Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K článku jsem právě přidal dodatek:

Autorky toho zdravého cukroví jsem se přes internet zeptal, jak se to zdravé cukroví jmenuje a z čeho se skládá. Její odpověď zní:

Do cukroví /medovníkov som dala špaldovú múku, lesný med, kokosový cukor, vajíčka, maslo, trolinku sódy bikarbóny. Sú také zdravšie, no zajtra sa môžete tešiť na pravý makový a orechový závin.

Takže takhle to je. Cukr tam tedy je, tj. je v medu a kokosový. Asi jsem příliš zvyklý na to, že v cukroví je cukr z řepy nebo z cukrové třtiny (nejen fruktóza), ten je sladší a ten mi tam tedy chybí. Dnes po obědě při kávě jsem to zdravé cukroví skoro dojedl. Ono není nedobré, jen nechutná tak sladce jako běžné vánoční cukroví.

0 0
možnosti
Foto

R^pohodové a klidné svátky:-)R^

a recept na jedno zdravé cukroví-do sušené švestky namočené v rumu dám místo pecky spařenou mandli a celé to poleju hořkou čokoládou a obalím v mletých oříškách;-)skvělé a všechny návštěvy to chválí

1 0
možnosti
Foto

To se mi vynikající recept na zdravé a moc dobré "cukroví". R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Jaroslave, moc děkuji za vánoční článek a přeji ti hlavně zdraví, štěstí, lásku a spokojenost. Prostě aby se ti vedlo dobře

1 0
možnosti
Foto

Pavle, rádo se stalo a děkuji Ti za Tvé přání. :-)

1 0
možnosti
Foto

Vánoce jsou pro mne ....probouzením vzpomínek na dětství, stejně jako jahody v létě, ...přeji Vám pěkné svátky s omezenou spotřebou chutného cukroví (vím, o čem mluví...;), Jaroslave:-)

1 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu, přání a komentář. :-)

Nemám ve zvyku podléhat nostalgii, někdy však rád zavzpomínám, obzvláště na pěkné zážitky.

1 0
možnosti

Jaroslave, moc hezky jste zavzpomínal. Vánočka je dobrá, ale musí mít správný poměr tuku (másla, i trochu sádla), cukru, a mírně soli. A jak píšete, může se namazat máslem, a i medem. Každý podle chuti.

S tím zdravým cukrovím je to stejné jako se vším zdravým: buď je to zdravé, nebo dobré:-D

p.s. cukroví se dělá škvarkové i se sádlem (místo másla). Tedy dělalo se hlavně dříve.

Přeji Vám, Jaroslave, hezké vánoční svátky, a v novém roce 2019 pevné zdraví, k tomu potřebné štěstí, a hodně spokojenosti:-))

1 0
možnosti
Foto

Marie, díky Vám za návštěvu, komentář a pěkné přání.

Myslím si však, že existuje, alespoň pro mne, spousta věcí, které jsou dle současných teorií lékařů a dietistů zdravé i dobré. Mám například rád mnohé druhy ovoce i zeleniny, také skoro všechny druhy masa, také v omezené míře dobré víno k jídlu, také některá bezmasá jídla atd. U stravy je důležitější její rozmanitost než se koncentrovat jen na některé tzv. zdravé věci a tzv. nezdravé zcela vylučovat.

2 0
možnosti
Foto

R^ a nejen, ale i za Vánoční přání, jinak i pode mne s přáním téhožR^ P.S.: v rodině strýce dělali vše na sádle, vč. cukroví. Bylo chutˇově výtečné, jak moc zdravé, to nevím. Ale dva kousky, max. tři a člověk už víc nemohl. Víc by se prostě nesnědlo, neb bylo velice, velice syté;-)

1 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu a komentář.

Sádlo jsem si, možná bohužel, odvykl používat. V dětství jsem je však občas jedl, hlavně sádlo se škvarky na chlebě. To byla pochoutka.

Cukroví na sádle si představit moc nedovedu. Věřím však, že bylo dobré a syté. To bylo sádlo i v tom cukroví nebo se to cukroví jen nakonec omastilo sádlem a peklo se na sádle?

1 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky