Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

prve, co ma napadlo ked som cital o tom zabudnutom doklade bolo, kedy sa ozvu konspiratori.

0 1
možnosti
Foto

Vy asi říkáte a myslíte si to, co říká většina. Odkazuji Vás na toto zajímavé nepříliš dlouhé video

https://www.youtube.com/watch?v=7KsAFALdp2w

a přeji Vám pěkný víkend.

0 0
možnosti
Foto

VYSVĚTLENÍ DOBŘE VYCVIČENÝ TÝM VERSUS AMATÉRISMUS

Jak čtenáři již jistě vědí z médií, podstatná část stíhání pachatelů je vyřešena. Velmi stručně řečeno: policie sledovala auto dvou podezřelých: bratrů Chérifa a Saida Kouachiovů. Ti se nakonec schovali v jedné tiskárně, kde drželi rukojmího. Pak však z budovy tiskárny „vyšli a stříleli“. Členové francouzských speciálních jednotek jejich střelbu opětovali a oba teroristy zabili. Dle mnoha zdrojů se zdá být skoro jisté, že tito bratři (ještě s někým, který na ně čekal v autě) skutečně provedli atentáty v Charlie Hebdo.

Otázka je, jak je možné, že akci v budově Charlie Hebdo provedli profesionálně jako dobře vycvičený tým a při útěku se chovali tak amatérsky: v autě nechali průkaz totožnosti jednoho z bratrů, měnili sice auta, ale neměli s sebou dostatek peněz na koupi benzínu a tak vzbudili rozruch u jedné benzínové pumy, což na ně opět upozornilo.

Na nizozemské televizi jeden expert na potírání terorismu o tomto řekl následující:

"Byli dobře připraveni na likvidace v budově Charlie Hebdo. Pravděpodobně nepočítali s tím, že tu akci přežijí a podaří se jim uniknout. Počítali asi s tím, že již tam zemřou "mučednickou smrtí" a na útěk nebyli dobře připraveni."

Myslím si, že na tomto názoru něco je. Jiné vysvětlení totiž nevidím. Pokud se tedy nechci pouštět do konspiračních teorií a to skutečně nechci.

2 0
možnosti
Foto

K článku jsem přidal dodatek, kde toto sděluji.

0 0
možnosti

To šturmování redakce...velice zvláštní s ohledem na to, že islámisté se většinou někde odpalují výbušninou nebo ohánějí mačetou. Pravdu se stejně nedozvíme.

0 0
možnosti
Foto

Redakce a nejen iDnesu skutečně pospíchají s děláním závěrů.

Na druhou stranu, třeba vzniká nová generace dobře vycvičených islamistů, kteří už neodpalují sebe a nepoužívají nože, ale cíleně likvidují jim nepohodlné lidi, jako tyto karikaturisty. A po cestě možná odhazují zcizené doklady jiných lidí, na které to chtějí svést, aby sami v podobných akcích mohli pokračovat jinde.

1 0
možnosti
Foto

Jako u každé vysokoprofilové události se na sporáku znenadání objeví několik kastrůlků s různými polívčičkami, tak je někdy těžké poznat, který je ten pravý...

Svět chce být klamán.

3 0
možnosti
Foto

Jen bych upřesnil, světa ve své většině možná, já však ne!:-) 

I když v něčem možná trochu ano. ;-D

0 0
možnosti

Az ted se dostavam k pocitaci, tak mi nezbyva nez vyslovit naproste nazorove sprizneni s panem Chudacekm a s vetsinou z Vas.. Jsem ve Francii a cele to zpravodajstvi mi pripada jako dalsi "Vrteni psem" nebo jako beckova akcni detektivka /ceske zpravy bud slendrianem ci uprilisnenosti jeste dale tendencne radikalizuji-jako uz jsme zvykli/-od zapomenute obcanky a rukavice /nebo spadla bota.Potom razie v Remesi, tezkoodenci, mezi nimi pobihajici novinari a v hloucku opodal cumilove...Rano se dozvime, ze tam nekde bratri bydleli.Preci po spachani atentatu nepojedu domu, nota bene pote, co jsem vytrousil obcanku, hodinu cesty z Parize?! A druhy den zpatky, aby me nekdo idnentifikoval u pumpy?!Do toho ten chlapec a jeho kamaradi, co prisli rici, ze byl v te dobe ve skole...Cozpak policie pote, co vcera padlo jeho jmeno, neoverovala, zda nemel v te dobe alibi?...Porad mi to pripada jako rozbuska, ktera ma radikalizovat masy, a v te vsi neprehlednosti se pak muze udat cokoli. Bohuzel, myslim cim dal na Prahu, ktera by se z ruznych duvodu mohla stat tercem.

2 0
možnosti
Foto

jo..samozřejmě k různým kombinacím může dojít...až se třeba ukáže...že za celou akcí "je víc" než vyvraždění redakce.

1 0
možnosti

Nevíte, proč nám naše ČT zase neříká pravdu? Po všech mediích světa zní, že se tan mladík šel přihlásit na policii a doložil, že byl v příslušné době ve škole. Svědci spolužáci.  Na ČT ještě v 9,3O ... Policie zatkla podezřelého a vyslýchá ho...! Co se to s ČT děje?

2 2
možnosti
Foto

Protože je to stále podezřelý. Vy jste přesvědčený, že ne, policisté, že ano. A tak holt ČT o tom tak informovala. Vidíte lež i tam, kde není.:-/

2 0
možnosti

Proč konspirační teorie? Klidně mohli nechat nějaké ukradené dokumenty schválně, jako falešnou stopu, která má svést policii a umožnit jim snáz uniknout. Pokud byli opravdu tak profesionální, tak si něco takového nejspíš už dopředu taky připravili..

5 0
možnosti
Foto

R^ Máte zcela pravdu.

Právě jsem se vrátil k počítači, abych tu poznámku o konspirační teorii opravil a nuancoval.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS