Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle mě Laďa Větvička není "brblal", ale bloger píšící dlouhodobě a kontinuálně svým osobitým stylem, který se někomu líbí a jinému třeba ne. R^

Má plné právo takto pranýřovat věci, které se nelíbí jemu a není možné mu proto cokoli vyčítat. Rv

11 2
možnosti
ZJ

.... pane Chudáčku - dovolím si s Vámi polemizovat a možná trochu drze prohlásit: Zaplať pánbůh za každého takového ,,brblala", který umí vtipně, bez okolků jasnou mluvou neschovávající se za řečnické kudrlinky pojmenovat věci a události pravým jménem, dát věcem a událostem přiléhavé názvy, otevřít oči váhajícím a nerozhodným. Kdyby totiž bylo takových ,,brblalů" teoreticky nekonečné množství, myslím, že bychom si ve volbách tak často nevolili nic neříkající blafouny, oblbovače a manipulátory, kteří nás -jsou li zvoleni - obkličují nekonečnou pavučinou zákazů, příkazů a paragrafů, ve kterých se většinou nakonec ztratí i oni sami. Já osobně považuji pana Větvičku za něco jako národního buditele!Kéž by bylo takových víc;-).

8 2
možnosti
Foto

Pane Janso, děkuji Vám za návštěvu a za příspěvek do diskuse. Souhlasím s Vámi v tom, že Ladislav Větvička "umí vtipně, bez okolků jasnou mluvou neschovávající se za řečnické kudrlinky pojmenovat věci a události pravým jménem, dát věcem a událostem přiléhavé názvy, otevřít oči váhajícím a nerozhodným." Jeho blogy často čtu a líbí se mi, i když stále méně. Srovnávat jej však s národními buditeli se mi zdá velmi nevhodné, nejen přehnané ale skutečně mimo. Národní buditelé nejen kritizovali, ale především psali a dělali pozitivní věci (starali se o návrat českého jazyka do měst a o kulturní rozvoj národa). To u pana Větvičky příliš nevidím. TAm jde spíš jen o kritiku a propagace tučného jídla, alkoholických nápojů, ostravského, či jakého to dialektu, a zdravého rozumu (což se mi líbí).

Na jeho blog diskutérka Eva Hasníková reagovala takto:

"Jsem od přírody negativně založená, ale u blogů Ládi z posledních let si připadám jako sluníčkář. ;-D

Zaměstnanost vysoká, minimální plat se skokově zvýšil, jsou prachy na placení státního dluhu... ale chápu, českého člověka nejvíce trápí, že se pořádně nevyudí v hospodě bez účtenky. ;-) "

Tento její příspěvek se mi líbí. Poslední vedlejší věta je velmi vtipně napsaná a vlastně kritizuje Ládíkův populismus.

2 2
možnosti

Zajímat se o politku, kritizovat to, co se mi nelíbí a šířit to - to je základní právo každého občana. Ovšem vy čerpáte svá "moudra" ještě z dob, kdy jste nejspíš byl komouš a přesně tenhle argument používat proti těm, co se odvážili cokoliv v socíku kritizovat

2 3
možnosti
JL

Jestli tady byl někdo komouš, tak pan Kšír. Nyní anarchokapitalista. viz níže.

1 3
možnosti
JL

Poslouchejte Františku, vám se zdá, že už každému můžete radit. No, ne každý se může pochlubit takovým životopisem, jakým máte vy. V době, kdy jsme chodili na

tenkrát zakázaný bigbít, jste šel na vojenskou školu, abyste se stal bolševickým

lampasákem. Později jste byl policajtem z hospodářské kriminality a nakonec úředníkem pro hospodářské záležitosti. Z větší části svého života, jste byl tím, kdo sedí daňovému poplatníkovi v kapse. A dnes? Anarchokapitalista. A proč? Jednoduše proto, že jste se osamostatnil a musíte platit daně, tak jak my všichni. Nechte si své

rozumy pro vnoučata. Třeba vám uvěří.

3 2
možnosti
Foto

Ano prošel jsem si celým tím zrůdným systémem, ale nenechal se jím semlít. Nakonec jsem byl jeden ze dvou důstojníků na útvaru v Žatci u PVOS který nebyl v KSČ.

Není hanbou mýlit se, hanbou je, ve světle nových informací, dál hlásat stále stejné nesmysly. Nakonec mě je jedno kdo kým byl, pokud zrovna nevraždil lidi, nebo je nezavíral za jejich přesvědčení, důležité pro mne je, jaký názor zastává v současnosti. Proto nevyhledávám a nezveřejňuji něčí minulost, protože je to takové bolševicko-fašistické a tím jsem nikdy nebyl a ani to nedělal.

Až budete opět uvádět můj životopis, nezapomeňte zmínit i tuto skutečnost.

3 0
možnosti
FZ

Ten Větvičkův blog jsem si na váš popud přečetl a shrnutí výdobytků vlády sociálních čarodějů a stbáckého čerpače dotací se nedá nic vytknout,vyčerpávající a přesné.Samozřejmě na voliče těch rozsévačů dobra to zřejmě působí trochu jinak.

8 3
možnosti
JV

Výborně napsáno !!Karma jako Brno

4 7
možnosti
Foto

Děkuji za návštěvu a pochvalu.

1 6
možnosti
VJ

Hleďme, další polický, přemoudřelec.

3 3
možnosti
OU
DN

Stejně jako lid český si volí svou politickou elitu i čtenáři "i-brblů" si volí brblala roku. Nemusí se Vám to líbit, ale respektujte to. Já pana Větvičku nijak zvlášť nečtu, brblala roku nevolím, ale uznávám, že se asi líbí.

2 0
možnosti
Foto

Vtipně napsáno.

Vidím situaci myslím realisticky, jaká je. Jsem realista. Přesto si myslím, že bychom situaci měli postupně v malých krocích vylepšovat a nejenom brblat.

V každém případě si stojím za svým demokratický právem si jednou moci zabrblat na brblala roku.

5 0
možnosti
Foto

Myslím, že se mýlíte v tom, že lze věci napravovat a stát zorganizovat tak jak si myslíte, že by to bylo správné. Nakonec já si to ještě před pár lety myslel také. Jenže pak jsem byl odindoktrinován skrze vzdělání na Mises.org a Mises.cz.

Nechme promluvit klasiky.

Edmund Burke : „Marně mi říkáte, že vlády jsou dobré a selhávají jen kvůli zneužití. To ta věc! Ta věc samotná je zneužitím! "

Adam Smith to v Bohatství národů vyjádřil takto:

„Je to systém vlády, situace, do níž jsou lidé umístěni, kterou hodlám podrobit kritice. Nikoliv charaktery těch, kteří jednají v rámci systému. Ti jednají tak, jak je k tomu jejich situace přirozeně vede, a ti, kteří si na ně nejhlasitěji stěžují, by si na jejich místě pravděpodobně nepočínali o nic lépe.“

V Epistemological Problems of Economics Mises napsal:

„Stěží existuje někdo, kdo začal studovat společenskovědní problematiku, koho by k tomu nevedla touha vidět uskutečnění nějakých reforem. Téměř ve všech případech jsou lidé již na počátku svého studia rozhodnuti o tom, jaké reformy společnosti by se měly uskutečnit. Jen hrstka pak má sílu akceptovat poznání, že tyto vysněné reformy jsou neuskutečnitelné nebo škodlivé a vyvodit z toho patřičné závěry. Pro většinu lidí je snadnější obětovat intelekt než obětovat své sny. Nedokáží unést představu, že jejich utopie by ztroskotala na nezměnitelných nutnostech lidské existence."

3 0
možnosti
Foto

Pane Kšíre, v podstatě s Vámi souhlasím. Přesto bychom se možná alespoň trochu měli snažit společnost změnit k lepšímu a nejen brblat. Není třeba dělat nějaké revoluce, ale snažit se provádět malé postupné změny k lepšímu. Zlatá střední cesta je nejlepší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky