Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

SYETEY-KOTZOUR

3. 5. 2010 10:43
moudrá žena

...pod pojmem moudrá žena si vybavím babičku na starém bělidle ;-D Tak to můj ideál není.....micméně asi rozumím, co jste tím chtěl říci. :-) Hezký den

P.S: v Hustleru zase otiskli nemoudré ženy, kterým to pekelně sekne....prima pohled....no, jestli bych to chtěl mít doma nevím. I když na víkend asi ano. ;-D

0 0
možnosti

JaroslavChudacek

3. 5. 2010 10:54
Re: moudrá žena

Moudrost je asi u každého skutečně závislá na věku. Takže přesnější formulace je "moudrá vzhledem k věku". Mladý přemoudřelý člověk, to taky není dobré.

Např. člověk si chce v mládí užívat a na tom není nic špatného. Ve stáří si chce a také si může užívat, ale to je už jiný druh užívání. Takže i užívání a obecněji radost ze života závisí na věku.

0 0
možnosti

JaroslavChudacek

3. 5. 2010 10:38
dodatek k článku

Vidím, že se zde začíná rozvíjet vážná diskuse na téma ideální partnerky a upovídanosti žen či mužů. Proto jsem pod článek připojil dodatek.

0 0
možnosti

ivko12

3. 5. 2010 9:06
Vidim ta tak...

Pro mne je idealni partnerka zena chytra, moudra a dobra v postylce. Kdyz bude navic i hezka, pak neni co resit. Hledam, nenalezam:-)

Bohuzel takovy ideal neni, zrovna tak jak neni idealni muzsky. Vynechal jsem snad neco?! :-)

0 0
možnosti

JaroslavChudacek

3. 5. 2010 10:44
Re: Vidim ta tak...

Máte pravdu, muž a žena si musí rozumět v mnoha věcech a to i v postýlce. I když asi existují dobré vztahy, kde sex není moc důležitý.

Mrzí mě, že nenalézáte. Možná byste si měl přečíst knihu Umění milovat (The art of loving, 1956) od Ericha Fromma. Je to stará kniha, ale stále platná.

0 0
možnosti

norayellow

2. 5. 2010 18:40
Jak kde,

pane, jak kde;-D. U nas doma je to jinak, manzel mluvi podstatne vic nez ja - verte mi! Je Francouz a ti maji ve zvyku hoooodne debatit. Vsak to znate, jsou schopni u obeda sedet dve hodiny, pomalu debuzirovat a kecat a kecat. Ja jsem naopak potomek Rakouska Uherska - takze najist se (pul hodinka musi stacit), uklidit stul, umyt nadobi a do hodinky nepoznate ze byl u nas obed. Takze u nas to funguje tak ze usi naopak vypinam ja a obcas jsem pristizena ze vubec neposloucham! To je kdyz zapomenu nechat jedno ucho zapnute abych alespon vedela jestli jsem byla tazana. Ale nic ve zlem, sveho manzela miluji jaky je a kdyby prestal mluvit tak vudu nervni co mu je. Jeste takova situace u nas doma nenastala, nastesti;-D

0 0
možnosti

JaroslavChudacek

2. 5. 2010 19:16
Re: Jak kde,

Máte pravdu, Francouzi hodně mluví. Nedovedu však odhadnout, zda v průměru více než Francouzky. Ve většině zemí však ženy mluví mnohem více než muži. Navíc, jde o to, zda člověk (muž nebo žena) příliš často zbytečně nemluví. Pokud člověk má co říci a řekne to ve vhodnou chvíli vhodné osobě, tak je to vpořádku.

Někdo kdysi řekl, že je špatné, když muž mluví příliš anebo žena málo. Na tom možná něco je. V každém případě to platí pro mnoho zemí. Francie je asi vyjímka. Což je asi způsobeno tím, že Francouzi jsou tak inteligentní. :-) Řekněte to s vážným obličejem svému manželovi a bude asi potěšen. Pokud ne, tak možná sám ví, že to není zcela pravda.

Vy jste asi moudrá žena. Přeji Vám s Vaším mužem hodně štěstí a trpělivosti. Konec konců Francouzi mají zpravidla spoustu jiných dobrých vlastností, což jejich upovídanost vyvažuje.

0 0
možnosti

Stobka

2. 5. 2010 16:57
Celá já

:-)akorát nejsem mladá a bohatá, to je jen malinké mínus, ne?;-)

0 0
možnosti

JaroslavChudacek

2. 5. 2010 17:07
Re: Celá já

Díky za reakci. Pokud jste milá, krásná, inteligentní a s mužem příliš často zbytečně nemluvíte, tak jste téměř ideální partnerka. Ten kalendářní věk a bohatství nejsou tak důležité.

0 0
možnosti

karels

2. 5. 2010 16:57
...

R^R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky