Bez práce koláče - snadno a rychle

10. 11. 2018 18:03:41
Barbora Strýcová ve Fed Cupu právě porazila Sofii Keninovou 6:7, 6:1, 6:4. V první setu vedla, nakonec v něm dopustila tie break, který prohrála. Následující sety bojovnice Barbora však již bez velkých problémů vyhrála.

Rozhovor s Barborou po utkání je zde.

Jak sázet na tenistky

Opět se ukázalo, že tenistky jsou často labilní, dovedou prohrát již jasně vyhrané sety nebo zápasy a též vyhrát jasně prohrané sety nebo zápasy. Mužům se to pochopitelně také někdy stává, ale méně častěji.

Pro sázkaře to má výhodu, že si u známých labilních typů, jako jsou Petra Kvitová, Karolína Plíšková atd., mohou během utkání on-line ve výhodném kurzu trochu vsadit na tu, která právě prohrává a těšit se na to, že se zápas otočí. Často to vyjde. Kolikrát již Petra nebo Karolína prohrály jasně vyhraný zápas nebo vyhrály zápas, který dost jasně prohrávaly.
Ještě jednou podrobně: Takže u těchto tenistek, byť je to vždy riskantní, se vyplácí trochu vsadit na tu tenistku, která právě prohrává. V té době je kurz na její výhru vysoký. A pravděpodobnost, že nakonec zápas vyhraje u takovýchto tenistek není tak malá, jak by se dle momentálního kurzu sázek mohlo zdát. Sázkařů, kteří takto uvažují, je však více, takže vzrůst kurzu těch prohrávajících tenistek není tak rychlý. Ne všichni to však vědí a proto si myslím, že se tato strategie sázení u těchto labilních tenistek statisticky vzato může vyplácet.
Dnes, kdo si okamžitě po prvním setu, který Barbora prohrála, na Barboru vsadil, získal dobrý kurz. Jelikož Barbora nakonec utkání vyhrála, tak v tomto kurzu vyhrál. Barbora i po prvním setu však stále byla pro mnoho lidí favoritkou a v druhém setu se rychle dostala do vedení, takže ten maximální kurz na ní dnes netrval dlouho a nebyl příliš vysoký. Někdy však dochází k tomu, že v ženském tenisu kurz stoupne na více než na 3:1 pro hráčku, která nakonec zápas vyhraje.

Nemám ve zvyku sázet a používat sázkové kanceláře. Jednou jsem však během myslím Wimbledonu si na několik utkání vsadil. Například na utkání Petry Kvitové s Venus Williams. Stav utkání se několikrát otočil. Vždy jsem si ve výhodném kurzu trochu vsadil na tu, která právě prohrávala. Byla to gamblerská legrace. Nakonec jsem se dostal do situace (protože na tu právě prohrávající byly někdy kurzy dost nad 2:1), že ať vyhraje, kterákoliv z nich, tak vyhraji. Takže jsem se dále mohl v klidu dívat na utkání v televizi a něco jsem vyhrál. :-)

V následujících utkáních jsem sázky někdy prohrál někdy vyhrál. Tak jsem toho nechal. Nesázel jsem nikdy moc, a případná výhra mi vlastně za ztracený čas nestála. Byl to však zajímavý zážitek. Člověk se při sázení nikdy nesmí ohlížet na to, komu fandí, ale musí se snažit šance hodnotit objektivně a realisticky.

Fandové mluví optimisticky, sázejí však realisticky

Před zhruba dvaceti lety hrálo Nizozemsko s Českem často v kvalifikacích na MS nebo ME ve fotbale. A též na ME v Portugalsku a Nizozemsku jsme byli s Nizozemskem ve skupině. Žiji již léta v Nizozemsku, tehdy jsem byl členem běžecké (rekreační) skupiny místního atletického oddílu, kde se ta utkání před i po hodně probírala. Nizozemci před utkáním většinou říkali, že vyhraje Nizozemsko a Češi na internetu často psali nebo alespoň doufali, že vyhraje Česko. Napadlo mne, zda bych na tom nemohl bez rizika vydělávat a vsázet si u nizozemské sázkové kanceláře na výhru Česka a u české kanceláře na výhru Nizozemska. Očekával jsem, že Nizozemci spíš budou sázet na výhru Nizozemska a tudíž kurz na výhru Česka bude v Nizozemsku lepší a že v Česku to bude naopak. Po shlédnutí kurzů na internetu jsem milí čtenáři zjistil, že jsem se mýlil. Kurzy v NL byly podobné jako kurzy v ČR. Fanoušci hodně optimisticky mluví a fandí vlastním týmům, ale v sázení jsou realističtější a opatrní, což jim schvaluji. Je však možné, že bookmakeři sázejí objektivně a ve velkém a tím kurzy ovlivňují.

Závěr

Název článku měl znít "Bez práce koláče - snadno a rychle, ne však jistě" :-)

Takže nikomu sázení nedoporučuji. Sázkař sice může vyhrát, častěji však prohraje. Sázení člověku zabírá čas, který je možno využít lépe. Největší nebezpečí je, že sázení člověk může propadnout a stát se na něm závislým.

Mé další články v rubrice sport jsou zde .

Dodatek 10.11.2018 20:42 - Česko utkání vede 2:0

Bojovná Bára tedy utkání vyhrála. V následujícím utkání sympatická Kateřina Siniaková porazila bez velkých zvratů 6:3, 7:6 Alison Riskeovou. Takže Česko nyní vede proti USA 2:0.
Tím by mělo být rozhodnuto o tom, že Česko letos Fed Cup vyhraje a to po šesté za posledních osm let. I kdyby Češky zítra oba zbývající singly prohrály (což neočekávám), tak závěrečný debl by měly vyhrát světové jedničky Siniaková, Krejčíková. Jisté to však není. Tenis je přece jen hra s kulatým míčkem. Uvidíme, je to jenom sport. :-)

Dodatek 11.11.2018 16:15 - Česko finále Fed Cupu vyhrálo 3:0

Kateřina Siniaková dnes ve třetím utkání porazila Američanku Sofii Keninovou 7:5, 5:7 a 7:5.

Byl to velmi dramatický zápas. Kateřina ve třetím setu již vedla 3-0, 40-15, pak 4-1 a měla dva brejkboly na 5-1. Pak Kateřina za sebou prohrála pár gamů a Keninová vyrovnala na 5:5. Pak Keninová měla dokonce dva match bally, které neproměnila. Nakonec však Kateřina třetí set přece jen vyhrála a to 7:5. Siniaková měla štěstí, že Američanka byla ještě labilnější (ještě křehčí). Byl to divný zápas s mnoha nevynucenými chybami na obou stranách, dvou dosti labilních (křehkých) hráček. Musím však přiznat, že každá z nich hraje tisíckrát lépe, než jsem kdy jako amatér hrál já. Takže bych měl mlčet a je nekritizovat.
Gratuluji českému týmu k vítězství. R^
Petr Pála je vynikající trenér našeho Fed Cup týmu.

V současné době máme hodně vynikajících tenistek, šest v první stovce singl žebříčku. Lucie Šafářová oznámila, že v lednu příštího roku s profesionálním tenisem skončí. Máme za ní však spoustu náhrad. Vedle zkušených Petry Kvitové, Karolíny Plíškové, Barbory Strýcové a Kristýny Plíškové máme mladé nadějné hráčky: Siniakovou, Vondroušovou a Krejčíkovou. Ve čtyřhře válí též Sestini Hlaváčková, Pešková a Hradecká.
Přesto vše je však můj osobní názor, že to je jen sport a místo pasivně špičkový sport sledovat je lepší sám trochu aktivně, byť jen rekreačně, sportovat. Vřele to všem doporučuji a přeji vám při tom mnoho radosti.

Autor: Jaroslav Chudáček | sobota 10.11.2018 18:03 | karma článku: 23.43 | přečteno: 1125x

Další články blogera

Jaroslav Chudáček

Oslava Silvestra v Nizozemsku

Ačkoliv dnes dosti fouká vítr, přesto Nizozemci odpalují petardy (naštěstí v ne tak velkém množství) a vypalují světlice.

31.12.2023 v 23:20 | Karma článku: 20.87 | Přečteno: 505 | Diskuse

Jaroslav Chudáček

Reakce na článek blogera Zieglera "Komunisté změnili Čechy v nemyslící pasivní stádo".

Nechci nijak popírat špatný vliv komunistů na myšlení Čechů a Moravanů. Těch špatných vlivů tady však bylo více:

27.11.2023 v 17:04 | Karma článku: 28.50 | Přečteno: 1247 | Diskuse

Jaroslav Chudáček

Geert Wilders a jeho PVV vyhráli předčasné volby v Nizozemsku

Geert Wilders a jeho PVV překvapivě vyhráli předčasné volby v Nizozemsku. Jak k tomu došlo a jak bude probíhat formace nové vlády? Stane se Wilders předsedou nové vlády?

23.11.2023 v 21:35 | Karma článku: 23.78 | Přečteno: 663 | Diskuse

Jaroslav Chudáček

Nutella je stále levnější

Nutella, stejně jako většina potravin, zdražuje. Lidé sledují ceny tohoto produktu v různých baleních, v různých zemích a různých obchodech. Bohužel málokdo však ví, že z jistého úhlu pohledu cena Nutelly klesá.

20.11.2023 v 18:48 | Karma článku: 23.76 | Přečteno: 649 | Diskuse

Další články z rubriky Sport

Petr Těthal

Pavel Kousal – skrytý „poklad“, zatím jen v ELH?

Sparta letos naplňuje očekávání a její hráči taktéž. Mě asi nejvíc překvapil Pavel Kousal. A to svojí komplexností a vlivem na hru.

27.3.2024 v 14:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 47 | Diskuse

Petr Těthal

MS v ledním hokeji divize IIIA

V Kyrgyzstánu se konalo MS jedné z nižších divizí (divize IIIA), pojďme se na tento turnaj podívat malinko blíž.

19.3.2024 v 14:44 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 199 | Diskuse

Petr Mašín

Iron Dad – První nádech svobody

První kapitola mé cesty na dlouhý triatlonový závod, Iron Man. O mém bezstarostném dětství a prvním horském kole, díky kterému jsem pochopil, že v životě budu chtít dál a výš.

16.3.2024 v 15:29 | Karma článku: 10.38 | Přečteno: 136 | Diskuse

Milan Macho

Fotbalové nůžky se rozevírají

Budíček! Probuďme se ze snu, že se úroveň české fotbalové ligy nějak výrazně zvedla. Fakta z Evropské ligy: Liverpool – Sparta 11:2, AC Milán – Slavia 7:3. Smutný rezultát měření sil zástupců české ligy s anglickými a italskými.

15.3.2024 v 19:22 | Karma článku: 14.21 | Přečteno: 326 | Diskuse

Petr Těthal

Play-off, baráž, systém prolínání soutěží… Co je nejvíce fér?

V ELH započaly vyřazovací boje. A jako každý rok zároveň s nimi začala debata o tom, kolik týmů by mělo postoupit do play-off a samozřejmě se stočí i řeč na baráž. 100 lidí = 100 názorů. Tady je ten můj.

15.3.2024 v 13:35 | Karma článku: 5.13 | Přečteno: 148 | Diskuse
Počet článků 264 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1139

Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 

Locations of visitors to this page

 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...