Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KH

Jabeur v semifinale hrala jako bohyne. O tyden pozdeji ve finale hrala jako nekdo z venkovskeho klubu.

0 0
možnosti
Foto

Když mají odměny stejné muži a ženy, proč tedy nemají stejné i hráči čtyřhry nebo junioři a juniorky. Myslím, že výše odměny by se měla odvozovat od přínosu, který má daná kategorie pro pořadatele, tedy od návštěvnosti a sledovanosti v TV (zisk z přenosových práv a reklamy). Jedním z mála (možná jediným) sportem, který má větší sledovanost v ženské kategorii než v mužské je plážový volejbal - tady bych souhlasil s tím, aby ženy dostávaly patřičně vyšší odměny než muži. Ovšem v tenise je situace opačná.

1 0
možnosti
KK

Malé upřesnění. Muži hrají na tři vítězné sety pouze na Grand Slamech. Na ostatních turnajích, včetně Masters, hrají na dva vítězné sety stejně jako ženy.

Možná jste to ale myslel pouze ve vztahu k Wimbledonu, to z článku nějak nejsem schopný rozluštit.

Jinak i ty odměny jsou stejné pouze na Grand Slamech a platí to již hezkou řádku let, např. US Open od roku 1973. Naopak pro příklad letošní ATP a WTA Řím, odměna pro vítěze mužské dvouhra byla dvojnásobná oproti odměně ženské dvouhry, v ostatních fázích turnaje byl ten rozdíl více než dvojnásobný.

2 0
možnosti
Foto

Díky za upřesnění.

Já jsem psal pouze o (letošním) Wimbledonu.

1 0
možnosti
Foto

Pokládáte si špatné otázky.... Vzhledem k tomu, jak jsou často hráči a hráčky doslova vyždímaní sezonou ( Zdravotně, duševně) tenhle hon ze strany ATP bych ukončil a zkrátil i mužské zápasy.... Stejně k tomu dojde, pokud nebude chtít ATP proškrtat termínovku. Třeba Masters nadějí už jeden koncept testuje...

4 0
možnosti
JV

Je to výsledek genderu. Ještě nedávno braly tenistky menší odměny než muži a bylo to předmětem debat a protestů. Náhodou jsem o tom dnes taky mluvil a zastávám stejný názor jako vy. V pořádku by to bylo, kdyby hrály ženy také na tři vítězné sety. Takto je to zase taknějak naruby.

3 0
možnosti
PK

I ženský tenis je proti mému mládí, pamatuji hrát např. finalistku Wimbledonu sl. Pužejovou, matku tenistky Sukové. To bylo tenkrát "pinkání". Větší přitvrzení, jak šel čas, nastalo u žen než u mužů.

Dále nechápu proč se Tunisanka s krásným francouzským jménem Jabeur překladá jako Džabírová.

2 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Díky Vám za komentář.

0 0
možnosti
Foto

Pane Chudáčku, já váš nadpis původně četl jaku mužský a ženský penis :-)) Samozřejmě moje chyba. Jak jste správně podotknul, muži, oproti ženám, jsou rychlejší, silnější. Proto bude jejich hra atraktivnější, a zřejmě i pohlednější. Jenže i ty ženské v tréninku dřou a do zápasů dávají vše. Stejně tak, jako muži. Proto jsem pro, aby dostávaly stejně odměny.

8 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu a komentář.

Když teď někde vidím ten nadpis mého článku, tak někdy také v rychlosti čtu "mužský a ženský penis". Nevím, čím to je. Asi vliv podvědomí, teď se to nazývá nevědomí.

Věřím, že ženy v tréningu také dřou a do zápasů dávají vše. Nevím, jak je to v jiných sportech, zda jsou muži odměňováni lépe než ženy.

1 0
možnosti
Foto

Jaroslave, Markéta je ze Sokolova jako já, udělala mi velkou radost. Hezkou noc!

5 0
možnosti
Foto

Horste díky Ti za komentář.

Také Ti přeji pěknou noc.

1 0
možnosti
JZ

Ženy hrají na dva vítězné sety, muži na tři.

1 0
možnosti
Foto

Díky za upozornění na chybu. Už jsem to opravil na

Nechápu však, že ženy dostávají stejné finanční odměny jako muži, i když hrají pouze na dva vítězné sety (maximálně tedy tři sety), zatímco muži hrají na tři vítězné sety (maximálně tedy pět setů).

2 1
možnosti
FL

Doba se mění, máme nová kritéria pro "spravedlnost". Kde byly pozice převážně pro muže, tam musí firma povinně přijímat "dostatek" žen a platit jim stejný plat. Alespoň v EU. Není divu že EU ztrácí ve světě ekonomický vliv

3 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky