Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jen skončil svátek Jaroslava a Den krále, tak se u nás ochladilo.

V noci začalo dokonce po několika týdnech pršet, spíš kapat a mrholit. Holanďané jsou i s vodou, která padá z nebe, šetrní. ;-) Vítr se začíná otáčet, bude nám tu pár dní foukat od moře a pršet.

Takže přibude vláhy na loukách, polích, v několika málo lesích, co tu máme, v rybnících a kanálech. Možná přibude i trochu spodní vody, jejíž zásoby se v tradičně deštivém Nizozemsku zmenšují.

Tak jako je nejzdravější rozmanitá strava, tak je též nejlepší rozmanité počasí. :-)

0 0
možnosti
Foto

Taky bych slavil jaro, ale už 14 dní jsme teplotně pod normálem...:-)

Tož na zdraví .. cink

2 0
možnosti
Foto

Díky Ti za návštěvu a komentář. :-)

0 0
možnosti
Foto

Já pro změnu jaro miluji. Ale Jaroslav je krásné jméno; z těch jmen, která mají koncovku "slav", se mi líbí nejvíce. V rodině, ani mezi známými, nemám nikoho s tímto jménem. Kdybych měla, říkala bych mu Jarku nebo Jarečku. Ani "Jardo" není špatné. Uvažovala jsem takto pojmenovat svého syna, ale nakonec vyhrálo "modernější" jméno. To už je dávno. Dnes bych dítěti dala klidně tohle jméno, nebo nějaké podobné, které se hodně dávalo dříve. Žádný módní výstřelek nebo příliš časté jméno. Tak hodně zdraví k tomu svátku!

1 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu a komentář. :-)

Jméno Jarmila se mi také líbí. :-)

1 0
možnosti
Foto

R^ Přeji hlavně zdraví a také trochu toho štěstí je třeba. Děkuji za hezký článek.:-)

1 0
možnosti
Foto

Díky za pěkné přání. :-)

Jsem rád, že se Vám článek líbí.

0 0
možnosti
PK

Též gratuluji a těším se na další zajímavé článečky. Zvlášť když to teď s tím cestováním bude všelijaké a určitě o dost dražší. :-)

1 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu a komentář.

V mém věku (nad 70 let) už moc necestuji.

Často však chodím na procházky a dělám nordic walking a to je zcela zadarmo.

0 0
možnosti

Jaroslave, přeji Ti pevné zdraví, hodně štěstí, a hezkou oslavu třeba kávičkou s Schwarzwaldem!:-))

2 0
možnosti
Foto

Marie, díky za pěkné přání. :-)

Schwarzwaldský dort dnes nebyl, ale jablečný s kávičkou.

2 0
možnosti
Foto

Dovolte, pane Jaroslave, abych Vám popřála všeho nejlepšího k Vašemu dnešnímu svátku. Pěkné jméno Jaroslav se u nás, zejména v naší starší generaci, vyskytuje velmi často,dokonce i moje sestra je Jaroslava. Dnes u nás převládají jména jiná, ne s tím slovanským zakončením "slav..." A děkuji Vám, že jste nám dnes napsal o Holandsku, o dnešním Konigsdag, "dne krále," svátku krále Willema Alexandra, který má dnes narozeniny. Někde doma mám videozáznam jeho svatby s jeho manželkou, královnou Maxímou, která pochází z Argentiny. (Tuším, že dnes již mají 3 děti). Pro Nizozemce to byla tehdy veliká událost. Nizozemci si královské rodiny váží, velmi oblíbená byla zejména jejich vzdělaná královna Beatrix. Mohli bychom se od nich lecčemu dobrému naučit. Například i tomu, jak vesele a spontánně dovedou slavit různé události v zemi i svátky. Pane Jaroslave ještě jednou díky za pěkný článek - a karma. (Miroslava P.). :-)R^

2 0
možnosti
Foto

Díky za přání. :-)

S Vaším komentářem souhlasím.

0 0
možnosti
JK

Hezky jste to napsal a Holanďané jsou mi sympatičtí, že neslaví jmeniny. Měl jsem kamaráda ve městě Cuijk, jmenoval se Jo.

Otevřel jsem si i odkaz na váš článek z roku 2017 o Jaroslavech, a jak tam máte výčet slavných Jaroslavů, myslím, že jste zapomněl na Jaroslava Kvapila, toho který se narodil roku 1868 v Chudenicích. Byl podle mého naši velmi významnou kulturní osobností.

Za článek vám děkuji a blahopřeji k svátku.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, Jaroslav Kvapil byl významnou českou kulturní osobností.

1 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky