Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rychlý růst ceny bitcoinu pokračuje, růst ceny se dokonce zrychlil. 8. října 2013 – v okamžiku publikace tohoto článku – se 1 bitcoin na Bitcoin_de prodával za zhruba 93 eur. 13. listopadu 2013, v 19:20 jeho nákupní i prodejní cena na Bitcoin_de byla vyšší než 294 eur/BTC. To znamená, že za pouhý 1 měsíc a 5 dní bitcoin stoupl v ceně o 201 Eur a o 216%. Neuvěřitelné, ale je to tak!

0 0
možnosti
Foto

Oprava:  v okamžiku publikace tohoto článku ->  v okamžiku publikace článku Bitcoiny snadno a rychle

0 0
možnosti
Foto

Kurz bitcoinu na Bitcoin_de dnes překročil 120 Eur/BTC.

Peníze nejsou důležité, člověka neudělají šťastným. Mnoho důležitých věcí se za peníze koupit nedá. Pomocí peněz je však možno si život zpříjemnit. :-) 

Očekávám, že koncem příštího roku bitcoiny bude vlastnit a užívat minimálně každý pátý západoevropan. Češi jsou opatrní a často nerozhodní. Myslím si však, že i mnozí Češi v příštím roce bitcoiny začnou užívat.

PS. Pana Martina Faltýna, viz v diskusi níže, si radši nevšímejte. Vystudoval za vlády komunistů v Moskvě. Teď se tu nevhodně vměšuje do mnoha diskusí.

0 0
možnosti
Foto

Spojené státy vyřešily hrozící platební neschopnost tak jako vždy dosud, tj. odkladem skutečného řešení zadluženosti USA a dočasným navýšením dluhového stropu. Finanční trhy si oddychly, byť řešení je jen dočasné. Dolar vůči euru chvíli stoupal, nyní však opět klesá, 1 € = +- 1,3628 $.

Asi v důsledku tohoto rozhodnutí v USA, v noci na dnešek na hlavních směňárnách cena bitcoinu trochu klesla. U Bitcoin.de klesla na zhruba 102 eur za 1 BTC. Nyní však již bitcoin všude opět stoupá v ceně. Na Bitcoin.de je 1 BTC v tomto okamžiu za zhruba 104 eur.

0 0
možnosti
Foto

Ono občas stojí za to napsat pěkný agitační článek, když zájem upadá, že?

0 1
možnosti
Foto

V okamžiku, kdy Bitcoin začnou lidé používat jako prostředek směny, vstoupí do toho státy a tuto možnost zakážou.

0 0
možnosti
Foto

Díky za příspěvek do diskuse.

Možná se o to některé státy pokusí, některé / většina asi ne.

Viz jeden můj příspěvek níže: Nemecko již bitcoin jako alternativní měnu vpodstatě uznalo. Spojené státy zatím ne, ale nezakázaly obchod s bitcoiny, jen za něj vybírají jak se na stát sluší a patří daně. :-)

Navíc, je těžké zakázat něco, co je jako pear to pear systém na internetu. Nesídlí to v žádné zemi. Státy by však mohly svým občanům a podnikům sídlicím v jejich zemích vlastnění a obchod s bitcoiny zakázat. Toto zatím udělaly jen Filipíny. Když to udělaly, tak během 24 cena bitcoinu významně stoupla. Nejlepší reklama je negativní reklama. :-)

0 0
možnosti
Foto

Trochu ano ale vlastně ne. Ruleta je jen o pravděpodobnosti. I zde však máme podobnost s ruletou, protože např. nevíme zda, kdy a jak cena stoupne, zda, kdy a o kolik cena klesne.

Můj dle mne velmi opatrný odhad, jak se bitcoin business bude vyvíjet, a na základě kterého jsem do této hry s malou částkou vstoupil je následující:

1. Na 80 % během příštího roku (měřeno od teďka) se cena bitcoinu zdvojnásobí. Toto je asi velmi nízký odhad, možná se cena zpětinásobí až zdesateronásobí.

2. Na 20 % o vše přijdu. Polovina tohoto rizika je na mé chyby: ztráta hesel, počítače atd. Druhá polovina je na vrub bitcoinového businessu, že se zhroutí.

Závěr: pravděpodobně bude můj zisk 60 %, protože 0,8 x 2 + 0,2 x 0 = 1,6.

Mé odhady jsou založeny na tom, jak se kurz bitcoinu vyvíjel v minulosti a na zprávách z poslední doby o tom, jak lidi, vlády, organizace a investiční fondy k bitcoinu přistupují. Např. Německo nedávno uznalo bitcoin jako alternativní měnu. Bitcoinoví dealeři, směňárny apod. musí v Německu platit daně.  Spojené státy bitcoin jako měnu zatím neuznaly. Bitcoinoví dealeři, směňárny apod. však v USA musí platit daně. Již přes půl roku zprávy o bitcoinu sleduji a pokud vím, tak jediná země, která obchod s bitcoiny zakázala jsou Filipíny. Zakázala to centrální filipínská banka. V Nizozemsku letos v květnu jeden středně velký podnik vyplatil, se souhlasem svých zaměstnanců, plat na dovolenou v bitcoinech. Tento podnik detachuje zaměstnance a jde pravděpodobně o lidi, kteří umí dobře zacházet s počítačem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky