Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Karma. :-)

Tohle se podle mě dá vyřešit pouze selským rozumem. Jednoho krásného dne prostě lidem dojde trpělivost a vezmou do ruky vidle.

0 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu, komentář a karmu.

0 0
možnosti
PK

Já osobně a obecně se, co se týká dluhopisů, nepohoršuji. Záleží jak jsou nastavené. V každé krizi někdo zchudne a druhý zbohatne, i když to nebývá 50:50. Pokud pozoruji své okolí tak takoví právníci a spol. spíš zbohatnou. A nejsou jediní. Tak proč by si nekoupili ...uvidíme výsledky, snad se to zveřejní.

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím s tím, že záleží na tom, jak jsou dluhopisy nastavené.

Nelenil jsem a podíval jsem se na stránku http://www.dluhopisy.cz

K 31.12.20 budou vydány dva druhy dluhopisů: Reinvestiční a Protiinflační.

0 0
možnosti
Foto

Schillerová má přezdívku "Klekánice" (odvozeno od zaklekávání na neplatiče).

"Venezuela" je Maláčová, kvůli svým nárokům na sociální podporu všeho druhu (Chávéz totiž zruinoval ekonomiku Venezuely mj. tím, že spustil třicítku špatně koordinovaných programů na pomoc chudým).

Přezdívky slouží k snadnému rozlišení různých osob, neměly by tedy být v téže skupině dvě stejné.

4 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám za návštěvu a komentář. Máte pravdu.

Nevěděl jsem, že Schillerová má již přezdívku Klekánice. Přezdívku Venezuela pro Schillerovou jsem tedy použil nesprávně.

Už to v článku měnit nebudu. Vždyť, jak jsem napsal v dodatku, Schillerová je také trochu Venezuela, protože ty sociální podpory Maláčové - spolu s některými jinými poslanci - schvaluje. Jako ministryně financí by ty zákony měla minimálně omezit. Pravdou však je, že Maláčová by ráda prosadila ještě další "sociální" zákony a proto se na ní přezdívka Venezuela hodí mnohem více.

Mimochodem, přečetl jsem si ten článek "

Říkají mi Venezuela. A přitom hlasují pro mé návrhy, hájí se ministryně Maláčová"

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/politika/rozhovor-jana-malacova-venezuela-davky-duchody/r~be7ac1524e1911eaac60ac1f6b220ee8/

Ten článek se mi líbí. Její názory v něm, jako socialistické političky, jsou konzistentní a nejsou tak špatné a jsou i celkem pochopitelné. Problém je jen:

1. Kde na to brát?

2. Jak donutit lidi, kteří pracovat nechtějí, aby pracovali, aby posílali děti do škol atd.

0 0
možnosti
JS

Vážený pane, ty dluhopisy vydalo naše ministerstvo financí, takže je naprosto normální, že je paní ministryně propaguje.

0 0
možnosti
Foto

To jistě. Tento druh propagace, se mi však zdá být hodně legrační a cynický.

Běžné je, že státní dluhopisy kupují především investiční fondy, penzijní fondy, bohatí lidé (kteří na investice mají) a v poslední době i centrální banky. Neříkám, že v této době, kdy ekonomika je v problémech a dluhy státu stoupají, je od těchto institucí rozumné ty málo výnosné dluhopisy kupovat, ale je to stále lepší, než aby je kupovali běžní lidé a dávali je někomu jako vánoční dárek. To by byl hodně cynický Ježíšek. Viz příspěvky v diskusi pod článkem na iDnes.cz, které jsem uvedl v diskusi.

1 0
možnosti
Foto

Jaroslave, máme velkou výhodu, sledovat to dění doma NEDOMA, oproti těm DOMA. POvedený víkend!R^

1 0
možnosti
Foto

Horste, díky Ti za návštěvu a komentář. Máš pravdu.

Též Ti přeji pěkný víkend.

0 0
možnosti
MB

Se státem se obchodovat nedá - jistota není ! Můj předek dopadl stejně, nevyplacené pojištění. Nakonec byl vykořistěn - jako vykořisťovatel. O měnové reformě nemá smysl psát - Komunisté ožebračili pro jistotu i své podporovatele. Po r. 1989 vlastně měnová reforma další - cca 10% znehodnocení - Poměr úspor x cen. Pan Bureš v tom pokračuje - inflace asi 3.2%. Aby nám nyní bylo lépe - Stojíme na vrcholu drahoty ... !

Důchodová reforma není - nebude. To je i poctivé slovo. Výhled jediný - Pokles reálných důchodů. Vynálezy Maláčové dobré, kde na to vzít se jako vždy neřeší. Vrchol OHAVNOSTI jsou Dluhopisy Alenky. Nechme bokem, že drze nabízí, že člověk nevydělá - 1 Kč = by si měla zachovat svou hodnotu ! (Neuvěřitelná nabídka). My dnes jednoznačně pro-konzumováváme budoucnost. Reformy neexistují. Tedy se dětem nabízí Dluhopis - Jinými slovy řečeno - Oni nám to mají zaplatit 2x ! To nynější lépe + a následně to jejich - napotom ! :-)

4 0
možnosti
MB

Pro doplnění !

Se státem se obchodovat dá ! Nikoliv mu své prachy dávat - Naopak, od druhých lidí si je přisvojovat ! To dřívější - "Kdo nekrade - okrádá vlastní rodinu", se pak mění na - "Kdo není dotován - okrádá vlastní rodinu" ! :-)

2 1
možnosti
PK

No jen omyl, daleko pře p. MF tento titul (Lady Venezuela)patřil p.Maláčové a nyní po jejím prohlášení, že ona a nikdo jiný než ví jak na důchodovou reformu ho o něj nemůže již nikdo, nikdy připravit.;-D

4 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Dále viz mou odpověď Martině Moudré výše.

0 0
možnosti
PB

P19e30t53r 87B41u93r94i66a42n

12. 12. 2020 6:33

Karma.

No to v žádném případě. Můj pradědeček si v roce 1916 koupil dluhopis monarchie a dodnes není splacený!

Zdroj: https://chudacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=762300

Je to paradox, státní dluhopis je nejjistější investice právě proto, že by musel přestal existovat stát, aby zkrachovala ona investice. Rok 1916 a RA monarchie jsou úsměvné (ne tak pro vašeho pradědečka, jistě).

1 0
možnosti
PB

P41e29t88r 97B51u91r72i24a66n

12. 12. 2020 9:21

Oprava: RU monarchie

0 0
možnosti
Foto

O kolik se zvýšil za letošní rok deficit státního rozpočtu za letošní rok. Maxivenezuela.

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky