Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K článku jsem právě přidal tento dodatek:

Dodatek 18.5.2018 12:30

Webové stránky seriózního nizozemského deníku NRC Handelsblad dnes informují, viz zde, že se jednalo o Kurdy, kteří přijeli z francouzského přechodného útulku a že šofér je podezřelý z pašování lidí a pokusu o vraždu. (...De Koerden kwamen uit een Frans opvangkamp. De chauffeur van de bus wordt verdacht van mensensmokkel en poging tot moord. (NRC))

Tímto zde končím mé informace o tomto incidentu, nechci si příliš kazit náladu sledováním takovýchto věcí. I když pochopitelně oči před nimi zavírat nemůžeme.

1 0
možnosti
JK

Osobu která ji vystrčila z okna - odsoudit za zabití, ostatní za spoluúčast.

2 0
možnosti
Foto

Snad k tomu dojde. A pokud jsou v Belgii a EU ilegálně, tak je nejlépe z EU vykázat.

Pročetl jsem si právě trochu diskusi pod článkem na belgickém portálu HN, na který v článku odkazuji. Je tam teď 61 reakcí.

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/meisje-2-sterft-bij-achtervolging-tussen-namen-en-bergen-ze-hingen-kind-uit-het-raam-om-politie-op-afstand-te-houden~a4276b81/#comments

Valná většina čtenářů tyto imigranty odsuzuje a žádají tvrdé potrestání. Uvádím příklady reakcí:

- Bez pardonu okamžitě dát do letadla do země, odkud přišli. (Zonder pardon onmiddellijk op het vliegtuig naar herkomst. Geen asiel. Geen discussie. Weg ermee. )

- Rozdíl mezi našima kulturami se opět potvrzuje. Pro některé je dítě pouze nářadí získat to, co chtějí. (Het contrast tussen onze culturen bewijst zich nog maar eens. Voor sommigen is een kind slechts een gereedschap om dingen af te dwingen...)

Moc se mi líbí, že v diskusi nejsou kritizováni pouze tito imigranti, ale také politici, kteří situaci s imigranty v EU spolu-způsobili.

- Osoby, které musí být vyslechnuty sedí v Evropském parlamentu na záchodě za 500 eur. (De personen die hier ondervraagd moeten worden zitten in het Europees Parlement op een wc van 500 000 euro.)

2 0
možnosti
PB

Karma. Všechny problémy tohoto a podobného typu začínají dvojím metrem, osekáváním dodržování zákonů jak pro koho a zavedením dvojitého významu slov jak pro co a koho.

2 0
možnosti
Foto

Díky Vám za návštěvu a komentář.

0 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu a pochvalu článku.

0 0
možnosti
Foto

Řešení je jedno. Ochrana soukromého vlastnictví, zrušení všech sociálních dávek, zrušení všech dotací pro příspěvkové organizace a zrušení všech antidiskriminačních zákonů.

7 0
možnosti
Foto

Františku, doufám, že si spolu můžeme tykat, známe se i z jiných diskusí. Díky Ti za návštěvu mého blogu a komentář.

V podstatě bych mohl souhlasit, kdybys třikrát místo "zrušení všech" napsal "omezení". To však otvírá diskusi k tomu, co omezit, jak omezit a do jaké míry omezit. Dle mne předně se musí lidé a politici v Evropě rozhodnout, že k těm třem omezením, jak a do jaké míry musí dojít. Pak vydat zákony a pravidla.

V tomto článku jsem chtěl jen informovat o tom, co se v noci na dnešek v Belgii stalo, tj. o tomto incidentu. Portál iDnes.cz o tom, alespoň do publikace mého blogu, pokud vím, neinformoval. Což nijak nekritizuji, incidenty s imigranty, se v Evropě v posledních letech stávají bohužel často a portál nemůže a ani by neměl informovat o každém jednotlivém incidentu.

Nechci se pouštět do hlubokých analýz, proč se to mohlo stát ani jak tomu v budoucnu předejít. To by bylo na hodně dlouhé povídání, k němuž se necítím být dostatečně kvalifikován ani na to nemám dostatek času. Mne na tomto incidentu zarazilo nejvíce to, jak imigranti psychologicky vydírají policii tím, že dítě za jízdy "vyvěšují" z auta.

3 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky