramně hodí k temné rudé povaze současného lídra britských labouristů Jeremy Corbyna. Též jsem ji vložil jako fotku perexu. Marek mi v diskusi pod svým článkem Rudý měsíc, rudo v očích (fotoblog) dal povolení fotku zde umístit, za což mu vřele děkuji.

0 0
možnosti
Foto

Díky Vám za návštěvu a pochvalu. :-)

0 0
možnosti
PK

K Labour party - zajímalo by mne co nejvíc způsobilo pád tzv. třetí cesty (blairismu) zda zatažení Blaira do amerického dobrodružství v Iráku, po jeho odchodu "kádrová tragedie LP" či změna voličstva, nárůst imigrantů, jak jde čas. Či jiné důvody - únava z dlouhodobého vládnutí LP apod. Nepředpokládal jsem, že ta třetí cesta zmizí - i jinde, Německo.

Jinak zdravím a jdu pro rohlíky do Aholdu, u nás Albert:-) Jako holandský řetězec nic moc:-)

1 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu a komentář.

Britskou politiku až tak moc nesleduji, takže na Vaši otázku s jistotou odpovědět nemohu. Myslím si však, že jde především o cykly střídání moci v zemi dvou hlavních stran. Labouristé se dostaly k vládě, pak vládly tak dlouho než se znemožnili anebo dokud lid nechtěl zase něco jiného - třeba jen v naivní víře anebo v domnění že jinde je tráva více zelená. Pak se k moci dostali konzervativci (třeba i proto, že v té době měli lepšího vůdce a lepší program) a budou vládnout tak dlouho, než se znemožní anebo .... Atd. atd.

Blaira jsem však rád neměl. Byl kombinace socialisty (labouristy) a fanatického křesťana, který míchal svou víru, proti které nic nemám, do politiky. Jeho projevy před a během války v Iráku se mi vůbec nelíbily. Dle mne Blair byl nebezpečný člověk. Někteří lidé ho považovali za charismatického. To však nemusí být vůbec pozitivní. Charizmatičtí lidé dovedou lid strhnout k nebezpečným věcem.

0 0
možnosti
JS

Nazory Jeremy Corbyna nejsou blizke komunistum. Jeremy je cistokrevny komunista.

1 0
možnosti
Foto

Díky Vám za návštěvu a komentář. ;-D

Chtěl jsem k němu být shovívavý. ;-)

Nevím však vlastně přesně, co to je čistokrevný komunista. Dle mne je to především ten, kdo hlásá a chce diktaturu proletariátu pod vedením "jejího předvoje" komunistické strany. Pokud získá moc, tak zavede diktaturu. To snad Corbyn nechce. Jist si tím však nejsem.

0 0
možnosti
AR

V Beskydech dnes ráno byla mlha jak hrom a viditelnost tak do 250 m. Takže viděli jsme prd;-(

1 0
možnosti
Foto

;-D ;-(

A jak ten prd vypadá? ;-)

Příští, tentokrát částečné zatmění Měsíce bude 16/17 července 2019 ve 23:31 SELČ.

0 0
možnosti
Foto

Díky za paleček a jsem rád, že jsem pobavil.

0 0
možnosti
Foto

Upřímně řečeno by mne nepřekvapilo, kdyby se během příštích deseti let Spojené království (UK) rozpadlo: Severní Irsko se spojilo s Irskou republikou (dle mne by toto pro obě strany bylo nejlepší), která je a chce zůstat v EU, a Skotsko z UK vystoupilo a na rozdíl od zbytku UK zůstalo v EU.

Zdroj:https://chudacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=697460

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spojené království se nerozpadne.

Změnit statut Severního Irska by znamenala občanskou válku.

Skotsko nechce vystoupit z Unie (viz referendum před časem), ale i kdyby, tak nemůže zůstat v EU. Muselo by požádat o přijetí, což je mnoho let trvající proces, který by ale stejně nedopadl kvůli odporu Španělska, které nepřipustí precedens pro Katalánii, jakož asi i Itálie, kde se cuká sever.

1 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky