Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dneska bylo v mém bydlišti, kousek od Severního moře, 39 stupňů Celsia.

Zítra se však má ochladit, maximální teplota bude 26 stupňů Celsia, a bude mírně pršet. Lidi, zvířata a rostliny se z toho budou jistě radovat. :-)

0 0
možnosti
Foto

Dnes se jela na Tour de France 15. etapa z Rodez do Carcassonne dlouhá 202,5 km. Ve stínu bylo 36,5°C, na sluníčku však bylo mnohem tepleji.

Obdivuji cyklisty, že to byť s potížemi zvládli. Týmová vozidla dodávala ve velkém jezdcům bidony s vodou, k pití a poléváni se. Též jezdci dostávali kousky ledu, které si dávali pod trička na záda a za krk.

Obdivuji tyto cyklisty. Je vidět, že trénovaný sportovec snese hodně.

0 0
možnosti
Foto

Všechny rady jsou na místě.. Největší klika ale je, mít okna do biotopu kde jsou stromy , voda... Ani v těch největších parnech nemám potřebu klimatizace (jaký rozdíl proti bydlení v centru města, kde je asfalt a beton rozžhavený i v noci)....No a v kuchyni to předtím vždycky nějak přežiju :-)

1 0
možnosti

Všechna vaše doporučení mám ve svém praktickém životě zakodované pro letní parna, s jednou výjimkou, stále nedokážu míti pohodu z otužování.

Má dcera jede už delší dobu podle pan Wima Hofa, ledového muže a snaží se mi na stejnou cestu dostat, ale nedaří se....prostě teplá sprcha po denní robotě na zahradě a kilometrech nachozených v lesích s pejsanem...tam není konkurenční činnost;-D

1 0
možnosti
Foto

Díky za komentář.

Teplá sprcha po denní robotě je jistě správná věc. Můžete ji však zakončit chladnou sprchou. Chladnost té zakončovací sprchy můžete budovat postupně. Navíc, nejprve můžete chladnou sprchu použít pouze na nohy a ruce a postupně přidávat další části těla. Chladnou sprchou by se neměla zasahovat hlava. Já používám chladnou sprchu pouze zhruba 20 vteřin. To mi zcela stačí a tím ožiji.

0 0
možnosti
Foto

Já mám teplo rád a nevadí mi. A když je zima, chodím do sauny, abych se ohřál. Mám jenom obavu, abychom na ta vedra, nevzpomínali se slzou v oku, až přestane proudit plyn z Ruska. Nevím jak v Nizozemsku, ale u mne doma by to byl dost zásadní problém. Studené radiátory, studená voda, nefunkční sporák...

1 0
možnosti
Foto

Nizozemsko má vlastní zemní plyn. Ten je v provincii Groningen. Problém však je, že tam díky těžbě plynu docházelo a dochází k zemětřesením, včetně poškozování nemovitostí. Proto tam byla těžba plynu značně omezena.

Nizozemsko má myslím nakontraktován nějaký plyn odjinud než z Ruské federace. Navíc se letos snaží navýšit zásoby zemního plynu. Pokud však bude tuhá zima, tak se Nizozemsko v zimě dostane do problémů.

0 0
možnosti
Foto

Tak jsem se podíval i na PONOŘOVÁNÍ, dobrý zvyk. Děkuji a přeji příjemné teploty!R^

1 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu a komentář.

Novoročního ponořování jsem se aktivně nikdy nezúčastnil.

Ve studené vodě jsem se však někdy koupal, i když ne v tak chladné, například v mládí v létě na horním toku Otavy.

Ani v létě Severní moře není moc teplé. Nejteplejší je až koncem srpna. Přesto se v něm lidé koupou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky