Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdá se, že "traders" (investoři, kteří bitcoiny kupují a prodávají), aby uskutečnili zisk, přestoupily z čínských směnáren na japonské, viz

https://www.cointelegraph.com/news/japan-becomes-largest-bitcoin-market-as-traders-leave-china

Role Číny v obchodování s bitcoiny klesla na úkor Japonska. To je pro bitcoin jen dobré. Mohlo by to zvýšit stabilitu jeho ceny.

0 0
možnosti
Foto

Cena bitcoinu opět pomalu stoupá. Šťastní jsou ti, kteří něco prodali když cena byla kolem 4 000 eur a pak ve "výprodeji" něco koupili, když byla pod 3 000 eur. Nyní je cena zhruba 1 150 eur.

Zítra je pondělí, uvidíme, co bitcoinové burzy udělají v první pracovní den týdne.

0 0
možnosti
Foto

Oprava

Nyní (17.9.17) je cena kolem 3 150 eur.

0 0
možnosti
Foto

Cena bitcoinu právě klesla pod 2 600 eur. Hlavním důvodem, který pokles ceny odstartoval, jsou zvěsti, že Čínská vláda omezí bitcoinové směnárny. Těžko se v tom vyznat, zprávy jsou vágní. Zdá se však, že Čína chce bitcoinové směnárny zavřít jen dočasně, aby pro ně mezitím zavedla regulace a lepší kontrolu nad nimi. Pak je zase nechá otevřít. Viz

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-09-11/china-is-said-to-ban-bitcoin-exchanges-while-allowing-otc-trades-j7fofh20?utm_campaign=Revue%20newsletter&utm_medium=Newsletter&utm_source=Kyle%20Torpey%27s%20Daily%20Bitcoin%20Recap

https://themerkle.com/chinese-bitcoin-exchanges-will-likely-not-be-banned-after-all/

PS k prvnímu odkazu. Bloombergovi co se týče bitcoinu moc nevěřím. Člověk však musí používat dostupné zdroje a brát je s rezervou. Druhý odkaz mluví o dočasném uzavření.

Denní obrat všech čínských bitcoinových směnáren tvoří o něco méně než 20 procent celkové obratu všech bitcoinových směnáren ve světě. 20 procent je velká část, takže propad ceny ještě může pokračovat. Navíc, jde též o splasknutí bitcoinové bubliny, jak jsem v článku zmínil.

Na druhou stranu se mi zdá, že mnozí prodávají teď v přehnané panice. Takže po skončení propadu cena zase pořádně stoupne. Kdo teď nebo o něco později (až cena klesne skutečně na lokální minimum) nakoupí, tak časem asi bude moci výhodně prodat. S bitcoinem je to jako na houpačce. Chce to silné nervy a občas dobře odhadnout, kdy něco dokoupit a kdy zase prodat. Buy and hold je také dobrá strategie.

0 0
možnosti
Foto

Dnešní minimální cena bitcoinu byla 2 500 eur. Zdá se, že panika (na chvíli ?) končí. Cena bitcoinu stoupla na současnou hodnotu zhruba 3 100 eur.

0 0
možnosti
Foto

Já začal opět nakupovat. Dnes jsem například v Paralelním Polis nakoupil Little coiny. Krásný kurz 1158,- Kč za 1 LTC. Na BitStocku mám nastaven kurz 71000,- Kč za 1 BTC pro nákup. Podle mne je budoucí hodnota 1 BTC kolem 1 mil dolaru.

1 0
možnosti
Foto

Díky za příspěvek do diskuse a gratuluji Vám k nákupu LTC za nižší cenu.

71 000 Kč je zhruba 2 730 eur. To se nyní nejeví špatná cena za 1 btc. Zdá se mi, že propad se zastavil na zhruba 1 800 eurech a nyní již cena pomalu stoupá a je skoro na všech burzách kolem 1 900 eur. Může však ještě trochu nebo více spadnout. Těžko předvídat. Kurs musí chvíli významně stoupat, aby to byla dosti pravděpodobná indikace toho, že propad skončil.

Přeji Vám mnoho úspěchů ve Vašich investicích do kryptoměn.

0 0
možnosti

Přiznám se, že mě zatím nic nepřesvědčilo, že to není obdoba tulipánové horečky v 17. Stoleti.

3 1
možnosti
Foto

V něčem se to tulipánové horečce podobá. Bitcoin, stejně jako tehdy tulipánové cibulky, stoupá v ceně mimo jiné proto, že o něj je zájem a je omezená nabídka. To je to, co píši v odstavci "3. V posledním roce došlo k bitcoinové horečce. ..."

Jsou zde však podstatné rozdíly:

1. Když se cena tulipánových cibulek propadla, tak lidem zbyly alespoň ty cibulky a mohli si z nich vypěstovat pěkné tulipány.

Kdyby se cena bitcoinu v budoucnu někdy propadla (skoro) na nulu, tak lidem zbydou pouze nějaké nuly a jedničky v jejich počítači nebo někde na webu. Tedy v tomto bodě jsou na tom tulipánové cibulky lépe.

2. Tulipánových cibulek každým rokem několikanásobně přibývalo. Nizozemci zasadili cibulku do země, na jaře z ní bylo několik cibulek. Kytičky zavčas uřízly, aby nevyčerpaly sílu z cibulek. Cibulky ze země vytáhli a je prodali. Šlo tedy o exponencionální růst počtu cibulek. Růst ceny takového produktu nutně musel jednou zkrachovat.

Naproti tomu emise bitcoinů je omezena matematickým algoritmem a každým rokem se snižuje. Bitcoin sice také může zkrachovat, ale z jiných důvodů než se to stalo u ceny tulipánů.

Navíc, tulipány se hodí pouze do zahrádek nebo do květináčů na okně nebo uříznuté do vázičky. Oproti tomu bitcoin je globální alternativní měna, i když, jak jsem v článku napsal je v současnosti používán především jako komodita pro investory a spekulanty.

Dle mne má bitcoin budoucnost pouze, pokud bitcoinový protokol bude nadále dobře fungovat (je stále vylepšován, aby zvládl více transakcí za minutu) a bitcoin se skutečně ujme jako alternativní měna alespoň v některých zemích. To jest: Lidi a podniky budou moci bitcoiny, spíš zlomky bitcoinů, platit v obchodech. Obchody budou platit některé své subdodavatele v bitcoinech. Některé podniky a úřady budou své zaměstnance platit (alespoň částečně) v bitcoinech.

Možná Vám to připadá jako utopie. Já říkám, uvidíme. ;-)

0 0
možnosti

V22á74c29l70a81v 84M73a13c96h

14. 9. 2017 17:10

pod 1000 eček do konce roku

ve světě kdy se i demokratické země vyvíjejí k určité formě diktarury (viz EU) nemají platby které nelze dobře sledovat budoucnost. Zatím je v poředí hlavně zrušení hotovostních plateb, ale na kryptoměny se už také brousí kosa

0 2
možnosti

Myslím, že v tomto případě není chyba ve společnosti, ale v tom, že bitcoin je jedno velké virtuální NIC.

1 0
možnosti

"velká výprodej"

Velká neznalost.

0 0
možnosti

H60o28n60z78a 97V82r23á29n84a

14. 9. 2017 15:54

Abych se přiznal, při čtení nadpisu jsem trochu znejistěl, až jsem se raděj podíval do slovníku... A je to tak - výprodej je mužského rodu...

3 0
možnosti

J62o59s30e13f 77U61l84m69a10n

14. 9. 2017 15:37

"Až skončí propad (kdy a na jakou hladinu, to nevím), tak cena bitcoinu opět začne stoupat." - to je geniální myšlenka. Vás je tady škoda!

1 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám za návštěvu a pochvalu jedné věty v mém článečku. Pokud si však myslíte, že ta věta říká něco, co je jisté a samozřejmé, tak se mýlíte. Zcela jisté to není. Může se také stát, byť si myslím, že je to velmi málo pravděpodobné, že cena bitcoinu klesne na 0,00 eur a již nikdy nestoupne.

Tou věto totiž říkám, že si myslím, že po současném propadu bitcoin opět začne stoupat v ceně. I když nevím, kdy propad skončí a na jakou hladinu se cena propadne.

Přeji Vám pěkný zbytek dne.

1 0
možnosti

No, ja si pockam az klesne na dno...

1 0
možnosti
Foto

Opatrnosti nikdy není nazbyt. ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky