Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

V25á69c20l65a22v 46M69a63c51h

14. 9. 2017 17:10

pod 1000 eček do konce roku

ve světě kdy se i demokratické země vyvíjejí k určité formě diktarury (viz EU) nemají platby které nelze dobře sledovat budoucnost. Zatím je v poředí hlavně zrušení hotovostních plateb, ale na kryptoměny se už také brousí kosa

0 2
možnosti
KB

Myslím, že v tomto případě není chyba ve společnosti, ale v tom, že bitcoin je jedno velké virtuální NIC.

1 0
možnosti

Zato běžné měny jsou papírové nic

1 0
možnosti
KB

To je samozřejmě ekonomický nesmysl. Běžné měny mají a budou mít nějakou směnnou hodnotu. Může dojít k inflaci, ale pořád budou mít nějakou směnnou hodnotu. Se 100% pravděpodobností se nestane, že se ráno probudíte a peníze budou mít hodnotu "0". Pokud by to nastalo, tak by tomu asi předcházela nějaká apokalypsa, jako je jaderná válka. U bitcoinu se to asi také nestane, ale vůbec to není vyloučené. Prostě se může stát, že za bitcoin nic nekoupíte, ani si ho nikdo nekoupí od vás. Prostě "0"

0 0
možnosti
Foto

Například venezuelská měna už je prakticky skoro na nule. Bitcoiny tam zakázali, ale lidé zákaz obcházeli. Díky bitcoinům si pak lidé mohli nakoupit v sousední zemi. Nevím, jak je to tam teď, ale nejspíš to tam je ještě horší.

1 0
možnosti

Ano, v historii se mnohokrát prokázalo, jakou směnnou hodnotu mohou mít běžné měny. Ač ne 0, tak obvykle 0,0000000x. Nevidíme žádný rozdíl oproti bitcoinu.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím.

Přikládám odkaz na bankovku Zimbabwe:

"Reserve bank of Zimbabwe promise to pay bearer on demand One Hundred of Trillion Dollars" (100 000 000 000 000 dollars)

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0251/2392/products/zimbabwe-banknotes-100-trillion-dollars-front.jpeg

Inflace v Zimbabwe byla tak obrovská, že museli tisknout takovéto bankovky.

PS. Odkaz na fotku této bankovky jsem dal také do mé reakce na jeden příspěvek pana Bedřicha.

0 0
možnosti
Foto

Přikládám odkaz na bankovku Zimbabwe

"Reserve bank of Zimbabwe promise to pay bearer on demand One Hundred of Trillion Dollars" (100 000 000 000 000 dollars)

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0251/2392/products/zimbabwe-banknotes-100-trillion-dollars-front.jpeg

Na tuto moc pěknou papírovou bankovku z roku 2008 se určitě musíte podívat. Inflace v Zimbabwe byla tak obrovská, že museli tisknout takovéto bankovky.

Už nevím, jak přesně to bylo v Itálii před zavedením eura. Můj dojem však byl, že vždy, když se za limonádu muselo platit více než deset tisíc lir, tak udělali měnu 1 000 : 1, ne-li ve větším poměru.

Ve Francii to bylo v menší míře podobné.

Le Penová řekla, že kdyby byla zvolena, tak se postará o to, aby Francie vystoupila z Eurozóny a zavedla opět francouzský frank. Ten by byl jistě dosti inflační, tak jako byl dříve. Le Penová také řekla, že by zakázala bitcoin(, aby lidem znemožnila utíkat z inflačního franku k deflačnímu bitcoinu).

0 0
možnosti
Foto

Nic je nadsázka. Jinak souhlasím.

Fiat měny jsou stále více nicovatější nic. Dokonce už to není ani papírové nic, ale stále více pouze virtuální nic. Například ECB "tiskne" 60 miliard eur měsíčně, tj. vytváří příslušné nuly a jedničky v počítači, říká se tomu kvantitativní uvolňování. Ty peníze ECB půjčuje především vládám, které se stále více zadlužují, aby měly mimo jiné na (často zbytečné) úředníky, na různé (často nesmyslné) sociální programy, na zbrojení a na války.

1 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky