Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Chudáčku, také Vám přeji šťastný nový rok 2023, s dobrým zdravím a pohodou. Co se týká zábavní pyrotechniky, to asi občany u nás trápí málo, jedná se jen o dva dny v roce. Rozhodně je víc trápí to nehorázné zdražení všech energií, které se již týká nejen domácností, ale i firem které se chystají propouštět zaměstnance, ale i inflace (Dnes 16,2%), která ožebračuje hlavně chudší vrstvy obyvatel. Ta střední vrstva to jakž-takž zvládá, a o těch bohatých nemluvě. A navíc - v ČR zrovna řádí nápor respiračních chorob ( viróz), právě se s jednou z nich těžce potýkám. Snad antibiotika zaberou. Mějte se hezky a opatrujte se. Zdraví je pro člověka to nejdůležitější. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Paní Pantlíková,

Děkuji Vám za návštěvu a komentář. :-)

0 0
možnosti
Foto

:-)PF 2023! Naprosto souhlasím - také se rád dívám na ohňostroje a petardy mi silně vadí. V Opavě se městský ohňostroj už řadu let nekoná, "zvládají" to amatéři, i když oficiálně ohňostroje jsou zde zakázány. Zatím bohužel není znám zákonný postup, jak porušení zákazu trestat. Ale snad se dočkáme...:-)

1 0
možnosti
Foto

Díky Vám za návštěvu a komentář.

0 0
možnosti
MP

Děkuji též za přání, které samozřejmě opětuji.

Bouchači a výtržníci opět nepříjemně překvapili. Normálnímu člověku přeci stačí, že si koncem roku trochu vydechne, zvláště po těch všech lockdownech a zdražování.

Mohl bych poprosit o přiblížení, co se u vás děje kvůli té plánované redukci zemědělství. V Česku si pořád hodně lidí myslí, že jde o skleníkové plyny ( CO2, CH4 ). Když jsem se snažil dobrat holandských zdrojů - jde prý o nadstardantně přísné omezení dusičnanů v povrchových vodách s ohledem na chráněné oblasti ( pobřeží, jezera, slatiny ). Každopádně je mi těch farmářů líto. Můžete nám napsat něco bližšího ?

2 0
možnosti
Foto

Díky Vám za komentář. Asi bych o tom měl něco napsat. Nejsem však zemědělec ani chemik a příliš jsem to nesledoval.

Skutečně jde o dusičnany. V Nizozemsku je rozsáhlé zemědělství, především živočišná produkce. Zemědělci byli před lety vládami nabádáni, aby zvětšili počet chovaných krav, prasat atd. Aby se zvýšila produktivita zemědělské výroby. Vyvstal však problém, co dělat s močůvkou. Zčásti ji zemědělci vyvážejí do polí a i lesů. To však má své meze. Ničí se tím spodní vody a příroda. Takže současná vláda toto chce omezit a navrhla zemědělcům, že dostanou odměnu-podporu, pokud chov skončí. Někteří to již akceptovali.

Mnozí (ještě) ne a tak zde byly blokády atd. Je to těžká situace, ale ten chov se omezit musí. Nizozemsko je příliš malé nato, kolik se tu chová například prasat.

3 0
možnosti
Foto

Jaroslave, přeji jednak to samé a pak, škoda těch peněz vystřelených do vzduchu, daly by se využít daleko lépe. Pejska jsem dostal násilně ven až ve tři ráno...R^:-)

5 0
možnosti
Foto

Horste, díky za přání a souhlasím s těmi zbytečně vystřelenými penězi do vzduchu.

2 0
možnosti
Foto

Jardo i Tobě parádní a zdravý rok 2023:-)

2 0
možnosti
Foto

Mám pejska, šli jsme spát až v jednu hodinu, dříve to nemělo smysl...,čím je starší, tím více mu dělobuchy vadí. Přimlouvala bych se za důsledné vybírání pokut za zakázané odpalování pyrotechniky. Již ve dne o Silvestru jsou nepříjemné dělobuchy a svištění rachejtlí běžné, ale i pro mne nepříjemné, neočekávané. Organizovaný ohlášený ohňostroj dává smysl, je pro davy dosti bezpečný a člověk prostě ví, kdy nastane a buď ho bude sledovat nebo alespoň s ním počítat. Díky za příspěvek a přeji Vám, Jaroslave, spokojený,zdravý nový rok a těším se na Vaše blogová zamyšlení R^:-)

4 0
možnosti
Foto

Olčo, díky Vám za moc pěkný příspěvek, s kterým zcela souhlasím.

Někde jsem četl, že psům může pomoci zapnout doma televizi a dát mu čepeček na hlavu až přes uši. Nevím však do jaké míry to pomůže a zda každý pes takový čepeček přijme.

Sám jsem se včera večer chvíli díval na velikonoční koncert na Arte. Ač jsem zatáhl závěsy a zavřel ventilačku, tak mě ten kravál z venku rušil.

1 0
možnosti
PK

Díky za přání, opětuji a pokud občas napíšete něco zajímavého o NL - bude mi, a asi nejen mně, potěšením:-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky