Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Skoti odhlasovali NE samostatnosti, 45% pro a 55% proti. Na blog jsem umístil pokračování tohoto článku, viz 

http://chudacek.blog.idnes.cz/c/427253/Decentralizace-Spojeneho-kralovstvi-Velke-Britanie-a-Sev-Irska.html

0 0
možnosti
Foto

Referendum ve Skotsku bude respektváno. Z krymského se udělala anexe.

0 0
možnosti
Foto

to skotské proběhlo bez ruských (i britských) jednotek a bylo svobodné. Možná by dopadlo stejně, ale svobodné určitě nebylo.Rv

0 0
možnosti
Foto

Dobrý souhrn. R^

Docela by mě zajímalo, jak silná by ta touha po nezávislosti byla bez ropy v Severním moři.

2 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu a příspěvek.

Odpověď nevím. Nejspíš by byla menší, možná by se referendum ani neuskutečnilo.

0 0
možnosti
VH

Cla (neutrum!)   b y l a   z r u š e n a

1 0
možnosti
SB

Citát z článku:

S výjimkou možná některých Pražáků, kteří by rádi vládli nejen Slovákům, ale i Čechům, Moravanům a Slezanům

-----------------------------------

Píšete totální nesmysl. Pražáci jsou normální lidé jako kdokoli jiný. Je pravda, že určitá nevraživot k obyvatelům největších měst je v Evropě běžná, ale je to nesmysl.

Do svých 24 let jsem žil v malém městě, pak 12 let na vesnici, nyní 18 let v Praze. Při Takže jsem absolvoval všechny tři varianty. Nevšiml jsem si, že by někde žilimorálnější a slušnější lidé a jinde lidé horší. V průměru je to ve všech třech případech stejné.

Jediný rozdíl je v tom, že na vesnici se to může zdát trochu srdečnější, protože se tam lidé znají. V Praze těžko mohu být srdečný vůči někomu, koho neznám. Ale má to i svou výhodu: Na vesnici sice dobrý soudsed dokáže člověku život zpříjemnit, ale naopak špatný soused je někdy zdrojem utrpění. V Praze špatný spoused, pokud neruší noční klid nebo něco podobného, Vám život neznepříjemní, protože ho tak jako tak neznáte. Nějaké drby se tady nevedou, protože když znáte Viléma, tak těžko o něm něco můžete říkat Světlaně, která ho nezná. A nějaké snobství je v Praze také na mnohem menší úrovni. Proč bych si kupoval nějaký luxusní kabát, abych na někoho udělal dojem? Stejně mě nikdo nezná.   

Ale že by Pražáci toužili po ovládání někoho jiného? Co bychom mz toho měli? Jako všichni lidé, tak i my máme dost každodenních starostí a nepotřebujeme si je přidělávat nějakým ovládáním někoho z moravské vesnice.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám za příspěvek do diskuse.

Zřejmě jste si nevšiml toho nebo nechcete počítat s tím, že jsem napsal NĚKTERÝCH Pražáků. Sám jem také vyrostl na malém městě a pak studoval a žil v Praze. Měl jsem pražské přítele i přítelkyně, s těmi jsem vůbec problém neměl. V politice však jsou Pražáci (a to mohou být i Pražáci původem odjinud, třeba i ze Slovenska), kteří zbytku Československa chtěli a nyní ČR někdy někdy chtějí vládnout bez dostatečného ohledu na zbytek země mimo Prahu. Vláda a ministerstva pochopitelně řídit a vládnout musí. Dle mne to však někdy dělají bez dostatečného ohledu na lidi mimo hlavní město a to je to, co jsem chtěl říci. Zamyslím se nad tím, zda bych to neměl v článku lépe formulovat.

Podobný problém mezi Paříži a "provinciemi" znám z Francie. Souhlasím s Vámi však v tom, že určitá nevraživost z provincíí k obyvatelům hlavních měst je někdy neoprávněná.

2 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky