Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

VÁŠ VKUS JE MÍRNĚ ŘEČENO PODIVNÝ - TUHLE BABU BYCH NEBRAL ANI JAKO MODERÁTORKU!

2 1
možnosti
ZV

Jen se zeptám ono se třeba takové chilské víno nijak nedaní nebo se nedotuje? Možná to tam také patří. A děkuji za souhlas jurije doležala a jeho sociálního výboru.

0 5
možnosti
Foto

Dle současného českého zákona spotřební daň na tichá vína, ať jsou odkudkoliv, je nulová.

V EU je bezcelní provoz. Tj. dovoz jakýchkoliv produktů z EU nemůžeme proclívat. To tedy platí například pro vína dovezená z Francie, Itálie, Španělska atd.

Nevím, jakou má EU popřípadě ČR celní dohodu s Chile. Možná dovážíme chilská vína bezcelně možná ne.

Nevím zda, je to dobře možné, Chile dotuje výrobu vína. To je prostě jejich věc.

1 0
možnosti
PK

Moravské víno se mi zdá už dnes velmi drahé, i to co nabízejí supermarkety. Často z hroznů dovezených bůh ví odkud. Aby daň neublížila Moravě víc než cizákům. Často slýchám o dovozu jako o "patocích" - jak co. Červené si zásadně kupuji španělské, dobré moravské neznám.

1 4
možnosti
Foto

Tady je to jak na srazu dezolátů

3 10
možnosti
Foto

Ono je vás zde víc

11 3
možnosti
DR

Tahle naprosto neschopná politička přece perlí už od doby co dostala to krásné parlamentní koryto.

8 4
možnosti
Foto

Teď momentálně M.P.A. letěla perlit za Velkou louži. Jsem zvědav, jestli tu její perlivou vodu tam budou chytat do flašek a prodávat. Pod názvem Markéta bublavá.

7 5
možnosti
ZK

Pane Jaroslave, možná ve svém blogu máte pravdu, ale zase připusťte, že paní Markéta Pekarová Adamová je krásná žena. Když ji vidím při různých oficialitách, její přítomnost působí osvěživě. Že je to žádanej aspekt od naší veřejnosti, potvrzuje i zvolení generála Pavla. Dnes se nemáme za co a koho stydět.

4 13
možnosti
JV

Máte zvláštní vkus, teda.

11 7
možnosti
Foto

J30o88s14e66f 22B14á93r90t23a

22. 5. 2023 12:21

Předsedkyně poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová na tiskové konferenci uvedla: „Za výsledným plánem, jak dostat Česko do formy stojíme, protože přinese občanům jistotu penzí pro současné i budoucí důchodce, udržení kvalitních služeb státu i při jeho zeštíhlení, nižší zadlužení, ekonomickou prosperitu, bude působit pozitivně i proti inflaci.“ Myslíte si, že zvyšování daní a zdražování je protiinflační faktor?

Ing. Ivana Turková, Ph.D., MBA: Ne, to je zcela absurdní, stejně jako MPA. Chápu, že při svém vzdělání je pojem inflace a následných protiinflačních kroků, pro tuto „dámu“ pojem zcela za horizontem jejích rozlišovacích schopností. V tomto případě platí mluviti stříbro, mlčeti zlato. Komentovat výroky této paní, která je naprosto krystalickým příkladem člověka, jež nemá na svém místě co pohledávat, je škoda času a plýtvání energií.

15 10
možnosti
LS

Paní inženýrka je z SPD takže je jasno.

4 7
možnosti
JV

Víno bez daně a kojenecká voda do vyšší sazby. Bravo....

11 0
možnosti
AM

Nejsem odborník, ale není náhodou krasořečná "daň z dovozu" prachobyčejné clo?

0 0
možnosti
Foto

Ono je celkem jedno, zda by se jednalo a "daň z dovozu" nebo o clo. Ani jedno nemůžeme vybírat pro dovoz produktů ze zemí EU.

6 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky