Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

venenum

27. 11. 2011 12:23
rady zdarma

Chcete-li mít pěkné noční fotky, dopřejte svému přístroji čas (i ta nejobyčejnější "krabička na mýdlo" nabízí volbu z několika režimů). Pokud foťák neudržíte, o něco jej podepřete (nemusí to být nutně stativ, stačí zídka, popelnice, zábradlí....). Méně času budete potřebovat v době, které se říká "modrá hodinka". Je to přesně ta doba, kdy slunce úplně zapadlo a nebe potemnělo do modrých odstínů - světla je tedy o něco více než v noci, ale obloha vám vyjde krásně kontrastní. Chcete-li mít na obrázku krásné "hvězdičky " (paprsky kolem zdrojů světla), používejte clonu 22 a vyšší.

V nejhorším fotky alespoň upravte, pro začátek stačí nějaký jednodušší program.

Přeji dobré světlo ! ;-)

2 0
možnosti

chudacek.blog.idnes.cz

27. 11. 2011 12:37
Re: rady zdarma

Děkuji Vám za rady. Už jsem na to také přišel. Tyto fotky jsem dal na blog jen pro náladu a aby byla tato série fotoblogů ukončena nočním fotoblogem. Zkoušel jsem je upravit v počítači, různé programy na to mám, ale výsledek nebyl moc dobrý. Rozhodily se barvy, i když i ty jsem dolaďoval, a to, co je teď hodně tmavé pak vypadalo hodně nepřirozeně.

Můj názor je, že noční fotka může hodně vypadat jako noční fotka. Je to však jen věc názoru.

Jiný skutečně moc pěkný noční fotoblog je tento

http://ondrejatova.blog.idnes.cz/c/225982/Nekolik-zastavek-vecerni-Prahou.html 

To je opačný extrém, foceno dobrým foťákem, ze stativu s dlouhým časem. Moc pěkné! Dle mne to však vypadá uměle, nepřirozeně. V noci prostým okem Prahu tak nevidíme. Je to však věc názoru. Ještě jednou díky za rady.

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky