Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petra2605

6. 2. 2012 17:44
každá, kterou jste měl rád

byla ta pravá, jen se Vám ani jí nechtělo ten vztah udržovat, jak říkáte, ale to by byli všichni sami nakonec, protože když se Vám nechce do udržování vztahu, tak zanikne a hledáte jiný, a protože máte vzorec ideálního partnera v sobě, tak to dopadá pořád stejně, leda byste vyměnil ten vzorec (nevím, zda je možné), anebo se staral o ten vztah a ne každému se do toho chce. Lidé, kteří celý život žili v lásce, se na sebe jistě 50 let neusmívali celé dny a pěkně si užili i toho hořkého z toho vztahu, ale možná si člověk jednou řekne, že už nechce něco hledat, protože to vede do toho stejného bodu a rozhodne se za vztah bojovat, ale i na to musí být 2. Nemyslím to ve zlým, jen si myslím, že tak to je. A zamilování není láska a někdo jí ani nikdy nenajde, protože hledá něco jiného stále, a ono to samo nepřijde, člověk se musí snažit  a je nejtěžší být tolerantní k někomu, na kom Vám záleží ze všech nejvíc. Ale stojí to za to...

0 0
možnosti

chudacek.blog.idnes.cz

6. 2. 2012 18:19
Re: každá, kterou jste měl rád

Děkuji Vám za moc pěkný příspěvek, s kterým v principu zcela souhlasím. Vím, že zamilovanost a láska jsou něco jiného. Také vím, že i ten nejlepší dlouhodobý vztah v lásce má svá těžší období a oba partneři musí někdy o održení vztahu bojovat.

Také souhlasím s tím, že každá, kterou jsem měl rád byla asi ta pravá. Zde je však hned několik háčků. Za prvé, člověk si - obzvláště v mládí - někdy myslí, že má někoho rád a ani ho moc nezná. To jde pak spíš jen o fyzickou přitažlivost nebo zamilovanost a ne lásku. Za druhé, někoho dobře poznat zabere čas a pak člověk musí také tolerovat ty stránky partnera, které mu nevyhovují. Za třetí, lidé se časem vyvýjí a mění. To může u každého z partnerů probíhat jinak, buď se sbližují (obzvláště když na tom oba pracují) nebo se vzdalují.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS