Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K článku jsem připojil dodatek:

Dodatek 2. března 2022, 23:30

Mýlil jsem se, když jsem v článku napsal: "Osobně si nemyslím, že mezi Ruskem a Ukrajinou dojde tuto středu, a ani letos, k válce. Šarvátky v Doněcké oblasti a Luhanské oblasti jistě budou pokračovat. Doufám (asi marně), že se časem najde nějaké diplomatické řešení, které uspokojí obě strany.".

Jak všichni víte, 24. února jednotky Ruské federace napadly Ukrajinu a to hned z více stran. Nebojuje se jen v Doněcké a Luhanské oblasti. Bojuje se i o Kyjev a jiná významná ukrajinská města. V bojích umírají i civilisti. Ukrajinská armáda a obyvatelstvo se však statečně brání. Většina zemí ruskou agresi odsoudila. Ukrajina dostává finanční a humanitární pomoc i pomoc dodávkami zbraní z mnoha zemí světa, včetně z Česka. Na Ruskou federaci a významné ruské politiky byly uvaleny tvrdé sankce. Doufejme, že tato pomoc Ukrajině pomůže a že se Ukrajina ubrání.

0 0
možnosti
Foto

Jaroslave, přeji ti pohodový nový týden bez války nikde na světě!

1 0
možnosti
Foto

Díky Ti za pěkné, byť ne zcela realistické, přání.

0 0
možnosti
JK

Další co vidí Putinovi do hlavy, jen doufám, že si za to zlehčování nebudete muset sám nafackovat.

Takže, jestli chcete psát o silách souvisejících s Měsícem, pak není potřeba do toho tahat válku, parazitovat na ožehavém tématu a zvyšovat si populisticky čtenost.

0 3
možnosti
Foto

Nezapomeňte, že úplněk vyvolává u některých jedinců náměsíčnost (somnambulismus), kvůli čemuž jsou pak schopni dělat všelijaké vylomeniny, to chození po střeše je to nejmenší.

1 0
možnosti
TT

:-D Nemůžu si pomoct, to nadlehčování měsícem mně připomnělo jeden z výletů pana Broučka, a to na Měsíc, kde žili hodně citliví lidé, kteří se vznášeli pomocí motýlích křídel. :-D

0 0
možnosti
FL

Během úplňku i novu dochází v obou případech k přílivu, což znamená, že v obou případech jsme lehčí. V případě úplňku jsme lehčí, protože nás víc přitahuje Měsíc, v případě novu jsme lehčí, protože na nás víc působí odstředivá síla zemské rotace (když uvážíme, že Země nerotuje kolem svého hmotného středu, ale kolem hmotného středu soustavy Země-Měsíc).

0 0
možnosti
JH

J90a88n 69H23a77r53v96a52n

13. 2. 2022 23:07

16. února je tato středa a nikoliv příští, ta bude až za další týden :-/

1 1
možnosti
Foto

Díky za upozornění. Asi máte pravdu. Opravím to.

Vygoogloval jsem toto:

"Takže máme "tento" týden (na tom, který to je, se zajisté shodneme), v jehož rámci mají všechny dny nutně atribut "tento", "tato", popř. "toto". "Příští" týden je taky jasný, je to týden následující po "tomto" týdnu. A všechny dny příštího týdne mají nepochybně atribut "příští"."

zdroj http://archiv.neviditelnypes.lidovky.cz/clanky/2005/04/42648_10_0_0.html

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky