Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stejně tak by se mohl v tabačce v Kutné Hoře vyjádřit " smrt nekuřákům" a nekuřáci by mohli houfně protestovat. Prostě Zeman je pyšný na to, že pije, kouří a baští nezdravě a ke všem jiným se chová přezíravě. Není sám. Pokud se abstinent ocitne v partě holdující alkoholu je za troubu a nekňubu. Nekuřáci na tom nejsou líp. Stačí si vzpomenout s jakými porodními komplikacemi se rodí zákon o zákazu kouření v restauracích, který je všude kolem respektovanou samozřejmostí. To čím to zakrývá je stejně trapné jako když vrávorání před korunovačními klenoty sváděl na palec a virózu.

4 3
možnosti
Foto

To, že je někde něco obvyklé ještě neznamená, že to je správné.

Až budou skákat lidé z okna na hlavu, patrně to také nebudete po nich opakovat.

3 0
možnosti
Foto

teď jsem lyžoval v Dolomitech a protože jeden den silně sněžilo, byl jsem v hospodách na sjezdovkách hodně často. Všude bez kouře  nikomu to nevadilo. To však čeští křováci sotva pochopí.

0 1
možnosti
Foto

R^ Zcela s Vámi souhlasím. Nekouřím, nikdy jsem nekouřil a problémy nekuřáků znám. V dětství jsem hrál trochu šachy. Z šachového klubu jsem vždy přišel načichlý kouřem. Trenér v Bělé pod Bezdězem žáků a dorostenců pan Šanda kouřil dýmku. Byl to moc hodný pán, šachy nehrál špatně a byl vynikající pedagog, naučil hrát v dětství šachy pozdějšího velmistra Luďka Pachmana a dovedl vést i děti, které na šachy příliš nadané nebyly. Rozvíjí se tím paměť a kombinační schopnosti. Měli jsme v tom klubu bezvadnou partu. Pak jsem musel snášet kouření na seminářích během studia na fakultě. A pak i zde v práci v Nizozemsku, Nizozemci však zpravidla byli ohleduplnější. V Nizozemsku je teď skoro všude kouřit zakázáno, až mi je někdy kuřáků líto. Kouření je však silně návykové a není snadné se této závislosti zbavit. Možná si to MZ uvědomuje a je z toho pořádně frustrovaný.

Asi rok jsem příliš nepil alkohol. Na recepcích a oslavách jsem si k pití dával vždy do stejné skleničky jako na víno červený hroznový mošt, abych nebyl nápadný a vyhnul se otázkám.

1 0
možnosti
ZU

To jste statečný.

0 0
možnosti
LR

Jsem zarputilý nekuřák a ze zakouřených hospod odcházím, či vůbec nevcházím.

Ale budu se vždy zasazovat o lidskou svobodu, nezasahování do podnikání soukromých subjektů

Že se dobrosersky i některé okolní státy do soukromí lidí pletou není omluva pro to, omezovat svobody u nás.

0 0
možnosti
Foto

Protestujte proti dopravním značkám. Za své si koupíte auto. Jezdíte s ním po silnicích, které se postavily z vašich daní a chtěl byste jet co to dá a oni vás omezují omezením rychlosti a zákazy předjíždění a........

0 0
možnosti
LR

Pravidla silničního provozu jsou nezbytné regulace ku prospěchu všech jeho účastníků. Nijak se jimi necítím omezován na svých svobodách. Nevím, jestli to ale český křovák pochopí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky