Diskuse

Reakce na blog Brblala roku Ladislava Větvičky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V97í55t 52T52i23c55h10ý

5. 5. 2017 10:47

tak nečti brblala, dělej si co chceš, ale na našeho svatého Laďu nešahej!

0 0
možnosti
Foto

Děkuji všem čtenářům za zájem o můj článek a za příspěvky do diskuse, kladné i záporné k mému článku.

Myslím si, že z mého článku by mělo být jasné, že nekritizuji to, že Ladislav Větvička kritizuje nešvary v české společnosti a politice. To je velmi záslužná činnost.

Jak jsem již níže napsal, přestává mě však u něj bavit číst stále o tomtéž, psané stále stejným stylem. Po kritice něčeho by měla následovat oprava, návrh oprav nebo alespoň hledání jak věc opravit. U něj však ani to hledání nevidím. To není kritika, jen konstatování faktu.

Pravdou pochopitelně je, jak někteří z vás píší, že člověk musí mít možnost kritizovat aniž by s tím něco chtěl anebo mohl dělat. Pokud to však dělá často, aniž by ..., tak to nazývám brblání. Toť vše milí čtenáři.

1 0
možnosti
Foto

Nerozumím, každý, komu se nelíbí současné uspořádání, by měl jít do politiky nebo mlčet? Opravdu? Osobně považuji demokracii za čiré zlo, ale tenhle názor je ještě radikálnější. Postarej se o to, i když všichni tak nějak víme, že kluci, co spolu mluví, Tě mezi sebe rozhodně nepustí nebo mlč? Takže mlčet, nechat si všechno líbit, abychom nebyli označeni za brblaly, opravdu jste tohle chtěl říct?

3 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám za příspěvek do diskuse. Pro odpověď viz můj příspěvek nad Vaším příspěvkem.

0 0
možnosti
Foto

Tento blog jsem publikoval v 13:13 Ten odkaz do diskuse k panu Větvičkovi jsem dal ve 14:30, tedy 1 hodinu a 17 minut po publikaci mého blogu a dost dlouho po publikaci jeho blogu, vyšel v 11:11:11. Považoval jsem za slušné ten odkaz pod blog pana Větvičky dát, abych ho, ale i jeho čtenáře informoval o mé reakci na jeho blog.

Už si přesně nepamatuji, jak to bylo s čteností a karmou mého blogu v momentu, kdy jsem tam ten odkaz dal. Čtenost mého blogu rostla od začátku velmi rychle a v momentu, kdy jsem tam ten odkaz dal byla pokud se nemýlím čtenost již přes 1 000 a karma mého článku byla zhruba 16. Jediné, co se po umístění mého příspěvky pod blogem pana Větvičky změnilo, je, že do diskuse pod mým blogem začali chodit více příznivci blogů pana Větvičky a kritici mého blogu.

Čtenost mého blogu mne také překvapila. Nemyslím si, že je příliš způsobena mým příspěvkem pod blogem pana Větvičky, ale nadpisem mého blogu, který je trochu provokativní a kritický k oblíbenému bloggeru roku na iDnesu. To čtenáře jistě přitáhlo, teď je čtenost 2 397.

0 0
možnosti

Autore, autore. Když si chceš hrát na moudrého politika, zamysli se nad tím k čemu se vyjadřuješ. K tvému duchaplnému mnohokrát plácanému komentáři odjinud se nedá nic jiného napsát než.... když úsudek rozdávali, stál jsi na konci řady.....jen možné mládí omlouvá.

3 2
možnosti
Foto

U blogu pana Větvičky se člověk alespoň pobaví. Chtít, aby každý bloger vstupoval do politiky a čtenáře informoval o tom, koho hodlá volit, jinak by o politickém dění neměl psát je nesmysl. Dle Vašich kritérií je brblalem téměř každý.

6 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu a příspěvek do diskuse. Ve Vaší druhé větě máte jistě zcela pravdu.

Tady jde však o to, že pan Větvička dlouhodobě byť vtipně především kritizuje a nepodává, ani nenaznačuje ani nehledá řešení problémů. To je to, co mi vadí.

0 2
možnosti

Blogy pana Větvičky jsem hltal. Ty cestovací a žrádelný doslova a doobrázku. Měl jsem rád specifický humor a tah k tématu v blozích o politice a společnosti. Ale pak mě to přestávalo bavit a přišlo mi, že už nečtu nic nového, nic překvapivého, už mi tam chybělo to napětí z pointy jako dřív. A když mi začalo vadit, že téma mě neoslovilo a v diskusích se opakovaly pochvalní smajlíci, aniž by někdo řekl proč, prostě protože Větva, přestal jsem jeho blogy vyhledávat. Vím, že to není vina blogera, ale moje volba. Využiji jen této diskuse jako souhlas s názorem pana Chudáčka, sorry jako.

5 2
možnosti
Foto

Můj vývoj vztahu k blogům pana Větvičky byl o něco delší a složitější. Nejprve mne zarazila forma - jazyk, dialekt, či hatmatilka - kterou používá. Jako slušně vychovanému, dobrému, inteligentnímu, vzdělanému, spořádanému, slušnému atd. ;-) člověku se mi ta forma nelíbila. Pak mi došlo, že obsahově ty jeho blogy nejsou tak špatné a že je vlastně inteligentní člověk, který ukazuje na chyby ve společnosti, jak v politice tak vlastně i v myšleni lidí. Za to mu dávám obrovský plus. Také se mi líbily jeho fotoblogy např. o Ukrajině, kde ukazuje, že i tam se dá žít dobře a šťastně. Bojovat proti předsudkům v politice a kdekoliv jinde je nesmírně záslužná věc. Z jeho blogů také vyzařuje zdravý rozum. Tedy ještě jedno velké plus.

Pak mne stejně jako Vás přestávalo u něj bavit číst stále o tomtéž, psané stále stejným stylem. Po kritice něčeho by měla následovat oprava, návrh oprav nebo alespoň hledání jak věc opravit. U něj ani to hledání nevidím. To není kritika, jen konstatování faktu.

Nejsem kuřák a nikdy jsem nekouřil, kouření mi vadilo a musel jsem v něm někdy žít. Naštěstí ne doma, ale v dětství v šachovém klubu, na fakultě MFF-UK na večerních odborných seminářích a na pracovních poradách. Pak v Nizozemsku během pracovních porad atd. V Nizozemsku naštěstí kouření ve veřejných budovách, na pracovištích, v restauracích (až na výjimky na terasách) je teď zakázáno. Šlo to až z jednoho extrému do opačného extrému.

Podobně je to s nadměrnou spotřebou alkoholu. Ta se mi také nelíbí, pravidelně si však dám k jídlu sklenku vína. Kouření i spotřeba alkoholu je osobní věc každého člověka, pokud tím neškodí jiným a jiné tím neotravuje. V blozích pana Větvičky se mi však zdá, že je proti zákazům kouření v restauracích a veřejných budovách a oslavuje spotřebu alkoholu.

Ta jeho hatmatilka, obhajoba kouření, tučného jídla a spotřeby alkoholu se mnohým líbí mně však ne.

0 4
možnosti

Kolego bloggere, napsal jste zde stručně, věcně, vtipně... tj. trefa! 3xR^

5 2
možnosti

Karma.Tady se lidé v brblání uplně vyžívají,u předešlého brblala Matějky alespon bylo jasné,že brblá za Svobodné.Zde za ním šel "všechn lid" a v realitě dostal jedno procento hlasu,pak z blogu zmizel....Také by mě zajímalo,koho takový nadávači na vše a na všechny v realitě budou volit.Pro takové bude vždy všechno špatně...

5 2
možnosti
Foto

Podobné je to s Markétou Šichtařovou. Ta také především kritizuje. V mnohém s ní souhlasím. Jak věci řešit však příliš nepíše a ani nenaznačuje.

2 2
možnosti