Jak na internetu rychle vyhledat fotky Donalda Trumpa

21. 07. 2018 11:57:41
Chcete na internetu rychle nalézt mnoho fotografií Donalda Trumpa? Není nic jednoduššího. Stačí se zeptat Googlu. Položením dotazu různými způsoby můžete rychle nalézt fotky, které Vás nejvíce zajímají.


Nejjednodušší je pochopitelně položit Googlu dotaz "Donald Trump" a pak kliknout na "obrázky". Nevím, zda ve vyhledavačích v češtině se používá přesně slovo "obrázky", v nizozemštině je to slovo "afbeeldingen". Pak obdržíte obrovské množství fotografií Donalda Trumpa, začínající jeho oficiálními fotkami.

Pokud se Vám nelíbí, že jste obdrželi mnoho fotografií, tak můžete dotaz upřesnit. Například se můžete zeptat "Donald Trump Ivanka" nebo "Donald Trump Putin". Pak obdržíte spoustu fotek Donalda Trumpa s jeho dcerou Ivankou respektive s Vladimírem Vladimírovičem Putinem.

Pokud Trumpa rádi nemáte a chcete nalézt fotky, na nichž současný prezident Spojených států nevypadá dobře, tak stačí například položit dotaz "Donald Trump idiot". Zajímavé však je, že stačí položit dotaz "idiot" a i tak obdržíte spoustu méně hezkých fotek Donalda Trumpa. Nejzajímavější na tom je, že vyhledávač vám nejprve předloží právě jeho fotky, viz

Nevěříte, tak si to vyzkoušejte sami a položte Googlu dotaz "idiot" a podívejte se na všechna zobrazení.

Vysvětlení. Vyhledávač Googlu pochopitelně necítí žádnou zášť k Donaldu Trumpovi ani nemá názor na současného amerického prezidenta, jen reflektuje to, co někteří lidé na internetu o Trumpovi píší. Jelikož o Donaldu Trumpovi se píše mnohem více a to i v negativním smyslu než o jiných lidech, tak vyhledavač na dotaz "idiot" nejprve ukazuje zobrazení Donalda Trumpa. :-) Navíc, jak všichni víme, co lidé píší, říká někdy více o nich samých než o tom, o kom píší.
Dále odkazuji na dodatek tohoto článku zde níže, který podává jasné vysvětlení, že jde o manipulaci Google algoritmu aktivisty, kteří nemají rádi Trumpa.

Až budoucnost nám poví, zda Trump byl dobrý nebo špatný prezident. Už nyní však můžeme Googlu položit dotaz "best American president". Odpovědi jsou zajímavé, fotka Donalda Trumpa mezi prvními odpověďmi zatím není. Jeho první fotka je zhruba na 30. místě v pořadí všech odpovědí. Zajímavé bude, zda za 10 let vyhledávače na dotaz "best American president" mezi prvními odpověďmi zobrazí fotky Donalda Trumpa. Jist si tím nejsem, ani to nevylučuji.

Dodatek 23.7.2018 14:15
Mohou za to především aktivisti, kteří nemají rádi Trumpa. Právě jsem narazil na článekProtesters are gaming Google ́s algorithm so photos of Trump come up when you search "idiot". Cituji z článku: "Activists are gaming Google’s algorithm so that when people search for “idiot,” almost all of the top results are pictures of President Donald Trump." Aktivisti na internetu ve velkém publikovali články, které spojují Trumpa se slovem "idiot" a zároveň sdílejí další články, které dělají totéž. Takže jde o jasnou manipulaci Googlu algoritmu aktivisty. Vlastně i tento můj článeček nechtěně malininko přispěl k tomu, že Google algoritmus na dotaz "idiot" ukazuje nejprve fotky Donalda Trumpa.

Autor: Jaroslav Chudáček | sobota 21.7.2018 11:57 | karma článku: 21.58 | přečteno: 524x

Další články blogera

Jaroslav Chudáček

Oslava Silvestra v Nizozemsku

Ačkoliv dnes dosti fouká vítr, přesto Nizozemci odpalují petardy (naštěstí v ne tak velkém množství) a vypalují světlice.

31.12.2023 v 23:20 | Karma článku: 20.87 | Přečteno: 505 | Diskuse

Jaroslav Chudáček

Reakce na článek blogera Zieglera "Komunisté změnili Čechy v nemyslící pasivní stádo".

Nechci nijak popírat špatný vliv komunistů na myšlení Čechů a Moravanů. Těch špatných vlivů tady však bylo více:

27.11.2023 v 17:04 | Karma článku: 28.50 | Přečteno: 1247 | Diskuse

Jaroslav Chudáček

Geert Wilders a jeho PVV vyhráli předčasné volby v Nizozemsku

Geert Wilders a jeho PVV překvapivě vyhráli předčasné volby v Nizozemsku. Jak k tomu došlo a jak bude probíhat formace nové vlády? Stane se Wilders předsedou nové vlády?

23.11.2023 v 21:35 | Karma článku: 23.78 | Přečteno: 663 | Diskuse

Jaroslav Chudáček

Nutella je stále levnější

Nutella, stejně jako většina potravin, zdražuje. Lidé sledují ceny tohoto produktu v různých baleních, v různých zemích a různých obchodech. Bohužel málokdo však ví, že z jistého úhlu pohledu cena Nutelly klesá.

20.11.2023 v 18:48 | Karma článku: 23.76 | Přečteno: 649 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.71 | Přečteno: 146 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.08 | Přečteno: 196 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.65 | Přečteno: 602 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 527 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 264 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1139

Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 

Locations of visitors to this page

 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...