Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Chudáčku,

díky za článek. Vnímám ho jako vyvážený a velmi oceňuji, že se snažíte najít cestu ven. Rozhodně souhlasím s Vámi, že do značné míry politický obraz odraz toho v národě. Bohužel, dochází k vzájemnému ovlivňování a ze špatné politiky nevzejde lepší národ. Děkuji Vám a příjemný den.

1 0
možnosti
Foto

Díky za pochvalu článku.

Skutečně jde o to, jak se ze současné špatné politické situace dostat. Ten uzavřený cyklus politika < - > národ je třeba měnit na obou stranách, jak u národa tj. ve společnosti obecně tak na straně politiky. A pak je naděje, že se z toho ČR dostane.

Přeji Vám pěkný den.

0 0
možnosti

Ale ano, jací voliči, takový prezident! Zemana jsme znali, věděli jsme, co se dělo za jeho vlády, věděli jsme, že je to soudně usvědčený lhář a trapný vtipálek, a přesto jsme si ho zvolili za prezidenta. Patří nám to!

4 0
možnosti
Foto

Díky za příspěvek. Vpodstatě máte pravdu.

Nevolili jej však všichni. Ti, kteří jej nevolili však nebyli schopni postavit lepšího a většinou akceptovatelného kandidáta.

A tak vyhrálo dle většiny menší zlo. Protože z těch, kteří jej v druhém kole volili, bylo asi dost takových, kteří jej volili jen jako menší zlo než by podle nich byl  jako prezident K. Schwarzenberg.

5 0
možnosti

Již minulý rok jsem psal, že přímá volba prezidenta ve státě, kde ten nemá žádné fakticke pravomoce je nesmysl. Před volbou jsem byl, pro Miloše Zemena. Ale nevolil jsem ho. K oběma kaandidátům jsem měl své výhrady a proto jsem nevolil ani jednoho.

Problém Miloše Zemana je v tom, že je přesvědčen o tom, že přímá volba, mu dává silnější mandát. Což je nesmysl, síla jeho mandátu je dána ÚStavou České republiky. A ničím jiným. A protože Miloš Zeman se při předvolební kampani tvářil značně negativně, a protože díky tomu byl zvolen, tak v tom logicky musí pokračovat. A pohybuje se přitom hodně na hraně ohledně té ústavy. Viz třeba spory o jmenování profesara, velvyslance.

A protože vláda a parlament byli slabé, nedokázali ho nijak pozastavit.

Současná krize, je z velké části jen a jen jeho dílem. A jeho mlčení, již týden, k situaci v ČSSD je podivné.

Takže ono to není vše jen o tom, kopnout si do Zemena, ale třeba o větší frustraci z jeho činnosti.

1 0
možnosti
Foto

Díky za příspěvek. Vpodstatě s Vámi souhlasím.

Přesto si myslím, že by si Češi, Moravané a Slezané mohli přímo volit svého prezidenta, svého nejvyšího představitele, ačkoliv nemá příliš mnoho skutečných pravomocí. Volba by mohla probíhat třeba dle australského modelu, jak zde níže v 15:57 zmínil Robert Horáček.

Jisté pravomoci však prezident má. Může např. odmítnout podepsat zákon a vrátit jej do sněmovny. Parlament však ten zákon pak může větší většinou odhlasovat a pak prezident zákon podepsat musí.

0 0
možnosti
Foto

Hned při čtení začátku blogu se mi vynořilo úsloví, které vydrželo až do konce:

Starýho psa novým kouskům nenaučíš.

0 0
možnosti
Foto

Tato diskuze: - DÍK ZA JEJÍ KOREKTNÍ  PRŮBĚH.Svým způsobem dost vyjímečné. Ale to je taky myslím dobře.Takže zdravím. Všechny ;-)

4 0
možnosti
Foto

Za všechny diskutéry děkuji za pochvalu diskuse. R^ :-)

0 0
možnosti

Možná je problém ve volebním systému použitém v prezidentské volbě. Současný dvoukolový systém rozpoltí logicky společnost a je jedno jestli to rozpolcení bude socioekonomické (pravolevé) nebo třeba na základě míry společenské kultury, jako tomu došlo. Řešením by mohla být tzv. australská volba, která vybírá osobu přijatelnou pro velkou většinu národa a nikoli někoho, koho půlka miluje a půlka nenávidí.

2 0
možnosti
Foto

Díky za příspěvek.

Asi by to byla dobrá cesta, jak získat poměrně rozumného a velkou části národa akceptovatelného prezidenta. Konec konců český prezident je především k reprezentaci , měl by být nad politikou a jeho sobní politické názory nejsou příliš důležité.

1 0
možnosti

Přímá volba byla tragická chyba, rozdělila národ na dvě poloviny, které se navzájem nenávidí. Možná to bylo účelem, nebo šlo o pouhou populistiku, která se nám všem vymstila...a možní ještě vymstí...

1 0
možnosti
Foto

Díky za příspěvek.

Možná by přímé volby bylo možno vylepšit po australském způsobu dle příspěvku Karla Horáčka výše.

0 0
možnosti

Nic ve zlém, ale i kníže se často chová křupansky. Jeho velmi slušné výrazy...

0 0
možnosti

..což by možná bylo téma, kdyby seděl na hradě..

2 0
možnosti
Foto

O31t57a66k38a36r 31S38e46k10l

3. 11. 2013 15:37

Souhlasím s Vaším tvrzením, že mnozí (novináři, blogeři, lidé) jsou velmi nespokojeni s prezidentem MZ. K nápravě potom vedou v podstatě dvě cesty : vyměnit lid x vyměnit prezidenta.

Nesouhlasím s Vaší podporou přímé volby prezidenta. Když se o ní před časem diskutovalo , odpůrci vznášeli obavy : prezidentem se může stát Karel Gott či Jarda Jágr. Stalo se však ještě něco nesrovnatelně horšího : ješita , intrikán a hulvát ( dámy prominou) na Hradě. Vícestupňová volba formou výběru kandidátů volenými zástupci - poslanci by omezila zvolení nedobrého prezidenta.

Myslím,. že v minulých prezidentských volbách ( kdyby byly nepřímé) by nebyl zvolen ani MZ ani KS. Ať nadáváme na poslance jak chceme, nemůžeme popřít : určitě jsou v průměru chytřejší a zodpovědnější než rozhodující masa voličů.

2 1
možnosti
Foto

Díky za příspěvek. Odpověď po odstavcích Vašeho příspěvku.

1. Národ vyměnit nejde. Byť národ se neustíle pomalu mění: emigrace, imigrace, lidé se rodí a dorůstají, lidé umírají. Národ se však snad ještě může k politicky lepšímu a schopnějšímu národu trochu změnit. Nebo ne? Nevím, ale doufám. Právě proto jsem článek napsal.

2. Nejsem si zcela jist, zda přímá volba prezidenta je skutečně pro ČR dobrá. Závisí to na politické vyspělosti a odpovědnosti voličů.

3. Nevím. Možná máte pravdu.

0 0
možnosti
Foto

Pane Chudáčku, nesouhlasím s Vámi v tom, že by se měli slušní, poctiví a chytří lidé obětovat, založit nové strany a vstoupit do politiky. Politických stran už tady máme přemíru, je to drahé a neúčinné. A slušný a poctivý člověk, jakmile vstoupí do politiky, postupně musí slevovat nejen z nároků na svoji osobu, ale i z původní ideologie strany. Zkráceně řečeno - musíme pracovat s takovými lidmi, jaké máme, lepší nenajdeme.

Co se týče Zemana, je to takový internetový sport. Jedněm není příjemná jeho ideologie, druzí o ní nic neví, jen jako malé hloupé děti rozebírají jeho vzhled, soukromí, přičítají mu vlastnosti, které vůbec nemá, ale někde si je přečetli. To je internetový svět, odlišný od toho úplného světa - v něm Zeman přece vyhrál už první kolo voleb, takže není o čem hovořit.

5 0
možnosti

P67a63v26e63l 17K17u84l91a

3. 11. 2013 16:46

Jak může někoho k malým hloupým dětem přirovnávat někdo, kdo volil Zemana ?8-o

0 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS