Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

díky za info, mějte se zdravě usměvavě:-)

1 0
možnosti
Foto

Ve volném čase mimo jiné sleduji propady na finančních trzích.

Dnes se indexy hlavních evropských akciových burz propadly o zhruba 10 procent. Viz https://beurs.fd.nl/aandelen/amsterdam/aex/?_ga=2.263711372.1402226962.1582539807-635726709.1582539807

Cena bitcoinu se též propadá. Viz

https://bitcoin.nl/

To mě zklamalo. Považoval jsem bitcoin za jakousi pojistku pro případ, že dojde ke krizi. To z toho důvodu, že bitcoin má matematickým algoritmem omezenou emisi. Naproti tomu BOJ, FED a ECB tisknou peníze jak divé. V sobotu snížil FED úrokovou sazbu o 1 procento na prakticky 0 procent. FED prohásil, že koupí dluhopisy za 700 miliard USD.

Dokonce i cena zlata klesá. Viz

https://www.kurzy.cz/komodity/zlato-graf-vyvoje-ceny/index.asp?A=5&idk=87&on=5&curr=USD&default_curr=USD&unit=&lg=1

Akciové trhy, zlato i bitcoin byly bubliny. Koronavirus je jen špendlík, který do ekonomiky a těchto bublin píchl. Takže bubliny splaskávají a budou dále splaskávat. Bohatší se budou stávat bohatšími a chudí chudšími.

No nic. Nejsem nejbohatší ani nejchudší a jdu si vypít kávu. :-)

0 0
možnosti
Foto

Na Jumbo se mi podařilo přihlásit, naplnit košík, ale ne rezervovat okamžik dodání. Jejich webová stránka se tedy teď chová jako AH.

Takže zítra si půjdu nakoupit nejnutnější:

- do obchodů chleba a mléko,

- na trh sýry, ovoce a zeleninu.

0 0
možnosti
Foto

Podařilo se mi konečně po čtyřech dnech objednat u Jumba nákup. :-) A mám z toho radost. :-)

0 0
možnosti
TT

Jo, v Holandsku - tedy pardon, v Nizozemsku - celkem plném svobodomyslných a přitom zodpovědně vůči sobě i okolí žijících lidí bych teď chtěl být. Před nějakými 15 20 lety jsem se v ČR cítil ještě podobně, ale dnes už je tady z toho ovčín. ;-(

1 0
možnosti
Foto

R^ Svobodomyslnost a přitom zodpovědnost k sobě a jiným je moc pěkná kombinace vlastností lidí. Je to jeden ze základů dobře fungující demokracie.

0 0
možnosti
Foto

J93a94n11a 55M74a29j15o83v16á

15. 3. 2020 19:26

Jo, dáváte pozor na sebe i na ostatní a to je dobře. Přeji, ať jsme všichni brzy na svých oblíbených místech a a't si brzy dáte své sushi :-)

3 0
možnosti
Foto

popsal si nám pohled odjinud,i když v podstatě jsou metody stejné, tak snad se i společně co nejdřív dočkáme dnů veselejších.

2 0
možnosti
ND

Také jsem si ráda přečetla jak se vynacházite, já teď asi z bytu vyjdu když bude hezké počasí tak maximálně do parku, jen nevím, jestli se to bude smět když bude vyhlášena karanténa.

Mějte se hezky.

1 0
možnosti
Foto

Díky.

Mějte se též pěkně. Chodit do parků na procházky dle mne, alespoň v Nizozemsku, hned tak asi zakázáno nebude.

0 0
možnosti
Foto

Je třeba najít nějak rozumný kompromis mezi panikařením a zlehčováním protože obojí situaci zhoršuje. V podstatě si myslím, že by lidé měli na cca dva až tři týdny pozměnit své sociální vzorce (tady už pro to mají jméno "social distancing" - sociální odtažitost) a chovat se jako by byli potenciálně nakaženi... A za dva týdny budeme mít lepší data a uvidíme... Tak se opatruj

5 0
možnosti
Foto

Díky za příspěvek. Mám se rád :-) a opatruji se.

Plně souhlasím. Skoro jako ve všem je třeba zvolit správnou střední cestu.

V některých věcech je to zvolení střední cesty osobní volba člověka, která má vliv především na něj. V tomto případě však nezodpovědní ohrožují i jiné lidi.

2 0
možnosti
AL

Solidní informace mimo média jsou k nezaplacení.

Pozorně jsem si článek přečetl a doplnil si informace.

Děkuji.

Karma.

R^

4 1
možnosti
Foto

Díky za pochvalu článku. Rádo se stalo.

2 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky