Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

četl jste Krásný nový svět od Huxleyho? Tam je na kostelech místo kříže T - velké té.

Je to tam opsáno jako proto, že "FORD" je něco jako Bůh a letopočet je počítán od okamžiku zahájení sériové výroby Fordu Model T. Odhlédněmež od "drobných" nepřesností :))) ....ale je možné že Huxley měl "vidění" a viděl T. T jako Trump. Já osobně jsem až poněkud nervózní z toho jak T plní vše co slíbil, upřímně jsem tolik ani nečekal. Doufám že se mu to nevymkne. Ano, snaží se "kout železo dokud je žhavé" a dát voličům co slíbil, neb "kdo včas dává, dvakrát dává". Co se může nyní docelo dobře "přihodit" je , že poněkud (dost) zklame rusofily, neb jeho ústupky rusku nebudou tak velké jak by si rusofilové přáli. Jejich očekávání byla a jsou strašně vysoká... a to není dobré... taktéž případný další neůspěch by ho mohl srazit. Hollywood je proti němu jako jeden muž, jsem zvědav jak tento souboj vůlí dopadne...

1 0
možnosti
Foto

Díky Vám za příspěvek do diskuse. Donald Trump se skutečně snaží dělat to, co před volbami slíbil.

0 0
možnosti
Foto

pokud vím, tak tak TPP nikdy nevstoupila v platnost, protože ji zatím kongres neratifikoval a ani k tomu nebyla vůle.

Takže nevím, proč to jásání.

0 0
možnosti
Foto

V článku, na který odkazuji, doslova stojí:

"Trumpův pondělní krok je spíš formální, protože americký Senát TTP neratifikoval. Podle agentury AP experti ani neočekávali, že by horní komora Kongresu TTP ratifikovala, protože mezi Američany panuje obava ze ztráty pracovních míst."

Nejásám nad tím, že Trump zatrhl TTP. Píši, že se mi líbí, že Trump je upřímný a říká to, co si myslí, a že je důsledný a dělá to, co říká. Nelíbí se mi politici, kteří před volbami něco říkají a slibují a po volbách dělají něco jiného.

0 0
možnosti
Foto

Za to, že vycouval z TPP má u mě kladný bodík. Ta globalizace se trochu utrhla z řetězu a lidstvu prospěje, když si dá pauzičku, aby se to celé mohlo trochu promyslet...

Bilaterální dohody jsou z principu věci průhlednější a dají se snadněji dohodnout.

(je to trochu jako mechanika v gravitačním poli: problém dvou těles se dá vyřešit exaktně, pro tři a více už je to příliš komplikovaný) :-)

2 0
možnosti
Foto

Srovnání s problémem tří těles se mi líbí. Ten problém mě vždy fascinoval: víme, že problém má dle Newtonových zákonů řešení a to jediné řešení. Víme též, že to řešení není možno analyticky popsat. Jediné, co dovedeme, je popsat přibližná řešení.

0 0
možnosti

..... nóóó, a v pátek si pokecá s Terezou, sladijou noty a brexit bude vopravdu tvrdej a néééženééé !,- ....... nobelovka za mír to nebude, ale za zdravej rozum by v budoucnu byt mohla !

5 0
možnosti

Jo, takhle podobně to říká Kmoníček ...on většinou řekne, co chce udělat, my mu to nevěříme, on to udělá a pak se říká, že to bylo nepředvídatelné. Ale ono nebylo ... A z toho jsou politici napříč politickým spektrem, v celé Evropě, úplně paf.

7 0
možnosti
Foto

Díky Vám za tento super příspěvek. Jen bych to upřesnil na:

... on většinou řekne, co chce udělat, NĚKTEŘÍ mu to nevěří, on to udělá a pak TI NĚKTEŘÍ říkají, že to bylo nepředvídatelné. Ale ono nebylo

2 1
možnosti
Foto

Dobrý článek. Ovšem diskutéři se jaksi s článkem míjí. Bloger, dle mého názoru míní, ře Donald Trump se zřejmě chytá naplňovat své volební sliby. Nic víc, nic míň. Jestli jsem článek dobře pochopil, nechce predikovat jakýkoliv důsledek Trumpovy politiky. Pouze plní volební sliby. To je v EU něco naprosto nepochopitelného, že?

4 1
možnosti
Foto

Díky za návštěvu a komentář. Vystihl jste správně část toho, co jsem chtěl článkem říci, že DT dělá, co říkal před volbou.

Článek je však též o tom, že nařčení jeho oponentů, že je populista, je mylné, protože on říká to, co si skutečně myslí, a to pak i dělá.

1 0
možnosti

S hodnocením skutečné Trumpovy politiky bych asi počkal na její důsledky.

2 0
možnosti
Foto

To samozřejmě.

Já jen píší, že Trump před volbami říkal to, co si myslel, a teď začíná dělat to, co říkal. Nevím, jak se jeho prezidentství vyvine a jaký bude prezident. To však nebude záležet jen na něm, ale i na Američanech a zbytku světa. Držím mu však palce.

2 0
možnosti
Foto

Takže nepodepsal TPP. Četl to ale vůbec celé, má to 5000 stran a o Trumpovi je známo, že příliš nečte a většinu informací získává z toho, co mu kdo ústně sdělí, takže jestli tu tolik let připravovanou smlouvu zrušill na základě nějakého krátkého výcuccu, co mu předhodili jeho poradci, tak se máme na co těšit.

2 8
možnosti

No, kdyz to tak ohodnocujete tak vy jste to cetla cele a porozumela tomu ?

8 1
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky