Blesková zpráva: cena bitcoinu se opět blíží hranici 1 000 eur

Vloni se cena bitcoinu více než zdvojnásobila. Začátkem ledna stoupla až na 1 090 eur. Pak se propadla na 750 eur. Bitcouni v tu chvíli bitcoiny dokoupili.

Od té doby cena bitcoinu ve vlnách stoupá. Nyní je zhruba 980 eur. Viz https://bitcoin.nl/ .

Nevím, jestli cena vbrzku překročí hranici 1 000 eur a pokud ano, jak se bude kurz bitcoinu vyvíjet dál. Možná však je teď na dlouhou dobu poslední možnost koupit bitcoin nebo jeho část za méně než 1 000 eur za kus. Kdo si to troufne, tak doporučuji např. spolehlivou bitcoinovou směnárnu Bitcoin.de . Tam se můžete zdarma zaregistrovat a své bitcoiny si tam můžete (pro začátek) i nechávat.

Dva mí známí, celkem bohatí informatici, mi napsali, že je mrzí, že nekoupili bitcoiny včas, když byly levné. Má odpověď jim je, že globální měna budoucnosti asi nebude bitcoin, ale satoshi. Jeden satoshi je 0.000000001 btc (1 bitcoin je 100 000 000 satoshi). Nyní je možno koupit 0,1 btc tj. 10 000 000 satoshi za pouhých zhruba 100 eur.

Pochopitelně nevím, zda a kdy se celosvětově začne platit v satoshich. Obrovská zadluženost Japonska, USA, zemí EU atd. a tištění peněz centrálními bankami, které vznešeně nazývají kvantitativním uvolňováním, přispívá k růstu ceny bitcoinu. Možná dojde jednou i k  tomu, že ve velkém opustíme fiat měny a přejdeme na bitcoin nebo satoshi, kde emise nových mincí je řízena algoritmem a každým rokem klesá.

Související články

mé články o bitcoinu ,

kvalitní články o bitcoinu je možno též vyhledat na technetu (rubrika iDnes.cz).

Dodatek

Admini mi článek stáhli do soukomých blogů, protože obsahuje link na jednu konkrétní směnárnu a to považují za reklamu v rozporu s kodexem blogera.

Adminům jsem odpověděl takto: Díky za zprávu. Mrzí mě, že jste mi dali blog do soukromých, ale vaše rozhodnutí chápu.
Link na jednu konkrétní směnárnu jsem tam dal především proto, že existuje hodně nespolehlivých směnáren, některé již zkrachovaly a ta, kterou jsem zmínil, se mi zdá být spolehlivá.

 

 

 

Autor: Jaroslav Chudáček | úterý 7.2.2017 14:00 | karma článku: 17,96 | přečteno: 315x
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky