Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To už bylo dávno podobně v Kalifornii, kde na lahvích tamějšího šampusu bylo upozornění: Varujeme před francouzskými napodobeninami.;-D

1 0
možnosti
Foto

;-D

To je dobrý vtip. Amíci a Rusové jsou si v mnoha věcech podobní.

V Kalifornii jsem byl. Vyrábějí i dobrá vína. Jeden Američan mě upozornil na to, že dobrá kalifornská vína mají zpravidla místní názvy a špatná vína se poznají podle toho, že v názvu používají jméno nějakého známého zahraničního vína.

0 0
možnosti
Foto

Putin je zkrátka Putin - nic s ním nenaděláme...;-D

1 0
možnosti
OD

Ale, vy snad nevíte o Vsjevolodu Korkoviči Šampanském, kterému jeho patent ukradl Napoleon, když táhl přes Berezinu?

A co Sergej Popovič Kozlov? Také nic?

A co Ivan Sergejeviš Koněv, co vymyslel koně?

2 0
možnosti
MS

;-D A co Lev Obrazovič Televiziněnko, který již ve 14. století bezporuchově přenášel obraz z pokoje do pokoje!?

1 0
možnosti
PK

Nebude další kolo kolem cognac x brandy? Bohužel dnes je orientace ne na kvalitu ale pro vykuky, právníky - kdysi Igristoe nebylo zlé, řekl bych že CCCP trochu vylepšovalo reputaci, stejně jako Stoličnaja, ale takové dnešní Carskoe igristoe stojí za ... K názvu článku - nemělo by tam být Rosijskoe?

1 0
možnosti
Foto

Díky za upozornění. Opravil jsem za Rosijskoje. To první j tam chybělo a to druhé j jsem tam nechal. Dělám fonetickou transkripci. Jak je to na etiketách vína je vidět na fotce nahoře zde

https://www.theguardian.com/world/2021/jul/05/shampanskoye-french-champagne-industry-in-a-fizz-over-russian-law

Čte se to jako rosijskoje.

Nevím, zda udělají něco s Cognac-brandy. To by mne překvapilo. Rusům obyčejně stačí vodka z brambor a nepotřebují cognac ani brandy. Dobrou brandy mívali a stále asi mají Arméni. Jmenuje se Ararat, viz

https://www.google.com/search?rlz=1C1EJFA_enNL743NL743&source=univ&tbm=isch&q=arm%C3%A9nsk%C3%A9+brandy+ararat&sa=X&ved=2ahUKEwjikeSA3NLxAhXQAewKHXhTCj4QjJkEegQIAhAC&biw=1280&bih=577

Jinak s Vámi souhlasím.

0 0
možnosti

No, zní to tak absurdně, že se v tom snažím najít přece jen nějakou logiku.

Podle mě jde o souběh dvou skutečností (označení výrobku a názvu výrobku), resp,

1/ Že ruský zákon vyžaduje aby šumivá vína byla označována jako šumivá vína a ne jen obecným pojmem šampaňské (ať pochází odkudkoli). Tj. že jde o označení produktu.

"Nakonec ale dovozce otočil a ve vyjádření pro Bloomberg uvedl, že se nové ruské legislativě podvolí a na zadní stranu svých produktů uvede, že se jedná o šumivé víno."

2/ Že si nějací ruští koumáci prostě zaregistrovali obchodní název "„Šampanskoje“, zatímco výrobci pravého šampaňkého nemají v Rusku zaregistrovánu ochrannou známku s výrazem "šampaňské" (viz. vaše zmínka o Holandském "Feta sýru").

Je to obchodní vyčůranost ..ale asi ne úplně neobvyklá.

Výrobce pravého šampaňského stejně nepoužívá ten výraz v názvu ale v popisu. A v tom mu snad nikdo bránit nemůže. Jen tam bude muset uvést i to povinné označení "šumivé víno" (a může si to dále upřesnit).

Podle mě se nic nemění, jen to, že etikety budou muset nově navíc obsahovat i pojem "šumivé víno" (což by mělo být stejné i pro ruské výrobce "„Šampanskoje“. Takže jen taková bouře ve sklence šampaňského.. a nějaké výdaje navíc za nové etikety.;-)

3 0
možnosti
Foto

V podstatě souhlasím. Jsou to především komerční hrátky.

1 0
možnosti
OU
PL

Správně! Vždyť sovjétskoje šampáňskoje vynalezl ruský kolchozník Sovět Ivanovič Šampaněnko v r. 1917 a po něm ho zkopírovali francouzští vinaři v 18. století a dokonce po tomto slavném ruském vynálezci přejmenovali v 9. století celou jednu oblast!

10 0
možnosti
Foto

Jaroslave, přeji ti hezký večer u skleničky s čímkoliv!:-)

1 0
možnosti
LU

No a?8-o

V EU získala ochrannú známku pod názvom "Ruská zmrzlina" česká firma POLÁRKA s.r.o.

alebo

PRAVÁ RUSKÁ ZMRZLINA LJUBITELSKOE MOROŽENOE - ochranná známka, majitel Jaromír Macháček............

3 0
možnosti
Foto

To jsem nevěděl.

To znamená, že do Česka se nesmí z Ruska dovážet skutečná pravá ruská zmrzlina a prodávat se pod jejím tradičním jménem?

0 0
možnosti
Foto

To je pomsta za to, že IGRISTOE se vyrábí v Německu. Mám schovanou etiketu z láhve. Kdyby někdo nevěřil. :-)

2 0
možnosti
Foto

To vím. Podvádí se všude.

Před asi dvaceti lety mi jeden Holanďan daroval nějaké Sovjetskoje šampaňskoje. Pocházelo myslím z Německa a nedalo se pít.

To pravé sovětské sovětské šampaňské polosuchoje mi kdysi chutnalo. Byl to celkem dobrý sekt, byť trochu odlišný od pravého šampaňského.

Nejsem snob. Chutnají mi různé sekty, italská, španělská, česká i slovenská. Pravé drahé šampaňské jsem pil pouze několikrát, nejčastěji na recepcích. Kdysi jsem pracoval jako externista u oddělení jedné dceřiné společnosti GE Capital v Amsterdamu. Před vánoci jsme tam všichni dostali láhev velmi dobrého a celkem drahého šampaňského. V oddělení pracovali i lidé z Anglie, jeden z nich byl muslim původem z Pakistánu, narodil s v Londýně v Soho. Inteligentní a velmi slušný člověk. Jednu neděli jsem ho a jednoho Inda provedl po Haagu. Jelikož nemohl pít alkohol, tak mi jeho láhev daroval a udělal to ještě někdo. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky