Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dle posledních zpráv se zdá, že čínští poloviční komunisté a současně poloviční kapitalisté (nechápu to příliš, ale vím, že tento druh existuje :-)) se opět umoudřili a ode dneška (1.10.2017) opět povolili v Čínské lidové republice několik bitcoinových směnáren. Cena bitcoinu už od dnešní naší noci letí opět (jak se sluší a patří ;-)) nahoru. Nyní je cena 1 btc již 101 000 Kč, tj. 3 790 eur, tj. 4 467 USD.

Čína zavedla, spíš upřesnila, regulace a kontrolu bitcoinových směnáren. Tím bojuje proti praní peněz, což je možno schvalovat, a také proti vývozu kapitálu ze země. To také je možno do jisté míry schvalovat, přece se nenechají jako země plundrovat, tak jako to bohužel dělají Češi, kteří například cizím bankám umožňují vyvážet od nás kapitál. Cizí banky například v USA musí zisky investovat v USA a nesmí je vyvážet.

Oficiální zprávu z Číny nemám. Objevilo se však o tom na webu několik zpráv z druhé a třetí ruky, například

https://news.bitcoin.com/virtual-currencies-expected-to-regulated-in-china-on-october-1st/

0 0
možnosti
Foto

Do článku jsem dodatečně vložil dva grafy, které ukazují vývoj ceny bitcoinu v eurech v posledním týdny (za posledních 7 dní) a od počátku, tj. od roku 2017.

0 0
možnosti
Foto

Pozitivní článek o přechodu bitcoinových traderů z Číny do Japonska a v důsledku toho stabilizace ceny bitcoinu ve slovenštině:

https://kryptoportal.sk/japonsko-prebera-cinsky-bitcoin-trh/

Tento článek se mi moc líbí a souhlasím s ním. Konečně klesá velký vliv Číny na obchod s bitcoiny. R^

0 0
možnosti
BH

Tak než to padne k nule, tak to letadlo párkrát poskočí...

0 0
možnosti
Foto

R^ :-) Zcela souhlasím.

Jen nevím, zda před tím poskočí na 5 000, 10 000, 100 000, 1 000 000, 10 000 000 eur a více. A zda ten propad na nulu bude do konce tohoto roku, do konce příštího roku, do 10, 20, do 50 let nebo do více let. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky