Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Poslušně hlásím, že krásné slunečné počasí v Nizozemsku pokračuje a že jsem dnes po několika dnech opět na obloze viděl letadlo. Jeho kondenzační stopa byl velmi tenká a krátká.

0 0
možnosti
Foto

Slunečné počasí v Nizozemsku pokračuje. V mém bydlišti dnes 20. dubna v 8 hodin: východní vítr 5 bft, 10 stupňů Celsia a na nebi není ani jeden obláček. Dle předpovědi takovéto počasí bude trvat až do-včetně čtvrtka.

1 0
možnosti
Foto

Předpověď byla změněna. Slunečné počasí bez obláčků a kapky deště bude do-včetně soboty.

0 0
možnosti
Foto

Jaroslave, udělal jste mi Vaším článkem radost:-). Moje dušička již nemusí tolik spekulpovat o zvýšeném slunečním svitu nad Pardubicemi (ačkoli nám sem létají letadla s rouškami a ochrannými prostředky). DěkujiR^

2 0
možnosti
Foto

Díky za komentář.

Moc mě těší, že už se nemusíte unavovat spekulacemi. ;-) Těch letadel ubylo hodně jistě i v Česku.

Sám bydlím v městečku vedle Haagu, zhruba 30 km na jih od amsterdamského letiště Schiphol. Dříve jsem vídával z balkonu v každém okamžiku zhruba dvě letadla letící na Schiphol a jejich kondenzační stopy. Nyní vidím sotva jedno letadlo denně. Je to nádhera. Ač ta letadla zpravidla vůbec neslyším, protože nade mnou letí hodně vysoko, tak mám pocit, že se nebe nade mnou doslova uklidnilo. Líbí se mi to.

Nedávno byl superúplněk. Byla tu noc zcela jasná obloha, bez jediného obláčku. Byl to zde fantastický super úplněk.

1 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky