Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

chudacek.blog.idnes.cz

10. 1. 2012 18:55
upravil jsem 2 fotky a v textu jsem umístil tento dodatek

Dodatek 10.1.2012: U dvou snímků (06 Václavské náměstí, pohled od Můstku a 09 Obecní dům) jsem dodatečně v počítači potlačil vertikální perspektivu.

Obecně si myslím, že vertikální perspektiva stejně jako horizontální patří k našemu vidění reality. Horizontální perspektivu nikdo nepotlačuje. Vertikální perspektiva však na čtverhraných snímcích a obrazech se nám zdá divná (bylo by na dlouhé povídání vysvětlit, proč tomu tak je) a proto je někdy malířem nebo fotografem potlačována. Osobně si myslím, že to je věc vkusu. Někdy, jako u těchto dvou snímků jsem nakonec uznal, že bych ji měl potlačit. Tak jsem to udělal.

0 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

23. 11. 2011 9:33
Děkuji všem diskutérům za jejich příspěvky.

Těší mne, že vás fotografie zaujaly, některé z vás i potěšily a se jim líbily.

PS. Tímto příspěvkem do diskuse také prodlužuji možnost pod článkem diskutovat. Bez čerstvých příspěvků by byla diskuse brzy automaticky zavřena.

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

1. 11. 2011 19:26
Dodatečně...

opět...atmosféra R^

0 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

2. 11. 2011 1:27
Re: Dodatečně...

Díky.

0 0
možnosti
MP

martini pink

31. 10. 2011 19:40
Fotoreportaz z Prahy

Myslim, ze neni lehke zachytit celkovou atmosferu Vaclavskeho namesti a mne se libi, jak se Vam ho povedlo vyfotit (prvni celkove foto ze tri). Dost pusobive.  Prvni obrazek jste mozna chtel pouzit jako smutny doklad socialisticke architektury v kontrastu s architekturou na ostatnich fotografiich v klasickem stylu.  Jinak bude kazdy Prahy znaly souhlasit, ze jste si pri Vasi prochazce vybral perlicky a ta nejlepsi mista pro Vase zabery. Ode mne R^.

2 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

31. 10. 2011 20:52
Re: Fotoreportaz z Prahy

Děkuji.

0 0
možnosti
HDP

Hijo de Puta

31. 10. 2011 17:46
Vcelku trága...

...a chybějící špička korouhve svatého Václava dost hustey maras...:-P

0 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

31. 10. 2011 18:48
Re: Vcelku trága...

:-)

Děkuji Vám za komentář. Jsou to záběry turisty z procházky po Praze foceny obyčejným kompaktem. Ani jsem neměl moc času vyhledávat místa, odkud by se dali udělat lepší snímky.

Chybějící špička korouhve mne trochu mrzí. Z místa, odkud jsem fotil, se však do záběru nevešla. Mohl jsem vyjít na portál Nár. musea a sv. Václava na koni i s Václavákem vyfotit odtamtud. To by byla hezčí fotka. Takových fotek jsou však tisíce. A "tragických fotek" se vyskytuje v médiích méně. :-)

Přeji Vám pěkný večer.

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky