Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J36o63s97e45f 66N33i76k94l

29. 9. 2018 18:48

...v případě Edvarda Beneše jsem v jeho jednání a konání žádnou neupřímnost nenašel...doporučuji vám znovu prostudovat z Benešových Pamětí kapitolu 2. "Události, jež vedly k Mnichovu" a kapitolu 3. "Náš boj o záchranu v posledních třech letech před Mnichovem"...

1 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám za návštěvu a komentář. Jistě, Beneš si byl již dlouho před rokem 1938 vědom toho, že nám hrozí nebezpečí. Cituji z české wikipedie o Benešovi:

"Coby ministr zahraničí navštěvoval Beneš často Ženevu v souvislosti s jednáním Společnosti národů. V roce 1932 se zde zúčastnil konference o konvenci o odzbrojení. Po návratu upozornilministra národní obranyBohumíra Bradáče a náčelníka Hlavního štábu armády Jana Syrového, že skončí-li konference neúspěchem, lze v roce 1936 nebo 1937 očekávat politickou a vojenskou krizi, na kterou musí být armáda připravena. Přislíbil, že na posílení armády sežene finanční prostředky. "

2 0
možnosti

J34i78r17i 88T42i33c57h66y

29. 9. 2018 16:20

Pane Chudacku, jestli jsem pochopil vas clanek, dal jste na stejnou uroven Benese a Dubceka! Historie vyhodnoti Benese coby tvurce jednotneho funkcniho statu, ktery zvratil tisicilete pronikani Nemcu do ceskeho prostoru, zatimco co Dubcek navzdy zustane byt zaslepenym komunistickym aparatcikem.

1 0
možnosti

Ten vícenárodnostní stát ale vydržel jen dvacet let. Pak pronikání Němců a německého vlivu zabránil jen poválečný příklon resp. "zábor" teritoria východním bratrem.

2 0
možnosti

Máte pravdu lhát by se nemělo. Bohužel vy víc lžete než píšete pravdu.Rv

1 1
možnosti

Fakt je, že legální vláda ČSR anglicko-francouzské ultimátum přijala. Můžeme diskutovat, že hned odstoupila, neschválil to parlament.

1 0
možnosti
Foto

být generálem po bitvě je snadné

1 3
možnosti
Foto

V žádném případě nejsem generál po bitvě. V obou případech se jednalo o těžkou situaci a nic nepíši o tom, jak bych ty situace řešil já. Jen jsem něco poznamenal, o komunikaci o věci, viz mou odpověď panu Tichému výše.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS