Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jestli jsem to správně pochopil, tak to pumpování bude zhruba podle velikosti ekonomik.

http://finance.yahoo.com/news/ecb-decide-bond-buying-plan-082702696.html

Další podle mě destabilizaující prvek je, že ECB nakoupí jen asi 20% dluhopisů a zbytek budou kupovat jednotlivé centrální banky.

Jinak to tisknutí myslím zahájila BOJ v 90. letech a žádného velkého růstu nedosáhla. Zato zadlužila Japonsko až po uši a zlikvidovala tamnější střádaly. Myslím, že v dohledné době, možná letos, se Japonsko bude muset podívat pravdě do očí.

Taky tohle tisknutí poměrně dost rozevírá nůžky, protože zvýhodňuje lidi, kteří mají přístup k akciovým a kapitálovým trhům.

V každém případě dík za otevření tématu. Bude to zajímavý rok. R^

1 0
možnosti
Foto

Dík za návštěvu a připomínky, s kterými souhlasím.

Rok to bude jistě zajímavý. Obávám se, že na podzim může dojít k velké krizi. :-(

0 0
možnosti
AS

A15d63a41m 58S23t50a48v95a

22. 1. 2015 21:20

Nešiřte paniku ! Železný v ČT o tom mluvil s úsměvem jako o  dětských prdících.

0 0
možnosti
Foto

Díky Vám za příspěvek do diskuse.

Který Železný? :-) Nedělám si legraci, skutečně nevím, koho myslíte? Oštěpaře Železného asi ne. Možná politika Železného nebo moderátora ČT Železného?

Předem díky za upřesnění.

0 0
možnosti
Foto

To je porád divení8-o Klasika přec. ;-O Pyramidové hry, letadlo, etc.:-/

0 0
možnosti
Foto

Trochu se divím, že se divíte, že se divím. :-)

Já se však zase tak příliš nedivím.

Ono se to totiž dalo očekávat. Třeba proto, že:

- Spojené státy tisknou dolary ve velkém a pumpují je do své ekonomiky již léta. Tlačily na EU politiky, aby EU a ECB dělaly něco podobného.

- ECB vlastně již několik let také "tiskne" další eura. Co však dnes sdělil Draghi a v jakém rozsahu se to má dělat, to je bezprecedentní. I když i o tom se již několik týdnů mluvilo a psalo, ale zmiňoval se menší rozsah než těch nových 1 140 miliard eur.

0 0
možnosti
JJ

To jsem zvědavý, kdo bude pumpovat rychleji, jestli ECB nebo ČNB. :-/

2 0
možnosti
Foto

:-)

Pokud se ČNB bude snažit dále snižovat kurs koruny k euru, tak se pak ty dvě devalvace - koruny k euru a eura k dolaru - budou sčítat, vlastně "násobit". Dovoz do ČR ze zemí mimo eurozónu a dovolené českých turistů v zahraničí se budou nadále prodražovat.

A vývoz z ČR obzvláště do zemí mimo eurozónu se bude zlevňovat, což by mohlo pomoci některým podniků. Myslím si však, že je lepší podniky modernizovat než v exportu využívat devalvace koruny. Ona devalvace koruny také znamená, že cena dovážených surovin, polotovarů a součástí stoupá.

Faktem však je, že mnoho ekonomik a měn je v problémech, takže se dá těžko přesně předpovědět, jak se ekonomiky a měny (a jejich vzájemné vztahy budou vyvíjet. Vlastně je to vše zajímavé, i když nehezké.

1 0
možnosti
VH

Podstatné: cokoliv se zpravidla kupuje (tj. směňuje) za něco hodnotného. Zde se budou nakupovat téměř bezcenné dluhopisy za bezcenné, nekryté, inflační peníze. Německo to po Světové válce dělalo tak dlouho, až přišel Hitler. Zimbabwe to dělala tak dlouho, až je hospodářsky na dně a ještě ryje rypákem v bahně.

3 0
možnosti
JR

J81a98r57a 14R46a40n90k

22. 1. 2015 18:27

Kanadsky dolar je take dole, oproti US temer 20 centu, to tu uz dlouho nebylo, ale male firmy se raduji, mohou vyvazet vice do Statu, seniori maji pobyty na Floride a krizovani po morich trochu drazsi, ale zatim zadna panika, stihne to lidi pracujici na ropnych polich, ale ti maji vsichni nezamestnaneckou pojistovnu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky