Jaroslav Chudáček

Cena bitcoinu překonala hranici 2000 US $

21. 05. 2017 7:31:13
V noci na dnešek 21.5.2017 cena bitcoinu překonala hranice 2000 US $ a 1800 eur. Cena za posledních 6 měsíců narostla o 160 %. Za 12 měsíců o 357 %.

Viz bitcoin.nl, tam uvidíte vývoj ceny bitcoinu v eurech. Je třeba kliknou na 1mnd pro poslední měsíc a na 1jr pro poslední rok. Když kliknete na "alles", tak uvidíte průběh ceny bitcoinu v eurech a denního obratu v btc od roku 2010, tj. téměř od začátku existence bitcoinu. Vznikl v roce 2009.

Dle článku Bitcoiny se v Česku uchytily. Zájem o virtuální měnu roste všude ve světě v Česku do bitcoinu již investují řádově desetitisíce Čechů, Moravanů a Slezanů. Tj. několik promile obyvatel Česka. To není moc, ale pro finančně konzervativní obyvatele Česka je to pěkný začátek. Cituji z tohoto článku:

Česko se svým příspěvkem k rozvoji ekosystému bitcoinu a obecněji kryptoměn nezaostává za světem. „V některých ohledech jej dokonce po přepočtu na velikost populace předčí,“ doplnil analytik společnosti Cyrrus Lukáš Kovanda. Do bitcoinu podle něj v současnosti investují řádově desetitisíce Čechů.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/bitcoin-vitualni-mena-platby-di6-/eko-zahranicni.aspx?c=A170519_165940_eko-zahranicni_rts

Investoři mají tendenci po překonání psychologicky důležitých hranic (což cena 2000 US dolarů je) prodávat, aby si pojistili, kapitalizovali zisky. Proto se může stát, že cena bitcoinu se v příštích dnech na kratší nebo delší dobu propadne. Osobně očekávám, že pokud k tomu dojde, po propadu cena bitcoinu bude opět stoupat.

Největší současný problém bitcoinu je rychlost transakcí a velikost bloku. Tyto problémy je možno vyřešit několika způsoby. Bitoinová komunita se musí dohodnout, které řešení nebo která řešení vybrat, a je implementovat. Pokud se to podaří, tak bude používání bitcoinu technicky zajištěno minimálně na dalších několik let.

Související články

Bitcoin na iDnesu

Mé články o bitcoinu

Autor: Jaroslav Chudáček | karma: 21.52 | přečteno: 617 ×
Poslední články autora