Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Však si příště Nizozemci dají pozor na to, aby nás nepodcenili a Arjen asi nstoupí, aby táhl tým do útoku. Jinak ale krásné tři body a česká trenér Vrba i hráči si zaslouží pochvalu. Prima článek R^ Karma

1 0
možnosti
Foto

Mirku, díky Ti za návštěvu a příspěvek, byť v něm máš překlep (nstoupí) a gramatickou chybu (česká trenér Vrba). :-)

0 0
možnosti
Foto

já to mám jednoduchý, fotbal mě nic neříká, takže jsem se právě dozvěděl, že Holanďani získali na mistráku medalili.:-)

1 0
možnosti
Foto

:-) Jaromíre, díky za návštěvu.

0 0
možnosti
Foto

Velmi korektní blog i diskuse, moc hezký rozbor, už se těším na další zápasy, určitě se tady k Vám zastavím a už se těším na další zápasy. A ještě k zápasu – ta motivace proti Goliášovi je vždy lepší než hra proti „slabšímu“ soupeři. (Ty uvozovky proto, že již na této úrovni, na které je dnešní fotbal, není pro nás slabšího soupeře).

3 0
možnosti
Foto

Díky za pochvalu.

Jste až příliš skromný, Grónsko je jistě slabší. :-)

0 0
možnosti
RM

Ke hře Holanďanů. Příprava před mistrovstvím světa byla poněkud zvláštní. Remiza Nizozemí doma s Ekvadorem (17.5.), to byl zápas, u kterého musel fanoušek fobalu trpět jako zvíře.

Nizozemská liga se za poslední léta herní  kvalitou neustále propadá. Např. na PSV bylo radost dívat se na 90% zápasů. nevím, proč tomu tak je, ale vypadá to tak, že Nizozemce přestal fotbal bavit. V regionálních ligách v Německu, Španělsku nebo Británii padá několiknásobně více gólů.

Robben drží Bayern a je to jeden z posledních mohykánů. kteří dlají to, za co jsou placeni. Kdyby hrál, nepochybuji o tom, že bychom dostali pěknou nakládačku.

Česko muselo hrát takticky, bylo dog. Toť k naší hře. Nemáme Nedvěda nebo Poborského a Tomáš Rosický v Arsenalu si sice sezením na lavičce vydělal dost peněz, ale jeho herní mistrovství a sebevedomí tím nevyrostly.

Ale, Jaroslave, chci poděkovat za zajímavý článek. Vyřiďte doma, že nizozemský útočný a nejhezčí evropský fotbal šel do kytek. Po mnoho, mnoho let se dívám na nizozemské první dvě ligy a pak večerní nebo spíše noční španělské.

I když jste prohráli, jste stejně v Evropě nejlepší. Jste lepší než Němci, akorát Vám někdo pokazil způsob hry, ve kterém jste nejlepší a na kterou bylo radost se dívat.

2 0
možnosti
Foto

Díky za rozsáhlý a pěkný příspěvek. Odpovím Vám po bodech zítra, v neděli nebo příští týden. Teď jen stručně toto o nizozemské a české lize:

Nizozemskou fotbalovou ligu skoro nesleduji, pouze občas se podívám na utkání Champions league, mistrovství Evropy nebo mistrovství světa. Nizozemsko je poměrně malá země (16 miliónů obyvatel) a nejlepší hráči tu nejsou placeni tak dobře jako v Itálii, Německu, Španělsku, Spojeném království nebo Turecku. To znamená, že když se hráči vypracují a stanou se známí, tak často odejdou jinam. Některé nizozemské kluby (Ajax, Feynoord. ...) měly a stále myslím mají dobré až vynikající fotbalové školy pro žáky a dorostence. Takže si vychovávají vlastní hráče. Pokud, až se stanou slavní, od klubu odejdou, tak si je klub zpravidla nechá dobře zaplatit. A za ty peníze pak koupí (mladší) hráče z jiného nizozemského týmu, nebo z Brazílie a odjinud. Ti pokud se zlepší a proslaví, tak zase odejdou. Jak asi víte, tak např. Ivanisevič a R... (ten dříve známý Brazilčan, paměť na jména nemám) prošli Ajaxem.

PSV se mi také líbívalo. Byl to poměrně solidní tým, v NL a Evropě velmi úspěšný. Hrál praktický "no-nonsence" fotbal. A jejich fanoušci byli také zpravidla normální a mi sympatičtí, na rozdíl od některých extrémních fanoušků Ajaxu a Feynordu.

Před několika lety (+ - 2005) se mi také líbilo AZ.

0 0
možnosti
Foto

Vítej Vladimíre na mém blogu, to jsou nám hosté! :-D

Tápám, tápám a tápám. V příspěvku jsi skoupý na slovo. Ten paleček nahoru je míněn jako pochvala mého článku, pochvala hry české týmu nebo projev radosti nad vítězstvím českého týmu? Nebo všechny tři významy?

0 0
možnosti
PS

P69e92t65r 27S91k27á11c27e88l

12. 9. 2014 19:06

Díky za objektivní hodnocení. Jen bych dodal, co mne trápí poslední roky:

Ustrašenost některých, vlastně většiny rozhodčích. Proč se např. za zápas nezapískají dvě nebo tři penalty. Jedno je proti komu. Proč hned v 10. minutě nevytáhne rozhodčí oprávněně žlutou kartu a případně do poločasu i červenou? Zpočátku totiž ti tvrdší (nikoliv bojovnější) hráči zkouší, kam až mohou ve svých sprostých zákrocích zajít. Doplácí na to technicky vybavení hráči, doplácí na to i tato krásná hra. Vytrácí se myšlenka. Kdy jsme naposledy viděli dosažení branky dloubáčkem přes protihráče? Nůžkami dosažený gól nedávno předvedl pan Lafata.

Prostě tvrdost by měla býti více trestána. Pokud někdo zraní protihráče tak, že ten již nemůže v utkání pokračovat, měla by být třeba i dodatečně udělena karta červená. V případě, že mužstvo oslabené o zraněného již ke konci střídat nemůže, tak automaticky vyloučit hráče soupeře, který zranění způsobil. Bojovnost se nám jaksi zaměnila s tvrdostí a sprostou hrou, kterou i komentátoři televizí vítají! Měli by si zkusit, jak bolí přišlápnutí kopačkou aj. nárazy do břicha či hlavy.

Na tvrdost obránců ke konci své kariéry doplácel pan Koller, nevěděli totiž jak na něj. Vždy od něj odlétli jak hrách, když provedl otočku s míčem. A rozhodčí jej nechali okopávat a strkat bez povšimnutí. Tím trpěl fotbal, chcete-li kopaná. Ano, je to okopávaná...

4 0
možnosti
Foto

V principu s Vámi souhlasím. Příliš tvrdá, nebezpečná a zákeřná hra by se měla vždy trestat. V článku jsem se o této problematice nezmínil, protože toto utkání bylo hráno poměrně slušně a přestupky byly zpravidla potrestány.

3 0
možnosti
VH

Nepostoupilo tenkrát Dánsko místo Jugoslávie, kde začala válka?

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Trochu jsem zagoogloval a našel, že to bylo v roce 1992 a Dánsko nahradilo Jugoslávii, která dostala sankce kvůli válce ve své zemi. Viz

http://en.wikipedia.org/wiki/Denmark_national_football_team

0 0
možnosti
Foto

Zajimava perspektiva R^

Stesti stoji pri odvaznych. Kdyby nasi v zaveru nezatlacili, nebylo by nic.

4 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu a souhlas.

0 0
možnosti
PK

P86a81v77e14l 89K25u11l94a

12. 9. 2014 16:09

Já jen nikdy nevím, jestli se pravá a levá tyč bere z pohledu brankáře,nebo útočníka. Jestli z pohledu brankáře, tak tam máte několik zásadních chyb :-)

1 0
možnosti
PP

P97e31t30r 72P63á44l42k67a

12. 9. 2014 16:13

krom toho, že si autor plete holandského hříšníka z nastavení, tak taky asi 10x zmiňuje nějakého hráče jménem Robbe - jak k tomu chudák Robben přijde, když autor pořád krade N?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS