Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chvíli jsem sledoval tu stránku, jejíž ikonu máte na své hlavní stránce, a která sděluje, odkud a s pomocí jakého softwaru se na Váš blog čtenář připojuje. Vědět, že jste měl návštěvu ze Stockyard Creek v Austrálii, Stellenbosch v JAR, Fuzhou v Číně, Ann Arbor v USA, Scarborough v Kanadě, Dněpropetrovsku na Ukrajině (...) a všechny související statistiky je fascinující. I když také trochu varovné - současné informační možnosti vzbuzují otázky.

1 0
možnosti
Foto

Díky za Vaší návštěvu a komentář.

Máte zcela pravdu, možnosti komunikačních a informačních technologií jsou obrovské a jejich vývoj jde stále rychle dál. Nebudu to rozvádět, bylo by to na hodně dlouhé povídání. V informatice jsem pracoval zhruba 30 let. Dost o tom vím a mnohem víc nevím. :-)

Dnes tu publikoval pan Ladislav Jílek článek o historii výroby kovů. Zajímavé je tam například to, že zpočátku si Chetité technologii výroby železa přísně střežili avšak věčně ji neuhlídali. Pak si ji střežili jiné národy, které se ji od nich dozvěděli. Železo tehdy bylo velmi důležité ve vojenství.

Nyní je svět mnohem více propojený než dříve a tak, byť se o to některé státy a firmy snaží, se nové technologie dlouho neuhlídají. Ale kdo ví? Nejsem přehnaný zastánce konspiračních teorií. Například mnoho chipů se v současnosti vyrábí v Číně a nikdo neví, zda v těch chipech není nějaká časová bomba.

1 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu a pochvalu. :-)

0 0
možnosti
Foto

Domnívám se, že váš blog je trochu mimo, zapomínáte totiž, že něco jako pohlaví neexistuje, tedy alespoň podle novodobých směrnic. Není ON či ONA, ale ONO a snad již ONŮM otevřeli i vlastní záchodky...

2 0
možnosti
Foto

Díky, že jste si s tím dal takovou práci, navíc, ve vašem žebříčku jsem na tom lépe;-DR^

2 0
možnosti
Foto

:-) Rádo se stalo. Díky Vám za příspěvek do diskuse. Jsem rád, že jste si polepšila. ;-) Díky Vám za pochvalu blogu.

Ono mi to zas tak moc práce nedalo. Nejnudnější bylo zkopírovat výsledky do Excelu, musel jsem kopírovat po řádcích. Pak jsem to jen trochu zeditovat, uspořádal a zkopíroval (celé tabulky najednou) do blogu. Alespoň jsem se po dlouhé době trochu pocvičil v Excelu.

Gratuluji Vám k pěknému umístění v anketě. Kdo se dostal do finále, ten je čten a oblíben. R^:-)

2 0
možnosti
Foto

Díky za pochvalu a jsem moc rád, že jsem Vás pobavil.

0 0
možnosti

Bez ohledu na pohlavi zvitezili ti spravni. Podle mne se ta anketa ani nemusela konat. Bylo to preci od prvopocatku jasne.

Byli to ti spravne pisici.

Jen u pani Karolove verim, ze zvitezila zaslouzene.

0 0
možnosti
Foto

Ale to nemáte kompletní, kam jste schoval kategorii nováčků? :-)

Ta je korektně namíchaná, žádné rozdělení na muže a ženy a například vítězka Kateřina Karolová má 379 hlasů, čímž v celkovém pořadí bez kategorií předhonila i Moniku Pilloni a je celkově pátá. Tak šup s ní do tabulky;-D

1 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám za příspěvek do diskuse.

Kategorie nováčků je speciální, například proto, že je mnohem méně nováčků než blogerů a též mnohem méně než blogerek. Tudíž dostat se do finále této skupiny bylo relativně mnohem snazší než se dostat do finále o blogera roku nebo o blogerku roku. Pokud bychom i vítěze ankety nováček roku chtěli zařadit do jedné společné ankety, tak bychom museli vzít tento jejich nižší počet a menší konkurenci v potaz. Například tak, že bychom nějak normalizovali výsledky každé z těchto tří anket a teprve pak bychom ty ankety sloučili.

Normalizace výsledků každé ze tří anket by mohla proběhnout například tak, že bychom počet hlasů každého finalisty vydělili počtem členů skupiny, ve které se zúčastnil finále (blogeři, blogerky, nováčci). Až pak bychom mohli ty tři ankety seriózně sloučit. Vlastně jsem to měl udělat i u kategorie blogerů a blogerek v mém článku. Počet blogerů a počet blogerek však neznám. Nevím ani, zda se to zde dá vyhledat. Myslím si však, že tyto počty se od sebe moc významně neliší, určitě ne řádově, jak je to s počtem nováčků.

Každý nováček se automaticky zúčastnil i jedné z anket bloger roku či bloggerka roku. Tam se však ve finále Kateřina Karolová neobjevila. Nic proti ní nemám, jistě je to velmi sympatická blogerka. Kategorie nováček roku je tu myslím proto, aby nováčci byli motivováni zde psát a s tím zcela souhlasím.

0 0
možnosti

mám pocit, že muži a ženy píšou trochu jiným stylem. a přiznám se, že mezi blogery na idnes mám raději ženy

0 0
možnosti
Foto

Díky Vám za příspěvek do diskuse.

Jistě máte pravdu v tom, že muži a ženy často píšou jiným stylem. Navíc, obecně se jejich psaní liší i obsahem toho, o čem píší (ačkoliv se v tomto nedá moc generalizovat). Například ženy píší relativně méně o politice než muži. Politická témata tu jsou čtenáři často více karmována. To by mohlo vysvětlit i to, že ženy dostaly celkově méně hlasů než muži.

0 0
možnosti
Foto

R^jen malý podotek - ta věta onoho blogera/diskutéra která Vás k tomuto přepočtu vedla byla, jak ho tak pozoruji, ironická....

1 0
možnosti
Foto

Díky Vám za příspěvek do diskuse.

Možná máte pravdu, že ta připomínka toho blogera-diskutéra, především její rozvedení a pokračování bylo myšleno ironicky. Přesto si myslím, že je zajímavé porovnat výsledky v anketě bez ohledu na pohlaví.

Před chvíli do té diskuse pod vyhlášením výsledků adminy někdo vložil příspěvek: "Může mi někdo vysvětlit, proč je ta hlavní kategorie rozdělena podle pohlaví? Copak mají ženy a muži nějak odlišné predispozice pro psaní blogů?" Tento dotaz je myslím myšlen zcela vážně a dle mne i oprávněný. I když, jak jsem ve svém článečku napsal, se mi to rozdělení dle pohlaví na jednu stranu i líbí.

Zdůrazňuji však, ačkoliv v článku jsem to nezmínil, že - podobně jako v politických volbách - výsledek této ankety nic neříká o kvalitě blogerů(rek) ale o jejich oblíbenosti u čtenářů (tudíž i o čtenářích). I to je však (velmi) zajímavý ukazatel.

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky