Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

I když špičky vydělávají velké peníze, tak "studovat" na a dělat gladiátora už bílé chlapce moc neláká. V malém je to i v Česku, ve velkém v takové Francii. Je jiná doba než za Beckenbauera či Rummenige-ho.

5 0
možnosti
Foto

Souhlasím.

Sport mám rád, jak se dívat na špičkový profesionální sport, tak sám rekreačně sportovat. Je mi 70 let, tak nyní chodím spíš jen na procházky, dělám Nordic walking a jdu si občas zaplavat.

Špičkový sport se však pod vlivem spousty peněz zvrhl. Vyskytuje se tam doping, velké stresy, spousta zranění z přemáhání sportovců atd. Navíc, člověk musí začít v útlém věku, být na tu disciplínu talentovaný, pro sport mnoho obětovat a ani pak není jistota, že se dostane na takovou úroveň, aby se tím slušně uživil. Jediné, kdy špičkové sportovce chápu a schvaluji jim to, když dělají rádi něco, co je baví, bez přehnaně velkého stresu a mají úspěchy. Příkladem je Ester Ledecká. Je to však jen jejich věc, zda se stresují a přemáhají.

Obdivoval jsem například Martinu Sáblikovou. Nyní se jí však již trochu divím. Dosáhla již dost úspěchů, obětovala sportu hodně a nechápu, že ji ještě baví stále trénovat a jezdit ty závody na ledě dokolečka již léta s téměř stejnými soupeřkami. ;-) Také je vidět, že její organismus to přestává snášet a musí některé závody vynechávat.

Ježdění z kopce, co dělá Ledecká, je alespoň sranda, i když tento sport je také dřina (sjezdař během velmi krátké doby musí vydat fyzicky velkou práci) a může se při něm ještě pořádně vysekat. Kdysi jsem dost lyžoval a tento spor se mi moc líbí, především jej dělat sám aktivně, byť jen rekreačně.

5 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky