Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Díky za jasné vylíčení situace.

1 0
možnosti
Foto

Vám díky za návštěvu a za pochvalu. :-)

0 0
možnosti

Jaroslave, moc pěkně jste to zaznamenal. Díky!

1 0
možnosti
Foto

Díky :-)R^, za chvíli vyjde druhá část. :-)

0 0
možnosti
VV

Ano, nejbudu sam, kdo ma z te doby podobne zazitky. Pripomel jstemi, ze uz nekdy od podzima nebo zimy bezel vecer v radiu porad pisnicky s telefonem.

A jednou si tam povidali s Pavlem Kohoutem. Vpravel, jak jel do Nemecka na pozvani, a ted uz nevi zda to byl Heinrich Böll nebo Günter Grass kdo ho pozval. Ale na hranicich mu pohranicnici obratili auto naruby, ale nic o tom sjezdu spisovatelu tam nenasli. A jake bylo jeho prekvapeni, kdyz nu k tem revansistum prisel balicek s veskerymi protokoly z toho sjezdu.

Smal jsem se az jsem slzel.

0 0
možnosti
Foto

Díky, pane Jaroslave, napsal jste své z té doby, zážitky VŠ studenta žijícího tehdy v Praze, přesně. Bez emocí, bez příkras. Těším se na pokračování. R^

3 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu a komentář. :-)

Váš článek o srpnu 1968 se mi také moc líbil. Napsala jste v něm to, co jste viděla, zažila a jak jste to prožívala. R^

0 0
možnosti
Foto

S hlediska míry svobody čím se lišil Váš osobní život od života studenta v BRD?

0 0
možnosti
Foto

Bylo toho hodně, tak jen stručně pár bodů.

Například jsme svobodně nemohli cestovat po celém světě, ani pokud by nám finanční prostředky k tomu stačili. Navíc, skromní studenti často mohli cestovat po světě dost levně.

Na Matfyzu jsme tehdy politikou moc netrpěli, na střední škole (SVVŠ) jsem však musel poslouchat blbosti v dějepise i občanské výchově. Pokud jsme nechtěli mít problémy, museli jsme tyto blbosti dobrovolně-povinně opakovat.

VŠ studenti humanitních směrů, ale i práv byli dost přísně politicky prověřováni. Navíc, museli se učit marxistické nesmysly.

Byla velká cenzura. Mnoho děl z minulosti ani ze západu ze současnosti v Česku nevycházelo a nesmělo vycházet, o tom rozhodovali komunisté. Koncem 60. let se to trošku zlepšilo, ale jen trochu.

Pane Řezníku, odpovídat mi nemusíte. Tímto zde diskusi s Vámi končím. Znám Vás z jiných diskusí. Už to, že jste položil tuto otázku o Vás hodně vypovídá. Buďto Vám tato omezení nevadila, možná jste je ani neviděl nebo zde jen trolujete a provokujete.

3 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky