Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Theresa Mayová v úterý 11.12.2018:

- snídaně v Nizozemsku s Markem Ruttem,

- oběd v Berlíně s Angelou Merkelovou,

- večer jednání v Bruselu s Junckerem a Tuskem.

Zatím není vůbec jasné, jak Brexit-neBrexit bude pokračovat. Jisté je jen to, že v Londýně vládne chaos.

0 0
možnosti
Foto

Zdá se, že Theresa nic nevyžebrala a vlastně ani vyžebrat nemohla. Takže dnes večer konzervativci budou hlasovat o sesazení Mayové. Libra nejspíš padne ještě níže. Třeba se její kurz k euru přiblíží na 1:1.

UK, které před sto lety ovládalo obrovské impérium, se možná rozpadne a dobře mu tak. Dle mne rozpad UK, odchod Severního Irska a Skotska z něj by byl nejlepší jak pro Iry, tak pro Skoty. Bankéři v Londýnské City si ještě chvíli mohou chodit s nosy nahoře. Někteří už prozíravě zakládají pobočky na evropském kontinentu a připravují se na migraci tam. Jo jo, život je legrace. Tak to bylo vždy a asi ještě dlouho bude. :-)

V Nizozemsku je dnes krásné počasí a tak jdu do lesa nordic walkingovat. :-)

1 0
možnosti
Foto

Dle mne by UK a Irům nejvíce prospělo, kdyby Severní Irsko UK opustilo a připojilo se k Irsku. Tomu by však bránili irští protestanti a centrální UK vláda v Londýně. Severní Irsko v současné době není moc soběstačné a je podporováno britskou vládou.

1 0
možnosti
Foto

Dal jsem odkaz na tento článek do jedné facebookové skupiny.

Jeden člen skupiny, k tomu napsal vtipný a v podstatě hluboce pravdivý komentář, byť v nadsázce:

"Brexit bych přirovnal k chlapovi, kterej se chce rozvést se svou ženou, protože v noci moc chrápe. Slibuje si od toho, že mu bude po rozvodu žena líp vařit a bude si s ní užívat víc sexu."

;-D

0 0
možnosti
Foto

Osobně si však myslím, že by to tomu mužovi skutečně mohlo pomoci. Mnoho žen (ale i některých mužů ;-)) se totiž před svatbou chová lépe než po ní.

0 0
možnosti

J17i22r38i 77V65r67a35b66e22c

11. 12. 2018 15:07

Momentálně to zkouší u paní Merkelové . U ni bude taky kousat na granit.

1 0
možnosti

J47i77ř81í 14H96r45b75e27k

11. 12. 2018 14:32

Může mi někdo vysvětlit, esli by byl problém... kdyby např. Mayová přijela do Česka, sešla se s představiteli vlády, oxeroxovali z Bruselské legislativy to co je používané ve vztahu VB <-> Česko a dali na to společnej podpis (předpokládám, že jde vesměs o oboustranně výhodné věci), že to vejde v platnost jako biletarelní smlouva v případě tvrdého Brexitu?

Pokud v tom problém není, tak místo zdržovat se s Bruselem by měla spíš objet co nejvíc racionálních členů a Tuskovi s Junckerem pak jenom zamávat.;-)

2 1
možnosti
Foto

Nejsem na toto expert. Myslím si však, že ČR by toto podepsat nemohla, protože se musí držet dohod v rámci EU.

1 0
možnosti

Je ti furt vyjednávání.. ať to vždy lze subjektivně nebo účelově označovat za žebrání, chytračení, vydírání, nátlak atd..atd..

Důležitý je výsledek ..ne to, co právě někdo říká. "Nikdy neříkej nikdy". Vždyť i EU má zájem na dohodě a smlouvě.. nežli aby Brexit proběhl natvrdo, bez dohody.

Jen momentálně licituje, jestli by ten Brexit nemohla zvrátit.. ale jestli bude zřejmé, že to nepůjde, bude se snažit nějakou smlouvu uzavřít, tj. jednat.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi. Jde stále o vyjednávání. Avšak druhá strana o další vyjednávání zájem moc nemá. Obyvatelé UK nevědí dobře, co chtějí. Ti, kteří pro Brexit hlasovali, tím spíše projevili odpor k politice a byrokracii EU, než skutečnou vůli z EU vystoupit. UK mělo hodně výjimek jako člen EU. UK by chtělo i hodně výjimek po vystoupení z EU. ;-)

Termín "žebrání" jsem převzal z nizozemského, nijak bulvárního, ale seriózního finančního a hospodářského deníku. Něco pravdy na tom je. Mayová žadoní o další milosti (než nejspíš odejde na smetiště dějin). Je to dosti divná politička Před referendem byla pro remain. Po referendu se nabídla, že povede Brexit. Můj osobní dojem je, že ji jde, tak jako mnoha politikům, především o to, zůstat u moci. Osobní názory nebo politický program, co se EU týče, moc nemá.

0 0
možnosti

Toto téma se nás vůbec, ale vůbec netýká!! Podle strany SPO a zejména podle pana Okamury - až podle jeho návrhu doblbne polovinu národa a vystoupíme z EU - tak jim nebudeme platit vůbec nic!!To jenom Velká Británie je zřejmě neschopná s nimi zatočit, i když byla jedním z největších přispívatelů do rozpočtu EU a čerpala minimum. To nám, ČR po jednání (zřejmě vedené panem Okamurou), tak těch 700 či více mld. Kč dotací jistě odpustí, dále nás nechají v bezcelní zóně a s volným pohybem přes hranice včetně volného zaměstnávání ve zbývajících zemích EU (těch hloupějších, které tam ještě chtějí platit příspěvky). Ach potom nastane blahobyt podobný tomu v tzv. reálném socialismu.......

3 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky